Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

SMS 09.22.

Mindennapi bosszúságok

  •  Távhősnek igazat adok, hogy nyáron is fizetjük a készenléti díjat, plusz amíg nincs fűtés, a magas villanyszámlát, mert a gyereknek megy a hősugárzó. Mamika meg be tud gyújtani akár papírhulladékkal is és nem fázik. Akkor most kinek kell a támogatást adni?
   • Tisztelt lakótársak, közös képviselők! Már az összes egyedi fűtésű lakásban és házban kellemes meleg van! Minden évben a „panelos" családok 2–3 hetet fagyoskodnak a fent említett egyedi fűtésűekhez képest. Ha csak egy kicsit számolunk, rá kell jönnünk, hogy ezek mellett a gyógyszerárak mellett ez nem éri meg! Mellesleg az sem volt soha panelos, aki az úgynevezett 12 fokos rendeletet „alkotta".
Eszpé
   • Érdekes módon tudnak ám „átalakulni" a bérek! Tartásdíjemelést kértem. A bíróság előtt volt házastársam 166 ezer forint bruttó bért igazolt, több diplomával, közel 50 évesen, gazdasági igazgatóként dolgozik egy jól menő kft.-ben. Győr elitnegyedében él, cégautó stb. Valaki segítsen, hogy szociális segélyt is kaphasson! Undorító! 
 

    •  T. mecséri önkormányzat! Mecséren tavat építeni, mikor ott a Duna, olyan, mint a bevásárlóközpont mellé ABC-t. Azóta egy idegent vagy turistát sem láttam a tó környékén, a Duna-parton annál többet. Ja és ha 4–5 telket ingyen adnának építési céllal 2–3 gyerekes családoknak, az iskolában is mindjárt többen lennének. Ébresztő!
Egy mecséri

 Parkolók megszüntetése

    •  Parkolóház? Rossz ötlet volt a Belváros közepén. Egy bejárat és egy ki, ha tele lesz mindkettő, tűzoltó legyen a talpán, ha gépkocsitűzhöz riasztják.
L.
 
   • A városvezetés a döglődő belvárosi üzletekbe egy utolsót rúgott a parkolók megszüntetésével. Kit zavart az évtizedek óta parkírozó kocsik ottléte?
Ati 
 
Munkák, keresetek

     • T. fizikai munkások! Azt hiszitek, a nővérek nem végeznek fizikai munkát? Hát rosszul hiszitek! Nem egy 80–100 kg-os beteget kell naponta megemelni egyedül, és ráadásul még tehetetlenek is, így még nehezebb velük bánni. Ennyit a fizikai munkáról.
Egy túlfizetett nővér
 
  • Shrek! Ha neked is az a véleményed, hogy mindenki vegye meg szenteste előtt a dolgokat, akkor miért bántod az eladókat, amiért nem akarnak ünnepek alatt dolgozni? Az üzletek nélkül ki lehet bírni, de sajnos orvos, tűzoltó stb. nélkül nem. Gondolkozz!
H.
     • Egyetértek a tűzoltók brüsszeli demonstrá-
ciójával. Ha már őket sem fizetik meg, akkor mire számítsunk? Már nincs pénz semmire? 240 óra havi 90 ezer forintért. Ez valami vicc?
 

Sport

   •  Sam, mit gondolsz, Matthäusnak mennyit számít 75 millió? Külföldi csapatnál a többszörösét keresné, mellesleg, akik bírálják, már mind voltak kapitányok. Ha nem volna itt, még mindig San Marino ellen játszanánk barátságos meccset.
     •  Nem értem, miért nem hagyják dolgozni Matthäust! A válogatottnak szinte az összes jó nevű magyar edző volt már a kapitánya, de még a jó játékig se jutottak el! Hátha ebből lesz végre valami.
Klau 
     •  Miért kell elüldözni Matthäust? Lelket vert a magyar válogatottba! Küzdöttek a svédek ellen és ebben Matthäusnak hatalmas része volt! A magyar mentalitás: kell a jó? Nem! Kell a rossz? Kell hát!

  •  T. Tarsoly úr! „Vargazolinak" már beérett volna a munkája! Kár, hogy nem állt ki mellette! Csak egy fanatikus edzővel tud egy nyerő csapatot csinálni! Ilyen Kiss László, egy megszállott, az állóvizet felkavaró mester! Csak nehogy a Fradi lecsapjon rá! Gondolkodjon el rajta. Üdvözlettel:
Prijon 
  
 
Amerika


    • A kormány abban bízik talán, hogy ha segélyt küld Amerikának, azt ők megjegyzik, és ha mi rászorulunk, esetleg fordulhatunk hozzájuk? Amerikát az érdek vezeti, nincs szüksége ilyen kicsi ország támogatására, tehát ha bajba kerülünk és Amerikának érdekében áll rajtunk segíteni, azt megteszi, ha nem érdeke, a segély ellenére sem fogja.
Klau

     •   Gabi! Az USA hol volt ’56-ban? Megegyeztek Szovjetunióval, hogy nem szólnak bele a dolgaikba, ha ők se! Az USA csak a saját érdekeit nézi!
USA-ellenes

      •  Gabinak, Győrbe! Írjál még néhány ilyet, hadd nevessünk!
Shearer
 
 
       • Gabi! Az USA elvitte a békét Koreába, Vietnamba, Iránba, a Balkánra, Irakba (többször is), támogatja Izraelt (palesztin béke?). Ha a fegyverkezési költségvetést a szegénység felszámolására költenék, tán nem lehetne nincstelen fanatikusokat találni az öngyilkos merényletekhez. Nézd meg a Fahrenheit 9/11-et!
F.
 
      • Gabi! Amerika közel 100 háborúban vett részt a második világháború befejezése óta. Tudod, a fegyvergyártás és -eladás nagyon jó üzlet, és a fegyvereket eladni és élesben kipróbálni csak háborúban, háborús fenyegetettségben lehet. Bush úgy viselkedik, mint a mondabeli úttörőőrs, amikor az idős nénit az egész őrs vitte át  az úton, mivel az istennek sem akart átmenni. A „demokráciát" egyetlen népre sem lehet ráerőltetni. Az USA „demokráciája", hogy ők egyenlőbbek, őket nem lehet semmiben sem korlátozni és ők akarják osztani az észt az egész világon. Ha Bush a béke védelmezője, akkor miért nem lép Kongóban, ahol a polgárháborúnak és az éhezésnek már 2 millió áldozata van! Mert nincs olaj és nem ott van Izrael! Bush az apján akar túltenni. A terroristák nem azonosak az arabokkal. A ’70-es években Magyarországon bújtatta az MSZMP Carlost a világ elől, akkor mi is terroristák vagyunk? Egy olyan országot csodálsz, amelynek történelme bő 200 éves, „demokráciájába" pedig belefért még a ’70-es években is, hogy néhány tagállamában büntették a fehér–színes bőrű házasságot. És a világ ezt az USA-t majmolja!
Justitia 

       • Bush: T. Gabi! Milyen alapon avatkozik bele egy ország a másik belügyeibe, csak azért, mert ő az egyik nagyhatalom? Ráadásul az összes használaton kívüli, illetve új fejlesztésű fegyvert itt próbálták ki! Mégsem találták meg azt, amiért elkezdték ezt az egészet!? Ajánlanám neked a Fahrenheit 9/11 című filmet megtekintésre, nagyon tanulságos lesz számodra!
Ny. G., Győr
 
 
    •  Gabi, Amerika nem a békét védelmezi, hanem a saját érdekeit, mint annak idején Róma. Nem védem az arabokat, de hidd el, az átlag amerikai csak egy fokkal jobb náluk. Egyébként Clinton százszor jobb elnök volt (ki is kezdték a prűd republikánusok).
Gerilla

Egyéb témák
     •  Luigi! Ritkán olvasni ilyen pozitív, intelligens hozzáállást. Így van; mindenki munkájára szükség van. Minden jót!
J.
 
      •   Kedves Hámor Vilmos! Nekem ismeretlenül is könnyeket csalt a szemembe a szombati számban írt megemlékezése az óvári szülészről. Csiklandott és   borzongott a szívem az őszinte, érzéki szavaitól. A mai világban ritkán szólnak így az emberek. Gratulálok! 

      •  Elismerem: nem kellemes a szúnyogcsípés. Mindazonáltal nem értek egyet az irtásukkal. Ők is ugyanúgy a természet részei, mint bármely más állat. Szegények nem tehetnek róla, hogy vérrel táplálkoznak. Mellesleg én egész nyáron nem találkoztam egy szemmel sem.
Gabi, Győr

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglepetés a repülőtéren

A közelmúltban Spanyolországban rendezték meg a szenior atléták világbajnokságát. A viadalon a 77… Tovább olvasom