Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Sok millió forint fejlesztésre

Csaknem 86 millió forintos támogatás kerül a megye 42 településére a megyei területfejlesztési tanács hétfői döntése értelmében. Az igények sokszorosan meghaladták a felosztható kereteket.

Többszörös túljelentkezés

A megyei területfejlesztési tanács keddi győri ülésén két napirendi pont is támogatások odaítéléséről szólt. Szakács Imre elnök a Kisalföldnek elmondta: a céljellegű decentralizált (céde) keretre, és a területfejlesztési célelőirányzatra egyaránt többszörös túljelentkezést tapasztaltak. Előbbi „kalapban" 58,5 millió, utóbbiban 27 millió forint volt.

Hárommillió alatt

A legtöbben – 37 önkormányzat – a céde-keretből kaptak pénzt. A rendezési tervek elkészítése továbbra is prioritás volt, ennek köszönheti sikerét Bakonyszentlászló, Bezi, Felpéc, Fenyőfő, Győr, Győrújfalu, Lázi, Lövő, Nemeskér, Püski, Rábakecöl, Sopronkövesd, Sopronnémeti és Völcsej.

Ugyancsak slágernek számítottak az intézményfelújítások. A szűkös helyzetre jellemző, hogy hárommillió forint feletti támogatásnak mindössze ketten örülhettek: Dunakilitinek az általános iskola rekonstrukciójára és bővítésére, illetve Mecsérnek a művelődési ház nyílászárócseréjére és fűtéskorszerűsítésére ítéltek oda nagyobb összeget.

Öt pályázó

A területfejlesztési célelőirányzat 27 millió forintját öt pályázó között osztották fel. A Kapuvári Ipari Park Kft. az ipari park III. jelű útjának építésére, a Full Sopron Kft. egy kapuvári kamionmosó megvalósítására, a mosonmagyaróvári önkormányzat a Duna menti kerékpárút harmadik szakaszának megvalósíthatósági tanulmányára, Árpás a Rába bal parti völgye többcélú fejlesztésének megvalósíthatósági tanulmányára, míg Börcs a Peryche Rekreációs Park kialakításának megvalósíthatósági tanulmányára kapott megyei segítséget.

Kapcsolódó cikkek >>

300 millióval támogatják a kutatási programokat (2003-04-30) >>
Egyetemfejlesztési tervpályázat (2003-02-24) >>
Egymilliós fejlesztés (2002-05-09) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barkácstipp: Csacska macskák

Ha van ügyes kezű barkácsoló a családban - meg persze egy dekopírfűrész -, esetleg ismerünk egy… Tovább olvasom