Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

SMS 11.11.

Vélemények erről, arról

 • Olyan érzésem van, nem is akarjak a jobblétet. A nagy szegénységben néhany gazdagnak hatalma van! És nekik ez a lényeg!
Nixe
 • A vásárcsarnok közeli lakók panaszkodnak a mindennapos zürzavarról. Pedig amikor a lakásukat hirdetik eme környezetet elönyként tüntetik fel.
Imre
 • Ebben a fene nagy demokraciaban több pénz jut egy elitélt fenntartasara,mint egy korhazi beteg apolasara.Hol az igazsag?
IQ
 • Embertarsaim! Szeretném ha a következö szavazason Mexx01-et jelölnénk polgarmesternek! Minden problémara van megoldasa, ismeri a varost és környékét.
Kisvuk
 • Hajra Graboplast ETO! Szép volt csajok! Görbe a legjobb!
7
 • Rohamrendorökkel a bevandorlok ellen. Nagymagyarorszag nem bant igy a kisebbségekkel mégis Franciaorszag itélkezett felettünk. Szégyen.
Szittya
A nap sms-e
 • Gyermekkorom álma volt, hogy boldog pillanataimban megalljon az idö.Ez a Marcal II-ön a nagy ora szerint par éve teljesül! Én mégis öregszem..Meddig??
Apuka
 • Energia ügy A gyertyagyártó lobby sikeresen megvétózta a vízlépcsö megépítését. Most Paksot vették célba.
Rimi

Pénz, család, megélhetés

 • Ozikének! Az uj tamogatas szerint az ön plusz jövedelme havi 1000 ft. Ne köszönje meg,de talan gondoljon a min.bér környékén keresok nagy körére,akik mara 2gyermek utan jaro adokedvezményt sem tudtak teljesen igénybe venni. Ok köszönik!
Bérszamfejto 
  • Ember!Amit leirtal a tamogatasokrol örülj,hogy eddig is kaphattad.Sok kétgyerekes még ezt sem kapta,és még ingyen sem evett.
Anya.
 
• Csaladtamogatasi matek irigyeknek: ha valaki a gyermeke utan nem tudta igénybe venni az adokedvezményt, mert nem volt mibol, az szerintetek most örül? Szerintem igen. Az uj rendszer nekik szol, nekik segitség, nem pedig annak bosszu, akinek van normalis jövedelme. Köpködés helyett ezen kéne elgondolkozni végre!
E. Gyor 
 
• Zorro! Ha ismersz olyan céget, ahol az ötven éves diplomas noket szivesen alkalmazzak favagoként vagy culagerként, kérlek értesits! De szivesen debütal ok palyakezdo konyhalanyként is – ha felvennének. Talan neked kellene befejezned az altalanositgatasokat.
Oszi

 • Felnött tanulo!nagymamám nagyon hosszu ideig vezetöi pozicioban volt,egy szekrényre valo kitüntetéssel,de nyugdij elött becsödölt a gyár,takaritani kenyszerült,a nyugdiját ebböl az utolso 5évböl számolták,annyit hogy abbol egy csölako se élne meg!gyereked meg biztos nincs,nem kellett gyesböl élned!
dream 
 
• Egy felnöt tanulonak!Én jol keresek de csak létminimumra jelentenek be és nem tudok mit csinalni!Nyugdijam kevés lesz!
Dref

 • T. felnött tanulo! Tajékoztatom,h a gyas és gyed alapjaul is a befizetett jarulékokat veszik,nem tudom hogy gondolja,h ajandék az allamtol? A gyed és gye s maximalizalt,mindegy h minimalbér v többszazezres fizetés utan vontak az anyatol a jarulékot. Én nem sirankozom,ujszülött gyermekem mellöl otthonrol dolgozom,am erre kevés embernek van lehetösége. Igy az Ön altal becsült tanult,jol keresö kategoriaba tartozo baratnöim gondolni sem mernek babara. Kivancs i lennék a véleményére. Jessica  
 
• Egy felnott tanulonak üzenem,hogy tanuljon jo sokaig,ezzel is gyarapitva a diplomas munkanélküliek vagy segédmunkasok szamat. Segédmunkas is kell, meg szakmunkas is. Különben nem lenne mit ennünk... Tudod, a tojas nem a boltban terem. Apamnak 40 éves munkaviszonya van,de közel 10éve hanykolodik a kft-k között. Asztalos. Azt meg kikérem magamnak,hogy a gyes ajandék!
mar nem tanulo 

 • Hangya! Nem tudom,férfi vagy vagy nö,de azt se tudod mit beszélsz. Honnan tudod, hogy nem jobbat tesz-e némelyik babának, hogy nem születik meg oda, ahová  születne? Akkor inkább az abortusz, ami legális, nem mint a gyilkosság, ami büncselekmény. Gondolkozz!
Egy Anya
 
• Igazad van GH! A valodi rokkant nem tud dolgozni. Az összes többi kamu. Ezeket kellene az allamnak ellenörizni.
Fire

 • Egy felnött tanulónak üzenem,hogy a GYED is maximálva van, pedig az nem ajándék.Vagy a kismamák nem számitanak?
H.

  • Függetlenül attól hogy tud-e dolgozni egy nyugdijjas vagy sem,ha elérte azt a korhatárt adja át a helyét a fiatalabbaknak. Ne nekik keljen feketén dolgozni a megélhetésért.Önekik még nincs biztos anyagi hátterük,még nem hozza havonta a postás a pénzt!
Nyunyó 

 • T. hangya! Volt a kezedben egy elö újszülött? Néztél a kicsi szemébe? Láttad, érezted a csodát? Kizárt dolog egy kalap alá venni egy csecsemögyilkost az  abortuszt választó növel! Ez is elitélendö, de a gyilkos az gyilkos marad. Ne akard a kutya farkát kiegyenesiteni, ugysem fog sikerülni (arab közmondás)
Vera
 
• T."felnött tanulo",az is végigdolgozta az életét, akinek nem volt modjaban tovabb tanulni, esetleg kedve vagy képessége hianyzott hozza.Nem csak a diplomasoknak van joga a gondtalan nyugdijasévekhez,hanem a szakmunkasnak söt a segédmunkasnak is.
Zsazsi 
 
• T. Felnött tanuló! Nem egyforma szellemi képességekkel és anyagi háttérrel születünk. A többségnek reménye sincs továbbtanulásra, vezetö beosztásra. Aki aktiv korában jól keres, jobban tud gondoskodni öreg napjairól,mint aki máról holnapra él. Ettöl még a melósnak is járna a normális megélhetés öreg korában!
Szintén tanuló

 • Hangya! Azért ez durva hasonlat! Mit vár a társadalom! Ilyen körülmények között átl.1-2 gyereket vállalnak a párok vagy egyedül egyet sem, pedig szeretnének – ha nem tudnak megfelelö jövöt biztositani nekik! Elég gond ez válás esetén. Ja és nem lenne szükség abortuszra sem, ha a fogamzásgátlóhoz olcsón hozzájuthatnának az érintettek. Remélem sok gyereked van és kivánom, tudj megadni számukra mindent! Ne tudják meg mit jelent a "nincs rá pénz" cimü fejezet!
Jke 

 • Tisztelt Zooro! Nekem is tudna jo tippet adni? Szivesen felsorolnam,hany helyen érdeklodtem,jelentkeztem! 38 éves no,vidékrol. Ha tud,kérem segitségét:
Bea, Écs

  • Kedves györi felnött tanulo!Kicsit el vagy tajolodva a nyugdijak terén.Mar rég maximalizalva van 140e Ft-ban. A masik... Nem tudom neked feltünt-e,de egy jo szakmunkas néha többet keres,mint egy diplomas,akkor miért ne lehetne a nyugdij is egyforma?Amugy meg értelmetlen a nyugdijon vitazni,mert ha te nem  csinalsz magadnak,az allamibol nem fogsz megélni!
Kriszti

 • T.Fiona!Teljes egyetértésem!Senki nem irigyli aBM ésHM nyugdijasokat,csak fantasztikus,hogy még mindig vannak kiváltságosok! Az orvos,az ápoló is dolgozik éjjel, a  gyári munkás 3müszakban gürcöl a gép mellett.Hogy miért nem lett mindegyik BM-es?Az ország müködésképtelen lenne, ha mindenkinek ugyanaz lenne a hivatása!
OE
 
• Hangya!Az abortuszos „anyäk" jogilag nem tekinthetök gyilkosnak, de aki megszüli és ellätatlanul sorsära hagyja, megkínozza (zsäkba teszi) az gyilkos! Ha bemegy vele a korhäzba, esélyt adott volna neki is,meg azoknak akik csak örökbefogadás útjän lehetnek anyäk!
Honey.Csorna. 
 
• Kedves Egy felnott tanulo! Tanultam, az orromnal is tovabb latok. Most gyeden vagyok és akarmennyire jol kerestem, brutto 83000 ft-nal nem kaphatok több 'ajandékot'. Pedig igyekeztem jo 'kovacs' lenni.
Batkamano  

 • Akinek esze és lehetosége van miért ne talnuljon?Jo szakma? Iskola utan lehetsz: 1. munkanélküli, 2. alkalmazott –bejelentés nélkül v. max.min.bérre (ha megéred,ezutan kapod majd a nyugdijad) Jogod nincs,örülj,hogy dolgozhatsz !!! Noknél sterilitas elony !!! 3. Ott a csaladi vallalkozas vagy a pénz,hogy beinditsd a sajatodat!Tiszta sor ! Tapasztalat   

A parkolohäzrol toväbbra is az a véleményem,-azon kivül hogy tävol esik a belvärosi üzletektöl – hogy nagy hiba volt probaüzem alatt pénzt kérni a parkoläsért! S ez nem csak az én szememet csipi! Soha nem fogom hasznälni a parkolohäzat! Ez elvi kérdés! Ahogy nem megyek autot venni sem abba a szalonba, ahol a megnyito napjän belépödijat szedtek!
K.  

T.felnött tanuló aki magas nyugdíjat kap, annak a fizetése is magas volt, tudott félretenni. Az én szüleim szegény családból valók, nem volt lehetöségük  tanulni, dolgozniuk kellett. Eltartották a kétszer-háromszor több ideig tanulókat. 40 évnél többet gürcöltek mindketten. És a boltban öket is ugyanazok az árak várják. Gondold meg mit beszélsz!
Gerilla 

A petárda betiltásával sikerült öngólt rugni ! megint az ausztriának fizetem az áFA-t.
 e.v.92'

T. Felnött tanulo . Kicsit gondolkodj . Pista bacsi volt kolega 41 év munka utan nyugdijas lett. Nyugdijaba beleszamoltak a 40 évvel ezelötti kb 400 ft-os fizetését. Hogy is van ez? Szerinted csak az kapjon elfogadhato nyugdijat aki tanult, aki dolgozott becsülettel az haljon éhen? Amugy felnött fejjel miért tanulsz, nem akarsz dolgozni, vagy nincs mas valasztasod?
Krisz 

Hegyeshalom, MAV allomas. Pénteken délelött sem lehetett jegyet venni a nemzetközi gyorsra. Pénztar lefüggönyözve. Eredmény: futas a vonathoz, "jegynélküli" utazas.
Ritkan utazo, M.ovar

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Különdíj Tétre

Több mint hatvanan indultak a közelmúltban Zalaegerszegen rendezett trombitaversenyen, egy… Tovább olvasom