Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Sodrófával verte a gyerekeket: kiskorúak bántalmazása miatt fele

Kiskorú veszélyeztetésének bűntette és más bűncselekmények miatt a Kaposvári Városi Ügyészség vádat emelt egy 50 éves csokonyavisontai asszonnyal szemben.
Kiskorú veszélyeztetésének bűntette és más bűncselekmények miatt a Kaposvári Városi Ügyészség vádat emelt egy 50 éves csokonyavisontai asszonnyal szemben, a nő két éven át bántalmazott négy kiskorú testvért; az ügyben a megyei főügyész külön vizsgálatot rendelt el annak megállapítására, hogy a gyermekvédelmi rendszer miért nem észlelte korábban az esetet. Fekete Róbert, a Somogy Megyei Főügyészség ügyésze az MTI-t kedden tájékoztatva elmondta, a vádlott 2005-ben végezte el a nevelőszülői tanfolyamot, hogy akkori lakóhelyén, Fonyódon saját gyermeke mellett állami gondoskodásban lévő gyermekeket is nevelhessen.

Siófok gyámhivatala 2008. szeptember 18-án vette átmeneti nevelésbe a négy - 1999-ben, 2000-ben, 2003-ban és 2004-ben született - testvért; a lányt és a három fiút a nőnél helyezték el. Az ügyész közlése szerint a vádlott és a sértettek között 2009-ben romlott meg a kapcsolat. A nevelőszülő nem tudta kezelni a testvérek viselkedési problémáit, ezért rendszeresen bántalmazta, büntette őket.

Előfordult, hogy a hajukat tépte, fakanállal, sodrófával verte a gyerekeket. Volt, amikor az volt a büntetése a "rosszul viselkedő" gyereknek, hogy a fejét a víz alá nyomta és hosszabb ideig ott tartotta. 2009 nyarától rendszeressé vált, hogy a vádlott a gyerekeket ételmegvonással büntette. Csak az iskolában étkeztek, hétvégeken vagy több napig büntetésből semmit sem ehettek. Az is előfordult, hogy a nevelőszülő a rábízott gyerekek jelenlétében saját gyerekével vacsorázott, az éhezőknek semmit sem adott. A vádlott 2010 júliusában Csokonyavisontára költözött, ahol még durvábban bánt a sértettekkel, rendszeresen bántalmazta, ételmegvonással és a házból való kizárással büntette őket. A Kaposvári Városi Ügyészség a vádlottal szemben négyrendbeli, kiskorú veszélyeztetésének bűntette és négyrendbeli, védekezésre képtelen személy ellen folytatólagosan elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat.

Olvasóink írták

  • 1. vonalkód 2011. szeptember 13. 15:12
    „Sok helyen azért szülnek, illetve vesznek állami gondozott gyereket magukhoz, hogy utánna jutalékot kapjanak.
    A gyermekvédelem az önkormányzatoknál, kis falvaknál is siralmas nem városokban.
    A gyámügy nem intézkedik még szélsőséges esetekben sem ( amikor 10- 12 éves lánynak van titokban abortusza, de a korát még a KMB-s sem ismeri mert még születési anyakönyve sincs.
    Segélyért szülik a gyerekeket sorra akik sok esetben tetvesen, koszosan járnak iskolába ovodába, de ott sem történik velük semmi, mert mindjárt jön az etnikai alapú vád.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Romagyilkosságok : a sajtó kizárását kérte a koronatanú

A sajtó kizárást kérte harmadszori tanúmeghallgatásának kezdetén a romák elleni támadássorozat… Tovább olvasom