Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Sokat hibáznak a bírók

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke élesen kritizálta a Portugália–Hollandia világbajnoki nyolcaddöntő játékvezetőjét

Joseph  Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke élesen kritizálta a Portugália–Hollandia világbajnoki nyolcaddöntő  játékvezetőjét, az orosz Valentyin Ivanovot.

„Tőlem ő kapna sárga lapot, miután négy játékost is kiállított ezen a mérkőzésen. Úgy gondolom, ezen a találkozón nem volt azonos szinten a játékosokkal" – értékelte a játékvezető teljesítményét a svájci sportdiplomata.

Hasonló a véleménye Palotai Károly olimpiai labdarúgó,  egykori kiváló győri játékvezetőnek is, aki érdeklődésünkre elmondta: bizony sokat hibáznak a világbajnokságon a bírók.

„A brit Graham Poll például, akinek egyébként nemrég az egyik mérkőzésen én voltam az ellenőre, elfelejtette második sárga lapja után kiállítani a szabálytalankodó játékost  – említette Palotai Károly. – Ekkora hibát nem szabad véteni, illik megjegyezni, kiket figyelmeztetett mérkőzés közben. Úgy érzem, néhány bíró stílusa, így Pollé sem megfelelő. Nem szabadna például mosolyogva kiállítani játékost, sokkal komolyabban kellene venni a mérkőzéseket. Sajnos azonban az angolon kívül is akadtak olyan bírók, akik hibáztak játékvezetés közben."
Példa erre a már említett orosz Ivanov ténykedése.

„Igaz, ő becsülettel dolgozott, talán azt is lehetne mondani, jogosan osztogatta a lapokat, de igazából az volt a baj, hogy nem tudta megelőzni az eseményeket. Gondoljunk csak Collinára, akinek néha elég volt csak ránéznie egy-egy szabálytalanságot elkövető labdarúgóra."
A FIFA játékvezetői bizottsága mindezek ellenére elégedett a bírókkal.
„Elég szomorú, ha már ennyi is elég, pedig a neheze még csak most jön. Sajnos nincsenek kimondott játékvezető-egyéniségek a vb-n. Azért remélem, a továbbiakban már nem lesz nagyobb gond" – tette hozzá befejezésül Palotai Károly.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az új súlyadó a vagyont csapolja meg

Januártól több gépjárműadót fizetnek majd az új autók tulajdonosai, mivel a súly helyett a… Tovább olvasom