Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Somogyi Hírlap: hétpecsétes titok a lengyeltóti Zichy-kastélyban megvalósításáról

A helyi lakosság és az önkormányzat szinte semmit nem tud a lengyeltóti Zichy-kastélyban megvalósítandó grandiózus beruházás részleteiről, a tervekben négycsillagos kastélyszálló és wellnessközpont mellett pezsgőpincészet és borászat létrehozása is szerepel - írta szerdai számában a Somogyi Hírlap.

A cikk szerint a három projekt több mint egymilliárdos uniós támogatást nyert el. Mint írták, a támogatott cégek "pedigréjében" két közkedvelt offshore-helyszín is felbukkan: a brit Virgin-szigetek és a Seychelles-szigetek. A Zichy-kastélyt tulajdonló céget is egy az előbbi helyen nyilvántartott társaság jegyzi - olvasható a lapban.

Az ingatlan egyedüli tulajdonosaként bejegyzett Viktória Sziget Kft. négycsillagos kastélyszálló építésére pályázott, az egymilliárdos tervet a Dél-Dunántúli Operatív Programban 239 millió forinttal támogatták. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség nyilvános közlése szerint a megvalósítás tervezett kezdete ez év november elseje, Csánó János ügyvezető viszont arról tájékoztatta a lapot: a projekt még "a megvalósítási szakasz előtt áll, a tervek optimalizálása és összehangolása, a szakértői vélemények és a piaci folyamatok analízise folyik".

Az ingatlanon tervezett másik két beruházás, a borászat és a pezsgőpincészet egyenként további 400-400 milliós uniós támogatást kapott az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programban.

A lengyeltóti műemlék kastélyban egykor a marcali kórház krónikus osztálya működött. Marcali önkormányzata 2007-ben adta el az épületet az ahhoz tartozó ősparkkal együtt. A Lengyeltóti központjában fekvő, több mint tízhektáros ingatlanért kapott 350 millió forintot a marcali műtéti tömb építésénél használták fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogadottnak tekintik a módosítást

Először egy szavazat híján megbukott az Ab hatáskörét átíró alkotmánymódosítás, aztán kiderült, négy kormánypárti képviselő szavazógépe nem működött. Tovább olvasom