Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

SMS 10.06.

Harangszó

• Még mindig a harangszó! T. Zotya! Nevetséges, hogy erről a témáról ennyit vitatkozunk! Ebben az esetben nem beszélhetünk a kakasokról, mert akit zavar a harangszó, csak a baromfiboltban lát kakast, ott meg már nem kukorékol!
Fiona

• Kedves Tisztelendő Atyák! Holnaptól le kell szerelni az összes harangot, csoda történt! Én D. mellett állok 100 százalékig, aki 168 órából 200–220 órát tud dolgozni, és mindemellett napi 6 órája van pihenni! Ő az igazi munkaerő, hagyjuk hát meg neki a nyugodt vasárnapot!
 
• Tisztelt „Egy ember"! Milyen alapon kényszerít bárki arra másokat, hogy hajnali 6-kor kötelezően a Szent Anna-templom harangozására ébredjen? Üdvözlettel:
L. a Somogyi utcából, aki egyébként egyházadót fizet

• Kedves Netti! Az első sorokból tudtam, hogy falun élsz. Biztos vagyok benne, hogy ott is a legszélén. Én 30 méterre lakom a harangtól, a decibelek nem kímélnek. Igen sok szeretettel:
Mocc Apó

• Ugyan nem templom mellett lakom, de valaki egy valós okot írjon arra, miért kell hajnalban harangozni! Ha én minden reggel például az autómat túráztatnám a lakótelepen (az sem hangosabb a harangnál), tán már csendháborítás lenne, és nem biztos, hogy alvászavaros, aki felébred rá! Vannak éber alvók, akik minden neszre felriadnak. Ne egymást ócsároljátok! Hova tűnt az empátia, emberek?
Lpg, Győr

Kérdezz, felelek!

• Tisztelt Győrhő! Felöltözve, pokrócba burkolva, két paplannal s még egy vastag pléd alatt, dupla zokniban alszunk két hete, volt úgy, hogy 12 fokban! Könyörgünk, fűtsenek!
TUP, Győr

• A fűtést akkor tudjuk elindítani, ha a lakók több mint fele kéri, egy ember miatt nem tehetjük. Venni kellene a fáradságot, és megbeszélni velük is.
Karbantartók
 
Erről-arról
 
• Minden sportolónak, vezetőnek. A vasárnapi meccset a tévében néztem. Mivel jól olvasok szájról, elsápadtam. Szinte minden labdaérintés után fröcsögött a káromkodás a játékosok szájából. Ez a futball? Az erőt nem a játékra kellene fordítani? Ezt látja egy felnövő generáció a sport helyett. „Gratulálok, Uraim"! Ha volna szégyenérzetük, betapasztott szájjal játszanának legközelebb! A vezető éppoly hibás, mint a játékosok.
Nixe

• Munkaügyben csak annyit, hogy szerintem súlyos pénzekre kellene megbüntetni azokat a munkaadókat, akik úgymond „rasszista" módon, „megkülönböztető jelzéssel" látják el azokat a nőket, akik 25–30 évesek, még nincs gyermekük, nem házasok! Nem lenne joguk ilyen kérdésekhez! Ez az igazán undorító! Mit lehet ez ellen tenni? Én és a kedvesem akarjuk eldönteni, hogy mikor szeretnénk családot!
Egy dolgozni akaró (nő)

• A lakossági internetellátottság sem jobb falun. Vámosszabadin az egyetlen ajánlat a mikrohullámú, 512 kbps havi tizenháromezer forintért! Győrben (tőlünk 4 kilométerre) a T-Online ugyanezt a sebességet 2990 forintért adja, arról viszont nem  nyilatkoznak, mikor lesz itt ADSL...
F.

 • Euró. Minél később jön, nekünk annál jobb. Az euróval fizető polgárok egyhangúlag állítják, hogy húsz százalékkal drágább a mindennapi élet, amióta euró van! Nehogy már a kényelemért (pénzbeváltás lustasága) még drágább legyen minden! Örüljön, hogy van eurója, a pénzváltóig elmenni jóleső mozgás!
Nixe

• Mi épül az Adyváros-Nagyréten? Templom? Hajléktalanszálló? Rendőrség?
Egy kíváncsi olvasó: Bobby

• Tisztelt Cinti! A 20–30 hajléktalan által a kerítésen átdobált szemétre gondolsz? Köszönd az „illetékeseknek", akik megtűrik a város közepén őket (a pláza mögött!).
Robi

• Cinti! Ne ítélj elhamarkodottan a Szent Imre úti lakókról! Én is ott lakom, szemetem is van, de nem a kuka mellett, hanem benne! Tudod, vannak, akik máshonnan odaviszik a szemetüket! Például valaki a lenyírt füvét dobta oda! Igyekszünk az ilyen „embereken" rajtaütni!
Szent Imre úti lakó


Egészségügy

• Kórházi dolgozó vagyok. Ebben a hónapban megkaptam a 4–5 százalékos béremelést. Ugyanakkor elvontak a fizetésemből négyezer forintot! Így hát nem kaptam egy fillérrel sem több pénzt. Mégis mindenhol azt hallom, hogy az egészségügyi dolgozók megkapták a béremelést. Igen, de milyen áron...

• Tisztelt Névtelen! Jól értettem? Te tényleg úgy gondolod, hogy azért van a milliárdos veszteség a győri Kórházban, mert a nővérek hazavittek néhány doboz Algopyrint? Gondolom, te még soha semmit nem vittél el a munkahelyedről. A nővérszoba vagy más munkahely bekamerázása a dolgozók beleegyezése nélkül személyiségi jogokat sért!
Fiona

• Tisztelt nővérszobát bekamerázó egyén! Tizennégy éve dolgozom az egészségügyben, becsületesen! Ez idő alatt a családommal nem voltunk nyaralni. Nem a nővérek miatt jutott csődbe a Kórház! Kérem, kamerázzon otthon.

• Nővéreket rágalmazó névtelennek! Hogy mer általánosítani? Ha tud konkrétumot, akkor fáradjon el az igazgatóhoz, ha nem tud, akkor ne sértsen meg több száz becsületes Kórházi dolgozót!
451

GYŐRI PARKOLÁSRÓL
• Hogy van az, hogy ki vannak tiltva az autók pár utcából, és mégis ott állnak büntetőcédula és kerékbilincs nélkül?! Akkor mi értelme a kitiltásnak?

• Parkolásügyben Győrben: a megállás már parkolás? Ha a tulaj a gépkocsija mellett áll, milyen jogon büntetnek?
 Z.

Közlekedünk

 
• Érdeklődnék: a 40-es busz mellett mikor lesz egy másik rendszeres járat Csanakra? Kicsit unom a mindennapos 35 perces városnézést, tumultust...
so1o
 
• Ha a kunszigeti és öttevényi, lámpa nélkül közlekedő bicikliseket alkalmanként 1000 forintra bírságolná a rendőr, hamar meglenne a kerékpárút ára!
Kunszigeti autós
 
• Tisztelt Fiona! Ha már jártál volna Kunszigeten, tudhatnád, hogy a falu határáig van kerékpárút. Ha a két fiatalember azon biciklizett volna, még ma is élnének. A kunszigeti polgármester asszonyt ne bántsd, mert ha minden vezető ennyit tenne a közösségéért, megelőztük volna Svájcot.
Zozi

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglepetés a repülőtéren

A közelmúltban Spanyolországban rendezték meg a szenior atléták világbajnokságát. A viadalon a 77… Tovább olvasom