Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Sopron biztonságos

Folytatás az 1. oldalról.

Érd és Nagykanizsa után Sopronban volt a legkevesebb (199) gazdasági bűncselekmény. Ráadásul a kimutatások szerint ezek a számok az elmúlt öt évhez viszonyítva is csökkenő tendenciát mutatnak, arra engednek következtetni tehát, hogy 2001 óta a közbiztonság folyamatosan javult.
Ugyanez a helyzet a rablások terén is. A 24 város (Budapest és a megyei jogú városok, ide számítva már a csak idén októbertől megyei jogú Érdet is) közül Veszprémben volt tavaly a legjobb a helyzet 11 rablással, szorosan mögötte 12-vel Nagykanizsa az „ezüstérmes”, a bronz pedig megint csak Soproné, 18 ilyen jellegű bűncselekménnyel.
Az ügyészség adatai alapján a Központi Statisztikai Hivatal a megyei jogú városok 2005-ös bűnügyi toplistáját is összeállította, melyben Sopronnak szintén jó helyezés jutott. A tízezer főre jutó bűncselekmények alapján kiszámított rangsorban Nagykanizsa és Hódmezővásárhely után itt a legjobb a helyzet. Tízezer sopronira 428 bűncselekmény jutott, szemben a listát vezető Debrecennel, ahol ennek csaknem a duplája, 810 eset történt tízezer lakosra vetítve. Meglepő, hogy rossz a helyzet Egerben és a legkisebb lélekszámú megyeszékhelyen, Szekszárdon is.
Farkas Gábor soproni rendőrkapitány mindezt munkatársai kiváló teljesítményének, az összeszokott csapatmunkának tudja be.
– Igyekeztünk – sokszor szinte erőn felül – megfelelni a lakosság, az önkormányzatok és a saját magunk által felállított mércének – kommentálta a statisztikai adatokat az alezredes. – Külön öröm számunkra, hogy a rendőrségtől független szervezet értékelése alapján lettünk „dobogósok”. Sajnos az idén történt három emberölés miatt a következő értékelésben Sopron már nem szerepelhet ilyen jól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedre hoznám…

Szolgálati úton vagy szabadságon járva sokan sokféleképpen nézünk szét otthonunktól távol. Gyakorta… Tovább olvasom