Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Sonkás tekercs

Hozzávalók: 1 kilogramm finomliszt, 2 marék rétesliszt, 7 deciliter tej, 5 dekagramm élesztő, 1 evőkanál cukor, só ízlés szerint, 1 tojás, 1 deciliter olaj.

A tésztát összedolgozzuk, megkelesztjük, 4 részre osztjuk és kisodorjuk. Töltelékkel megkenjük, felcsavarjuk, mint a kalácsot és trapéz alakúra szeleteljük. Tojással megkenjük, köménymaggal vagy szezámmaggal megszórjuk és aranysárgára sütjük.
Töltelék: 1 csomag Rama margarin, 7 gerezd fokhagyma összezúzva, gépsonka vagy parizer apró kockákra vágva, reszelt sajt.
A kisodort tésztára kenjük a fokhagymás Ramát, megszórjuk a kockákra vágott sonkával és a reszelt sajttal.

Végh Györgyné, Pázmándfalu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamarosan aszfaltoznak

– Ha az időjárás engedi, hamarosan megtörténik az aszfaltozás a Dunakapu tér és a Teleki… Tovább olvasom