Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

Sokorópátkai beruházások: túl az ötvenmillión

Öt év alatt több mint ötvenmillió forintot költött eddig Sokorópátka vízelvezetésre. A település éberségét nem altatta el, hogy a tájegységen idén eddig nem esett annyi csapadék, mint mondjuk az ország keleti vidékein.

Sokorópátka hét és fél kilométer hosszú, s utcáinak szinte mindegyikén hömpölyög a víz, amikor nagy esők után megindul az ár a domboldalakról. 2001-ben kezdett hozzá a község a vízelvezető rendszer kiépítéséhez, s jó oka volt erre: egy hatalmas, felhőszakadásszerű eső szinte árvizet okozott Sokorópátkán. Öt év alatt több mint ötvenmilliót költött a település vízelvezetésre, s legutóbb a megyei területfejlesztési tanácstól kapott erre a célra három évre majdnem ötmilliót. Ebből idén 1,9 milliót költhet a vízelvezető rendszer további fejlesztésére és kiépítésére.
További fejlesztés lesz Sokorópátkán 2006-ban: regionális pályázaton 3,8 milliót nyertek útfelújításokra – a Rákóczi út burkolatát újítják fel ebből. Idén fejezheti be a település a közösségi ház felújítását, egy tavalyi döntés alapján 40 milliót kapott erre. A tanítás befejezését követően a helyi iskola szolgálati lakásából technikatermet alakítanak ki, regionális kistérségi forrásból kapott ehhez a község támogatást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden zsák homok után számláznak

Az árvízi védekezés a becslések szerint 20 milliárd forintba is belekerülhet. A költségeket az állam… Tovább olvasom