Kisalföld logö

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 2°C | 14°C Még több cikk.

SMS 09.18.

KÖZLEKEDÜNK

• 6 hónapos kismamának. Ha 9 hónapos leszel vagy már gyerekes, akkor is csak elvétve fogják átadni a helyet a buszon, örülhetsz, ha nem könyökölnek beléd. Ha netalán ülsz, csúnyán néznek rád. Ne törődj velük! Valóban, ilyenkor egy nőnek a fejében is másállapot van, ez a normális. Vigyázz magatokra, de ezt másoktól ne várd el. Az idegeskedés is árt a babának!
HE

• Lehet, hogy dolgoztál 6 hónapos terhesen, de honnan veszed, hogy a másik nem? A múltkor meg amikor át akarták adni egy néninek, azt mondta nem ül le akárki után! Én azért átadom a helyem, de megválogatom, hogy kinek. Amiért ingyen utaznak, kibírnak 10–20 percet.
Krisz

• Félpályás útlezárással tiltakoztunk a 81-es út péri szakaszán az elviselhetetlenné vált forgalom miatt, nyugalmunk-biztonságunk érdekében. Eközben mellettünk a maradék fél útsávban 60–70-es tempóban dübörögtek a járművek. Mit kellene elkövetnünk még?...
Hun, Pér

• Angelo! Te ne háborogj addig, amíg van a város más részén régen kialakult utca, ami kritikátlan minőségű. Nézz körül az ipartelepen: Bányász u., Buda u., Kiskapu u. stb. Majorokban: Nefelejcs u., Petz Gy. u. és még sorolhatnám. Így tehát azt ajánlom, gyűjtsd a pénzed, hogy tudjál hozzájárulni az útépítéshez, ahogy  én is az  50 ezer forintos nyugdíjamból. Nem kell mindig a sült galambot várni.
L.-né

• Most megint azon vitázunk, hogy kinek van joga leülni a buszon? Autóban ülve, ha nincs bekötve a biztonsági öv, a rendőr büntet, a buszon meg szabad állva, egymást taposva, félig-meddig kapaszkodva utazni, ez itt a probléma.

• Kedves Angelo! Járt ön már a lakótelepén kívül is? Nem egy rosszabb állapotú és öregebb út van a városban, ahol aszfaltozás után csatornáztak és fektettek földkábeleket. Azóta szinte járhatatlanok, már több mint tíz éve. Pl. Lőpor út.

• Écsnél az út még rosszabb, mint volt! És a járdák állapota...
F1

• Tisztelt BMW! Mi lenne, ha nem foglalkoznátok már velünk, motorosokkal? Foglalkozhatnátok már a saját közlekedési morálotokkal! Télen kikkel fogtok foglalkozni?
Szabika

• 1 nem buszozónak! Igazad van. 8 hónapos terhesen is dolgoztam és a zsúfolt buszon egy nyugdíjas néni át akarta adni a helyét. Egész rosszul éreztem magam, hogy egy nálam jóval idősebb helyére üljek, de hajthatatlan volt, elfogadtam. A következő megállónál egy másik idős aztán jól lehordott, hogy miért ül a fiatal. De volt olyan, hogy szinte a lépcsőn utaztam és a kezemet a hasam elé tettem védekezésül. Akkor is szerencsésnek éreztem magam, hogy dolgozhatok.
Batkamanó

• Tiszelt BMW! Ne általánosíts! 2 motoros nem jelképez egy társadalmat. Az esetet én is elítélem, de a viselkedés nem járműfüggő. Felelőtlen autós miatt sokkal többször kerülünk veszélybe. Ez is elgondolkodtató, nem?
Szabu

• 5 km/h-val túlléptem a megengedettet, 5000 forintot fizettem, de a rendőrautón felemás gumi volt. Az nem baj. 
Mantu

• T. Győri buszos! A járatkésést mindig egyszerűbb másra fogni. Igen, miattatok is van késés. Nem indultok időben, mert jókat beszélgettek az irodában, telefonáltok vezetés közben, ami ha jól tudom, tilos stb. Ezek sajnos napi rossz tapasztalatok.
Szabolcs

• Kedves BMW! Motorosok között is van, aki higgadtan közlekedik és van, aki mutatványozik. De ez ugyanúgy megvan autósban is, csak az nem egykerekezik. Van, hogy valakit csak a kaszni tart egyben egy agyatlan manőver után. Mennyivel jobb a bőrruhánál? A sebesség felelősség, és sokan még gyermetegek ezen a téren.
BeE

SPORT

• Tisztelt SMS-írók! A szombati lapban megjelent írásunknak sajnos lemaradt a vége: sem mi, sem szurkolóink nem bántottunk meg senkit. Mi csak örülünk, hogy kialakult egy közösség, ami kezd csapattá érni. Üdv minden sportbarátnak, és köszönet az abdaiaknak a biztató szavakért!
Püski focisták

• T. Szilárd! Jó pályát keresel? Ott van Bezenye! „Ezen a szint alatt!" Attól még, hogy nem leszünk bajnokok, igenis jó csapat vagyunk! Reszkessen az ellenfél! Hajrá, Bezenye, hajrá, Vasas!
Ultra Vasas, Bezenye

• Szilárdnak Kimlére! Vannak jó pályák, pl. a darnózselieké, amely az SE vezetősége, néhány sportot szerető szponzor és a polgármester támogatásával lehetett ilyen. Fiúk, többek vagytok ti annál, mint amit a tabella mutat. Legalább annyit, mint 2003 őszén és akkor is idegenlégiósok nélkül!
Mm

• UBI! Emlékszel, amikos ifista voltál? Téged nem a rossz pálya zavar, meg a tartalékos csapatod, hanem a labda!
GERRARD

• Szilárd, Kimle! Ha jó focipályát akarsz látni, gyere el vasárnap Nagyszentjánosra és láthatsz egy jó mérkőzést is!
Juca 

VÉLEMÉNYEK ERRŐL-ARRÓL

• Panelosok, spóroljunk! Tartsunk kecskét, így lesznek tejtermékeink! Dézsába gyűjtsük az esővizet a főzéshez, a heti egyszeri mosdáshoz! Lefekvés sötétedéskor!
„21."

• Mosonszentmiklóson bűzlik az egész falu a híg trágyától. Kötelező a házak elé kilocsolni? Eső sem esik. Messzebbre is vihetnék. Ez is Európa?

• Gondolkodó, P., Győr. Írhattok bármit, sajnálni nem fogom a tanárokat. Szerintem sokan örülnének, ha heti 22–24 órát kellene csak dolgozni. Nem pedig napi 16–18 órát. Ja, és dolgozni. Ha tanár vagy, lehet, nem is tudod, mi az. Az iskolamegszűnést ne keverd ide.
XXX

• Kedves Rob! Sajnálom, hogy meghalt az áruszállító, de ugye nem akarod a tűzoltók és a sofőrök munkájának veszélyességét összehasonlítani?!
Georg

• Jutka! Irigyled a nyugdíjast, mert csak őket segítik? Inkább rajtad segítsenek, majd öregkorodban pedig segítsenek a gyerekeid? Ez szerinted milyen hozzáállás?
• Móvári! Igazad van, mi jedlikesek voltunk, de kazinczys bérletet vettünk. Kellemest a hasznossal. Ja, ez 1979-ben volt.
Imre

• Jutka, M. Óvár! Már megint a nyugdíjas a hibás, hogy ön nem tud megélni? Igen, igaza van, vegyük el tőlük, mert az átlagnyugdíjast jól megfizetik, neki nem jár a tisztességes megélhetés! Alázzuk meg őket, majd a gyerekeik eltartják a létminimumos fizetésből! Talán nekik nem jár 40 évi munka után a tisztességes megélhetés? Javaslom, panaszával forduljon az illetékeshez, a magyar kormányhoz!
Barbi

• T. Gyuri! Jól gondolod! Az egyetemi (civil) lőtéren valakik valamilyen nagy kaliberű fegyverekkel és hadi(?) lőszerekkel tartott céllövészeten nagyot szórakoztak! Sajnos ennek mások itták meg a levét, az életükbe került! A lövészetvezető szerint „az utolsó lövés után kigyulladt a golyófogó gumi"! Akkor a lövedék gyújtott, nem? De azt elfelejtette, hogy szóljon a tűzoltóknak, nem kell a tűzbe menni, mert nincs lenn ember és robbanóanyag sem! A lövészetvezető és a titokzatos lövők vétlenek? A hamu meg ellep ebben a hazában mindent, ami titok!
Expert 

• T. Jutka! Elég furcsán gondolkodsz! Most mert fiatal vagy, támogasson az állam. Ha megöregszel, támogassanak a gyermekeid. Akkor te kinek segítesz és mikor? Ölbe tett kézzel várod a csodát? Ha a szüleid lennék, szégyenleném, hogy a gyermekem vagy!
K. M.

• Tisztelt Jutka! Ahogy te nem tudod segíteni a szüleidet, mert örülsz, hogy megélsz, úgy téged sem fog a gyermeked, mert lehet, még így sem él meg, mint te! A legtöbb idős egyedül él, egyedül fizet rezsit, mindent. Neked jó esetben van párod, aki segít. Én is fiatal vagyok, egy keresetből nevelünk 2 gyermeket! Mégis restellem, hogy az idősektől sajnálod! Szégyenleném, ha a gyermekeim így gondolnák, ha megöregszem. Vagy te még a szüleidtől is sajnálod?
P.-né

• Szeretném tudni, hogy más iskolában is ki kellett fizetni az ingyen tankönyvekből a munkafüzeteket, vagy csak a mi iskolánkban? Vagy valamiről lemaradtam?

• Jó hangulat, „igazi zene": Depresszió, Auróra, Ossian, Cadaveres! Metálfesztivál, Győr! Köszi, szervezők, felejthetetlenül jó volt! „Máriósok", ez nem playback volt!
P. K.

• Én is sajnálom a hajléktalanokat és a magam módján támogatni is próbálom őket, de felettébb bosszantó, hogy Győr legszebb részeit már jóformán ők uralják. Parkok, hangulatos vízparti részek stb. Tisztes adófizetőként sokszor kénytelen vagyok egy-egy parki sétát a  kisgyermekemmel kihagyni, mert a padokon részeg hajléktalanok alszanak. Pedig szerintem a parkok a kikapcsolódást és a gyerekek önfeledt szórakozását kellene hogy szolgálják! Épp elég adót fizetünk, hogy ennyit megérdemeljünk! Valamit nem lehetne tenni?
Manya

• Tisztelt Arany János utca jövőjéért aggódó, mosonszolnoki SMS-író! Nem értem, hogy mit ért a hiányos közvilágításon az utcában, mert ott minden egyes villanyoszlopra kiépítésre került az energiatakarékos közvilágítás. A demokrácia adta választási lehetőséggel éljen, de fenyegetőzésre vagy zsarolásra ne használja mindezt, mert az igaz jövőt nem hoz. Egyébként nem emlékszem, hogy jelezte volna problémáját felém, képviselőtársaim vagy a hivatal felé.
Török S.

• Takarítási világnap. A „legpedánsabbak" azonnal viszik ki erdőbe, útszélre a hulladékot. Mikor zsákban korlátlanul elvitték, kazlakban állt a ház előtt, mióta mennyiség szerint: a legkisebb kukájuk van.
Kéri 

• A mai nyugdíjasoknak nem volt szabad szombat, szórakozás a néprádió, munkaidő látástól vakulásig. Magánélet? Három generáció egy fedél alatt, mosás kézzel (mosópor nem volt), varrás szintén kézzel. Alvás fűtetlen szobában, max. egy meleg tégla az ágyban. Világítás 25 wattos égővel. Főzés nyáron is sparhelton stb. Jutka, Móvár, ez neked is szól! Ja és fizetés helyett békekölcsön.
Justitia

• A tandíj ellen tüntetőkkel nem ért egyet a nyugdíjas és az Ausztriában élő kereskedő. No comment.
Szabi

• Nyugdíjasok! Arra hivatkoznak, hány évet dolgoztak! Meg kellene próbálni most! Nem tudom, mit szólnának hozzá!
Johanna

• Köszönjük Pér község lakosságának segítő támogatását és a részvételt a pénteki, 81-es úti demonstrációnkon, amit a kamionforgalom eltereléséért szerveztünk.
Péri Fehérvári úti lakók

• T. K., Győr. Mikor írtam én olyat, hogy demokráciában mindenki azt csinál, amit akar? Idézni csak pontosan szabad! Vagy csak találomra vagdalkozol?
Justitia

• Undorítónak tartom, amit a mai fiatalok művelnek. (Tisztelet a kivételnek.) 13–14 éves korukban dohányoznak, diszkóba járnak. Van köztük sok olyan is, aki ennyi idősen már kipróbált valamilyen drogot! De ebben nemcsak ők a hibásak, hanem szüleik is! Miért kell egy ennyi idős gyereket elengedni diszkóba vagy éjszakázni? Ezeket a szülőket és gyerekeiket csak szánni tudom!
Egy 14 éves, aki nem jár diszkóba 

• Szegény patikusok! Odadobnak benneteket az idegeneknek, ahogy néhány éve engedték csődbe jutni a textil-, cipő és egyéb ágazatokat. Két év múlva kínai boltok lesznek a helyeteken.
Prof.

• Köszönöm minden kedves segítőmnek, érdeklődőnek, hogy hozzájárult a mosonmagyaróvári „Elfogadás Napja" sikeréhez!
Cserné Kati

• Elfogadás Napja, Mosonmagyaróvár: köszönet az érintettek nevében. Kati, csak így tovább!
Egy résztvevő

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymilliárdos állami támogatás Pécsnek

Egymilliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kap Pécs az Európa Kulturális Fővárosa… Tovább olvasom