Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

SMS 10.16.

Gazdák és a gazdaság

 • Támogatásirigyek! Az a pénz, amit „csak úgy" odaad az állam, nem elég ám vetőmagra, műtrágyára, növényvédő szerre, gázolajra, munkabérre, törlesztőrészletre. Ezek bizony milliós tételek! Nem a pénzbeli támogatás a kevés, hanem a kormányzati védelem a piacainkra és az árakra. Esetleg meg lehetne hallgatni az utakon állókat, ez a céljuk. Egy gazdafeleség

    •  Tisztelt dolgozó, Péter! Ha mi nem dolgozunk, vagy más szakmát tanulunk, akkor ti vagy családtagjaitok az allergiától fulladtok meg, mert még több parlagfű lesz. A támogatást meg ha irigylitek, miért nem gazdálkodtok? Nem mi határozzuk meg az árakat, és azoknak semmi közük az önköltséghez. Ebben a szektorban nincs piacgazdaság! Az csak duma, hogy az van! Egész Európában a termelésen nincs haszon. Ezért van támogatás. Lásd: római konvenció.
Kertészmérnök
 
    •  Egy értelmiséginek! Képzeld, én egy gyárban dolgozom, ahol nyáron a csarnokban 59 fokot mértek. Mégsem állok ki az útra sztrájkolni, mert szükségem van a munkámra. Ne haragudj, de nem fogom megsajnálni a gazdákat a 20 milliós traktorokban.
Picur
     • Köszörűs, munkás, többiek! Köszönöm az ötletet, de nem tudok a földemen tüntetni, mivel nem vagyok gazda! Ráadásul motorozom, úgyhogy aztán utálhattok kedvetekre, ahogy azt szépen belétek nevelték. Én tisztelem, becsülöm azt, aki kenyeret ad nemcsak nekem, nektek is! Ti csak a multik bérencei vagytok. Ez nem bántás, hanem tény. Amúgy meg a külföldi gazda is kap támogatást, ha esetleg nem tudnátok! Csak ott a miniszterelnök nem k...ja el se kicsit, se nagyon.

      •  Gazdáné! Remélem, a ruháit a legdrágább butikból szerzi be, nem a kínaiaktól. Mert ha nem, a butikosok is vonulnak majd a Mercijeikkel a Kossuth térre!
Nem gazda, nem butikos 
 
Nyugdíj, munka

   •  Tisztelt 105, 107! Nem az a baj, hogy dolgoztok, hanem ahogy! Tisztelet a kivételnek. Korai nyugdíjazásotok után még több helyen dolgoztok, és ezáltal mások elől veszitek el a munkát! Pedig nektek több a nyugdíjatok is azokénál, akik ledolgozták a 42–43 vagy a 44 évet kevesebb fizetésért! Fáj az igazság? A dolgozóknak is, akiket miattatok tesznek lapátra! Üdv:
Peace
  • Kicsi Pit. Én ismerek olyan embert, aki szakmunkás volt,  rendőr lett, majd alig múlt negyven, nyugdíjba ment. Megoldásként én nem   irodai munkát, csak néhány megoldást említettem. Van egy újabb is. Katonai objektumokat miért civilek őriznek? Azt megtehetnék az idősebb katonák és a rendőrök. Szerinted a sokat majmolt Nyugaton is negyvenhárom évesen elmehetnek nyugdíjba az emberek?
Justitia

Sportügyek

   •   Ezúton szeretnénk megköszönni a megyei labdarúgó-szövetségnek az ikrényi Pharmix Futsal torna megrendezését. Nagyszerű sport a futsal. Reméljük, lesz még ilyen színvonalas tornájuk. Öröm volt ott lenni.
 Habos Taxi csapata

    • Nem a magyar focit kellene erőltetni, hanem inkább uszodák, kézilabdacsarnokok építését, fejlesztését! Ebben a két sportágban legalább jók vagyunk!
H. Sz. 
 
      • Magyar profi labdarúgás? Aki találkozik vele, sikítson... Egyébként halottról jót, vagy semmit.
Feri
     •  A norvég meccs után azt hittem, hogy ennél már nincs lejjebb. Nagyot tévedtem. Halljuk megint a magyarázatot, a játékosok vállán nagy volt a teher és ezért görcsössé váltak. A nagy tét miatt nem voltak megfelelő lelkiállapotban. Elképesztő! Érdekes, hogy ilyen kifogásokat sehol a világon, csak itthon lehet hallani. Ebből a csapatból a Gerán kívül mindenkit elzavarnék! Mit keres itt Király, aki sorra kapja a potyagólokat, és Dárdai, aki három éve lemondta a válogatottságot a barátságos meccsekre. Nézzétek meg, hogy kik ülnek az MLSZ-ben 20 éve... Mészöly kikérte a magyar edzők nevében, mikor Matthäus lett a kapitány. Hát igen, a világhírű magyar szakemberek, akik a Sport 1-en  kritizálják a Chelsea támadóját, közben saját csapatuk játékát pár százan figyelik.
 Balu
 
 
     • Üzenem azoknak a kapuvári embereknek, akik hiányolják a város sporteredményeit, van Kapuváron egy karateegyesület, amely az ország legjobbjai közé tartozik, sőt, Európa-bajnokunk is van, és ezt nagyon minimális költségvetésből, nagyon sok munkával el lehet érni. Kíváncsi lennék, egy focista meddig bírná a karatésok erőnléti edzéseit. Ez az egyesület nagyobb támogatást érdemelne, aki tud, segítsen nekik, megérdemelnék.
Cs. F. 

 Politika és hétköznapok

 •  Még a Fidesz-szimpatizánsok egy részét is megdöbbentette a győri polgármester javaslata, miszerint egyetlen tapasztalt MSZP-s képviselőre sem számít a bizottságok vezetésében. A képviselők egy része teljesen tapasztalatlan egy nagyváros vezetésében, élén a polgármesterrel. Félünk, hogy rossz irányba mennek a dolgok gazdaságilag, politikailag egyaránt.
Tősgyökeres
   • Hol keres egy szakmunkás 18 nap alatt annyit, mint a mosonszolnoki polgármester egy hónap alatt?
1 alulfizetett szakmunkás

    • Megvilágosodtam. Ez már nekem is sok, hogy Gyurcsány még a harangokat is magához akarja igazíttatni...
Volt MSZP-s  
 
      •  Nézem a győri közgyűlés tagjainak csoportképét. Azért furcsa látni, hogy csak egy hölgy van köztük. Sok sikert kívánok neki!
SPS
   • Tisztelt értelmiségi!(?) Ugye ön sem gondolja komolyan, hogy a közgáz elvégzésével bárki okosan tud dönteni nemzetgazdasági kérdésekben? Ön is állítsa be a vekkerét, különben eldübörög ön mellett a gazdaság – Romániáé!
 Ingázó (értelmiségi) 
 • Kapuvár új polgármesterének 500 ezer forintos bruttó illetményt szavazott meg a testület! Azt hittem, rosszul látok! Nem túlzás ez, uraim? Ezek szerint nincs pénzügyi válság? 
Steve Harris, Kapuvár
 
 
 •   A politikai „pocsék áruk fórumából" néhány példány: a szakszervezetek kormánynak felmutatott, időközben kizöldült sárga lapja, Kuncze Gábor délibábos, lejárt szavatosságú 18 százalékos szja-kulcs-ígérete, Dávid Ibolya fiatlan, albínó kakukktojása, Gyurcsány Ferenc „egytálétele", „öszöd-nemöszöd, nem kapsz mást", Orbán Viktor multifunkcionális, hamisan csengő vekkere stb. Más komoly téma, egy régi idézet: „A dolgozó népet szolgálom!" Ez a feladat, kezdjék el ott fenn, hölgyeim és uraim, a hatalomról meg szó se essék!
Expert
 
  •   Miért bántják a Jimmyt ? Csak az igazat írta. Ebben az országban mindent lehet, ha pénzed és befolyásod van. Ha kis ember vagy, elvesztél. Aki tehette és teheti, elmegy oda, ahol emberszámba veszik s nem kell koldulnia. A szélhámosok és okos vállalkozók országa ez, akik a kis emberekből élnek. Előbbieknek jogai vannak, a kis embernek kötelességei. Ki hisz a fordítottjában? Ne bántsák Jimmyt.
 •  Ugye jobbosok, szép a városvezetéstől, hogy az eddigi öt fizetést eldobták négyfelé!  Spórolunk, vagy csak a szánk jár?
C3
 •   Nem tudom, figyelik-e, amióta ilyen kiélezett a belpolitikai helyzet, teljesen elmúlt a madárinfluenza-veszély.
Tk
  •  Négy éve a nyugdíjam 25 ezer forint volt, most 29 ezer. Akkor a kenyér 160, a tej 120 forint volt, most 230, ill. 180. Hogy jön ki a 40 százalék vásárlóerő-növekedés? Vagy már megint hazudik valaki. 
 
  • Most legyél „magyar", mikor az államnak szüksége van az adódra! A nemzeti lobogó miattatok bazári vásárfiává lett. Nem az a hazafi, aki zászlóval flangál.
Ká85
 
   •  Gratulálok az újonnan megválasztott kapuvári képviselő-testületnek a kiváló döntéshez, hogy két alpolgármester legyen. Eddig egy idős úr ellátta egyedül ezt a feladatot, amit most két fiatalabb tud elvégezni, de biztos sok a pénze a városnak. 
 B. A., egy kapuvári
 
  • A kormány MSZP-s parlamenti elnöke elment megköszönni Mura-vidéknek és magyarjainak 1956 magyarjainak befogadását. Mit gondolt és mit gondoljunk mi 2004. december 5-ről, az MSZP-ről, amikor kormánya és pártja nyilvános „negatív" kampánnyal utasította el kettős állampolgárságuk megadásának lehetőségét a határon túl maradásra kényszerült testvér magyaroknak. Hogy is értelmezzük, és ezt is megmagyarázzák, nana! De hogy?
Egy laikus 
 
   • Bal-jobb 1:1, ki döntsön? A miniszterelnök hiteltelen, a köztársasági elnöknek nincs hatalma. Az alkotmány szerint demokratikusan megyünk tönkre!
Öcsi, Kapuvár
  • 12 órás munka után hazatérve emberhülyítő szórólap: magyarok, támogassátok a forradalmárokat stb., mi lesz ebből?
Félő
   •  Tisztelt É... néni! Megkérlek,  ne provokáld a jobboldali érzelmű fiatalokat a farádi tekézőben. Eddig nagyon jól megfért ott jobbos és balos, kérlek ezt ne k... el.
Egy jobbos
 
  •  Négy évvel ezelőtt az elsők voltunk a csatlakozni akarók között, ma az utolsók. Gondolom, erről is a Fidesz tehet? Mikor nyílik ki a szemetek?
Thy 

    •  Tisztelt Prof! Kinek jó, hogy minden tüntetéssel eltöltött nap több millió vagy milliárd forintba kerül az országnak, és szerintem a mi adóforintjainkból kell kifizetni? A rendfenntartó erők több hete készenlétben vannak. Jó lenne már egy kis nyugalom!
 Seyla
   •  A választás arról szól, 5000 állást hogyan osztunk el 2000 politikus közt? Lehet, hogy a képviselői állás csak napi 2 órát igényel, akkor miért kapnak 8 órára fizetést?
Egy 8 órát dolgozó egy fizetésért

Közlekedés

   • A 86-os úton Csornán, a vasúti átjáró után olyan gyűrődések vannak az úton, ami kész balesetveszély. Jön a tél.
N
 
 
  • Üzenem annak a buszsofőrnek, aki 13-án, pénteken 16.10-kor ért a Korányira a 2-sel, hogy a fiam köszöni, jól van. Nem elég, hogy végigszáguldott, de a fiam még lépett le a buszról, amikor nyitott ajtóval elindult. Ezúton szeretném felhívni a figyelmét a tükör használatára.
S.-né, Győr 
 
  
Erről-arról

    • Az SMS-eket olvasva az alábbi dolgok derülnek ki: 1. Tisztesség, szorgalom, erkölcsi tartás, intelligencia, műveltség, kulturált viselkedés és beszéd – nálunk már-már szitokszónak számít. 2. Főbenjáró bűn, ha valaki a tanult szakmájából meg szeretne élni. 3. Saját munkáját mindenki utálja, a másét irigyli vélt vagy valós előnyök miatt, nem véve tudomást az adott munkakör esetleges nehézségeiről, hátrányairól. No comment.
  • Miért kell október 10-én kirakni a karácsonyi dekorációt? Akiknél kisgyerek, van azt szeretnék, hogy az otthoni fának örüljön, ne azt mondja, hogy ezt már láttam a Baumaxban! Sikeres ünneprontást!
Egy aggódó szülő

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tetszene egy zajvédő fal a Széchenyi hídon?

Tovább olvasom