Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Somogy elsőként adná vissza kórházát az államnak

Somogy Megye Közgyűlése szerdai ülésén kinyilvánította azt a szándékát, hogy átadja az államnak a Kaposi Mór Oktató Kórházat.
Somogy Megye Közgyűlése szerdai ülésén kinyilvánította azt a szándékát, hogy átadja az államnak a Kaposi Mór Oktató Kórházat - tájékoztatta Veres Zoltán, a megyei önkormányzat sajtószóvivője az MTI-t. Ezzel Somogy megye az első, amely az átadás mellett döntött.

Az elfogadott határozat indoklása szerint a közgyűlés ezt a kórház jövőbeni biztos működtetése, az ellátás színvonalának emelése és a hatékonyabb, költségtakarékosabb intézményfenntartás érdekében teszi meg, miután megszülettek az átadással kapcsolatos jogszabályi rendelkezések. Kitérnek arra, hogy a Kaposi Mór Oktató Kórház tömbfejlesztése első ütemének építési munkái a tervezettnél gyorsabban haladnak, ez nélkülözhetetlenné teszi, hogy a pályázati önerőt előbb biztosítsa a megye.

A megyei önkormányzat jelenlegi gazdasági, pénzügyi helyzete nem teszi lehetővé a projekt második ütemének előkészítését - teszik hozzá. Határozatával a közgyűlés felhatalmazta Gelencsér Attilát (Fidesz-KDNP), a közgyűlés elnökét, hogy megkezdje a tárgyalásokat az ügyben. A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén hagyta jóvá a fővárosi egészségügyi intézmények állami kézbe adásának előkészítését meghatározó megállapodást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Köztéri vasrácsokat és saválló tartályokat loptak: milliós károk

Több millió forint kárt okoztak azok a tolvajok, akik köztéri fák védelmét szolgáló fémrácsokat,… Tovább olvasom