Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Sólyom László a Műegyetem rakparton emlékezett

Sólyom László szerint nemzeti ünnep csak az lehet, amelyet a nemzet szívébe fogad, a mára mítosszá vált események így lettek részei a nemzet öntudatának és identitásának.
Nemzeti ünnep csak az lehet, amit a nemzet szívébe fogad, mondta Sólyom László köztársasági elnök vasárnap, az 1956. október 22-i műegyetemi forradalmi diákgyűlés 50. évfordulóján a Műegyetem rakparton. Sólyom kiemelte, hogy 56-nak nem termettek olyan szimbolikus személyiségei, mint 1848-ban Petőfi Sándor vagy Kossuth Lajos. De 56-nak vannak szent helyei, a műegyetem aulája egy ilyen szent hely.

A köztársasági elnök fájdalmasnak és megmagyarázhatatlannak nevezte, hogy a műegyetem rektora kitiltotta a megemlékezést az épületből, éppen az 50. évfordulón.

Az Index.hu információja szerint a kitiltás oka az, hogy egy évvel ezelőtt a Műegyetem 1956 Alapítvány által szervezett megemlékezésen kifütyülték Bozóki András kulturális minisztert. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem elhatárolódott az esettől, és Molnár Károly rektor megtiltotta, hogy az alapítvány a jövőben a Műegyetem falai között tartson megemlékezést.

(Forrás: MTI, Index.hu)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

123

Tovább olvasom