Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

SMS 09.29.

VASÚT ÉS DUDÁLÁS

 • T. K.! A vasúti közlekedés alapjában véve biztonságos. Kellemetlen az ott lakóknak, de a duda a figyelmetlen, szabályokra fittyet hányó embereknek szól az átjárókban, nehogy az 5 méterre lévő házban landoljanak esetleg kamionostól. Tessék választani!
Yard

• K.! Hogy a ház 5 méterre van a sínektől, az azt jelenti, hogy oda építkeztek, nem pedig a vasút ment oda. És a mozdonyvezető nem szórakozásból dudál, hanem  mert elő van neki írva. Ennek ellenére hetente történik baleset a kijelölt és nem kijelölt átjárókban. Ha ott lennél a mozdonyon, máshogy vélekednél.
Bodin

 • Tisztelt „Egy vasút mellett élő" és K.! A mozdonyvezetőt, vagy ha úgy jobb, a dudás vasutast szigorú szabályok kötik ahhoz, hogy hol kell „dudakoncertet" adnia. Ha egy ilyen helyen baleset történik, és a dudás elfelejti a koncertet, akkor annak súlyos következményei lesznek a mozdonyvezetővel szemben. Megvéditek a bíróság és felettesei előtt?
Üdv.: mozdonyos
 

 • Vasút mellett élő! Boldogabb lennél, ha dudakoncert helyett azt hallanád, hogyan tolja maga előtt a vonat a piros ellenére a sínre hajtó autót? A vasutas  legalább mindent megtesz.
Zoli

 • Miért csak a nagyvárosban élőknek van joguk a vasút mellett elhelyezett zajvédő falhoz? Azokon a településeken, amelyeket kettévág a vasút, miért nem építenek zajvédő falakat? Emelné a biztonságot is. 

A NAP SMS-E

 • Mikibácsi! Teljesen igazad van, attól még senkinek sem lesz jobb az élete, hogy mindig a másikkal foglalkozik, ahelyett, hogy a saját boldogulására fordítaná azt a sok energiát. Ez mind csak a lelket öli, mérgezi, ez egyenes út a depresszióhoz.
Józsibácsi

ERRŐL-ARRÓL

 • A „Köszönni vagy nem köszönni" írójának! Teljesen egyetértek veled. Az emberek nemcsak köszönni nem tudnak, hanem kérni sem. Lenézik azt, aki csak egy fagyizóban dolgozik. A legtöbb ember a „lesz", az „adjál" és „kellene" szót alkalmazza a „kérek" helyett. Csak azok udvariasak, akik maguk is eladóként dolgoznak.
C
 
 • K. Szilvi! Sajnos mindig megnehezítik a dolgunkat. Én már megtanultam, a kisfiam 4 hónapos. Csak ne idegeskedj, és próbálj pihenni. A baba a legfontosabb!
Egy volt osztálytársad: M. Szilvi
 
 • Üzenjük annak, aki Nyúlon a Tavasz utcában sorsára hagyta azt a két spánielkeverék kiskutyát, hogy két nap alatt találtunk nekik gazdikat. No comment!
 
  • „Kedves" soproni egyetemisták! Köszönöm az 5 és a 7 éves gyermekeim nevében ezt a felejthetetlen kedd éjszakát. Miért kell éjjel üvölteni egy nyitott ablakú borozóban? Nem lehetne kulturáltabban viselkedni? Ez szégyen, hogy tanult emberek csak így képesek szórakozni... (Tisztelet a kivételnek.)
Anya

 • „Háborús gyerek" lévén a lebombázott Győr veszélyes helyein játszottunk, egymásra vigyázva. Nem robbantunk föl, nem dőlt ránk a romház fala, idegen felnőttek is ügyeltek ránk, még ha pofonnal is. Az iskolákban oktatták a veszélyt, a rendet, ha kellett, körmössel, tenyeressel biztosították, amit odahaza meg sem mertünk mondani, mert ráadást is kaptunk volna szüleinktől, mivel szégyent hoztunk rájuk, hogy a gyereküket idegennek kellett fegyelmezni. Nem is dőlt ránk futballkapu...
Figyelő

MATTHÄUS

 • Tisztelt Matthäus! Köszönöm, ha marad! További sok sikert! Az sem volt semmi, amit a srácokból kihozott, a többi csak púder.
Luigi
 
 • Arról  is beszéljünk, hogy a magyar edzők milyen munkát végeznek! Aki jó játékos, külföldön játszik, viszont magyar edző nincs kint. Szerintem Lothar ellenzői inkább sakkozzanak, addig sem beszélnek.
Mexx01

USA, IRAK

 • T. Gábor, milyen szögből látod a bombázót békegalambnak? 1960 előtt miért nem volt választójoguk a négereknek? Iraknak sem tömegpusztítója, sem terroristája nem volt, akkor miért bombázzák?
Komondi M., Győr

 • Gabi! Irakban hány atomfegyvert találtak? Amerikának nem kell ok a bombázásra. Megteszi az ürügy is. Te ezt nem tudtad?
István, Győr
 
 • Laci, Sopron! Történelem: a „fasiszta" Magyarország üzent hadat az USA-nak. Ennek volt a következménye az ország lebombázása.
M. J.

MUNKAÜGYEK

 • A tanárok mindig ilyen időbeosztással dolgoztak, mégis megbecsült polgárok voltak (valamikor régen), akárcsak a tűzoltók, hivatalnokok, kétkezi munkások stb.


 • Egy jeles baloldali  képviselő azt nyilatkozta a Parlamentben, hogy a Medgyessy-kormány alatt 50 százalékkal nőtt a közszférában dolgozók bére. Kérdezem: kié?! Én állami alkalmazott vagyok, s ilyen kevés fizetésemelést még sosem kaptam, és még a 13. havi fizetésem is elúszott...
Zoltán
 
HARANGOZÁS HAJNALBAN

 • Tisztelt „másik dolgozó"! Kíváncsi vagyok, hogy mikor akarsz kötekedni a holddal, a madarakkal és önmagaddal? Egyébként addig örülj a harangszónak, amíg hallod, és nem neked húzzák. A csendháborító te vagy.
Üdv.: Egy ember

 
 • Az egyik győri templomban hajnali 5-kor harangoznak hétvégén is. Egy falusi templom ezt nem teszi. Pár kakast oda kellene vinni a papnak, akkor biztos emlékezne a falusi gyermekkorára. Győr város, ahol  zömében „munkásemberek" laknak. Ezen kellene elgondolkodni, nem az építkezéseken és az „adakozzatok"-on...

UTAKRÓL, KÖZLEKEDÉSRŐL

 • Tómalmon a Búzavirág utcában, mielőttünk már hetedszer szedik fel és fektetik le az új csatornát. Nyár eleje óta az utcánkat nem tudjuk használni, főleg amikor esik az eső. Az adófizetők pénzét pocsékolják? Kérdezem, az utcát teljes szélességében kinek kell ezek után helyreállítani?
Taki

 • Már rég össze kellett volna kötni a vízivárosi részt a Ladik utcával. Európa más országaiban a felújításokat negyedennyi idő alatt végzik el. Hol vagy, Európa?
Maja, Győr

  • A traktorok nem okoznak komoly fennakadást a 85-ös útvonalon! Ez nevetséges! Csak hosszú sorokat, majd nyugtalan sofőröket, aztán pedig veszélyes előzéseket. Mert sajnos van pár ügyetlen autósofőr. Na és a felhordott sarat is érdemes megemlíteni. Mi a megoldás? Építeni kellene már az elkerülőutat!
Mexx01

 • Tisztelt GySEV-vezetők! A munkahelyeken a késéseknél a „Szíves elnézést kérek!" már nem ér semmit, ezért tértünk át a buszra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglepetés a repülőtéren

A közelmúltban Spanyolországban rendezték meg a szenior atléták világbajnokságát. A viadalon a 77… Tovább olvasom