Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Sopron Kultúrájáért-díjat kap Bősze Balázs

Sopron Kultúrájáért-díjjal tüntetik ki Bősze Balázst a Hűség napján. Az idén hatvanéves soproni költőnek a kultúráért végzett több évtizedes munkásságát ismerik el a díjjal.
Csaknem harminc esztendőn keresztül vezette a Soproni Fiatalok Művészeti Kollégiumát Bősze Balázs, akit Sopron Kultúrájáért-díjjal tüntetnek ki a Hűség napján. – A kollégium képviselte a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas évek művészeti életében az egyetlen jelentős szervezetet, és ennek vezetőjeként a kultúra terjesztésében tevékenykedhettem – mondta el Bősze Balázs, aki ebben az évben, éppen szilveszterkor tölti be hatvanadik életévét. – Hét éve a Soproni Kulturális Egyesületek és Baráti Körök Szövetségének is vezetője vagyok, és örülök, hogy élvezhetem a város kulturális életének bizalmát. Tevékenységem során például író-olvasó találkozók, költészet napi rendezvények és képzőművészeti programok szervezésében működöm közre.
Bősze Balázs önmagát nem kulturális szakemberként, hanem sokkal inkább magyar költőként jellemzi. – Öt lírai kötetem mellett egy próza és egy ipartörténeti kiadás is napvilágot látott – tette hozzá Bősze Balázs. Versei országos és megyei irodalmi folyóiratban is szerepelnek. – Most, a születésnapom alkalmából pedig – Ablak a csillagokra címmel – összegyűjtött verseim jelennek meg, melyet pénteken mutatunk be a közönségnek. Mióta a szövetség vezetőjének választottak, kiadója vagyok a Soproni füzetek című irodalmi és képzőművészeti folyóiratnak is, emellett tizennégy éve tanítok a Berzsenyi-líceumben.

A könyvbemutató

Bősze Balázs Ablak a csillagokra című kötetének bemutatóját a volt megyeháza (Fő tér 5.) dísztermében tartják pénteken 17 órától. A verseskönyvet Sarkady Sándor költő, főszerkesztő mutatja be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztrájkoló vasutasok

Beszüntetik a munkát az olasz vasutasok Messina térségében december 15-én 9 órától 17 óráig. Ez idő… Tovább olvasom