Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

SMS 09.16.

 Mindennapi bosszúságok

  • Már vagy két éve, hogy a 19-es busz, üzemanyag-megtakarítás címszó alatt nem megy be a Zöld utcai buszfordulóba. Azóta minden reggel tíz percet az ablakunk alatt várakozik járó motorral. Hol van itt az üzemanyag-megtakarítás? Amit nyertek a fordulókör mellőzésével, az elmegy alapjáraton az ablakunk alatt! Lehet, hogy nem is olyan drága az üzemanyag? A környezetvédelmet már nem is merem említeni! Üdv:
Sz. G., Győr, Jereváni út 24.

  • A vizitdíjról csak annyit, hogy nálunk van olyan háziorvos, aki nem foglalkozik a betegeivel. Megcsinálnak helyette mindent az asszisztensek. Most, hogyha fizetnünk kell, akkor talán majd foglalkozik velünk? Nem jókedvünkből vagyunk ott.
Feri 

  • Olvastam a takarítási világnapról, és az illegálisan elhelyezett hulladékért kapható büntetésről. Fél Szentivánt le lehetne csukni a Kishegy út végén található szemétdombért. De ki fog oda őrt állítani, hogy ne legyen még nagyobb a kupac...? És ki fogja feltakarítani? (Az biztos nem, aki odahordta!) Üdv:
Egy nem szentiváni

  • Tisztelt illetékes, az 1-es főút mellett életveszélyes földkupacok vannak! Mi lesz velük?
 Adófizető

  • Mosonszolnokon is lesznek választások? Mert az Arany János utcai közvilágítás a mai napig hiányos. Kire szavazzunk?
Egy ott lakó, akit érdekel az utca jövője

 Üzenetek erről-arról

  • Jutka, Mosonmagyaróvár! Tökéletesen igaza van. Mi a férjemmel felajánlottuk a nyugdíjemelésünket a gyedes kismamáknak, bár sokra nem mennének vele. Kettőnk nyugdíja 45 évi tisztességes munka után százharmincezer forint, és spórolunk, hogy segítsünk gyerekeinknek, unokáinknak. Ja, és nem találom azt a pénzt, amit ön szerint a zsebembe tesznek. Tudom, nehéz ma is a gyermeknevelés, de önökben is van hiba! Olyan körülményeket akarnak azonnal, amelyeket szüleik egy élet munkájával teremtettek elő. Sajnos nem sok fiatalnak adatik meg, hogy módos szülei vannak. Azt viszont már több fórumon javasoltam, hogy a nyugdíjemeléssel együtt emeljék például gyed satöbbi összegét is.
Egy nyugdíjas  

  • Jutka, Mosonmagyaróvár! Az én zsebembe 40 ezer forintot tesz az állam 42 év munkaviszony után. A gyerekeimnek is van családjuk, azokat kell eltartaniuk. Ne mástól várd a segítséget, hanem magadtól. Neked nincsenek szüleid, hogy ilyen rosszindulatú vagy a nyugdíjasokkal szemben?
Egy kisnyugdíjas, aki nem piszkál senkit

  • Jutka, Mosonmagyaróvár! Felháborító az SMS-ed! Éppen a nyugdíjasoktól sajnálod a segítséget, akik évtizedeken át dolgoztak, és sokuknak még most sincs annyi nyugdíjuk, amennyit megérdemelnének vagy amennyiből rendesen meg tudnának élni. Nem mindegyiküknek segítenek a gyerekek, mert sokan magukra vannak utalva. Szégyellhetnéd magad a felfogásod miatt, mert ennek a generációnak nagyon sokat köszönhetsz! Kívánom, hogy nyugdíjaséveidben csak arra várj, hogy segítsenek rajtad!
– 36 – 

  • Tisztelt Győri buszos! Elnézést, lehet, hogy elragadtattam magam, de bántónak éreztem azt a kijelentését: többet ilyen nem lesz! Nem minden utas egyforma, jólesik a mai világban egy kis emberség. Ma már örülök annak is, ha például az üzletben visszaköszönnek, a hivatalban kedvesek. Sajnos ilyen világot élünk. Örülök, hogy a többiben egyetértünk. Tisztelt Névtelen! Én még szoktam köszönni, mert annak idején ezt a nevelést kaptam. Sajnos az utas nem. Üdv:
Barbi

  • Menetlevél, tachográfkorong, munkaidő-elszámolás. Ezt a hármat kellene egyeztetni, és azonnal elválna, ki a minimálbéres és ki fizet adót!
Munkás

  • Ha valaki húsz év után most ébredne fel a kómából, egyáltalán nem is csodálkozna: az ország félig kirabolva, a fejlődésre minimális az esély, a nagy vagyonok zömében a régi elvtársak kezén vannak, ezt az SMS-t pedig nem jelentetik meg az újságban.
Tubi

  • Széles sáv Mecséren? Válasz a mecséri internetezni vágyónak. Nagy örömmel olvastam, hogy hamarosan Mecséren is elérhető lesz a széles sávú internet. A kedves SMS-ező figyelmébe szeretném ajánlani, hogy egy rendkívül profitorientált vállalatot meggyőzni arról, hogy több millió forintos beruházást valósítson meg egy olyan településen, ahol ennek a beruházásnak a megtérülési ideje bizonytalan, nem agitáció kérdése. Mecsérnél jóval nagyobb lélekszámú, lényegesen frekventáltabb helyen fekvő települések még csak a közelébe sem jutottak ennek a lehetőségnek. Amíg elérhetővé válik az internet, addig is a figyelmébe ajánlanám az eMagyarország pontot, ahol már közel négy éve bárki számára, jelen pillanatban is hozzáférhető a világháló!
Docky

  • Tisztelt nevét vállalni nem merő, örökké elégedetlen gönyűi! Most jön a szezonja, vállaljon polgármesteri/képviselői tisztet és mutasson jó példát, hogyan kell tenni a falujáért.
Badar László képviselő

  • Dettinek. Mindaz, amit írtál, biztosan megterhelő. Én úgy gondolom, nincs annál hálásabb feladat, mint amikor egy édesanya a gyerekeivel lehet. Mindezt az is megcsinálja, akinek muszáj dolgozni, és akinek nincs nagy lakása és nem futja különórákra. Amúgy a gyerekekért kerékpárral vagy autóval megy?
Anyu

  • Sok nyugdíjas panaszkodik, hogy mennyit dolgoztak a kevéske nyugdíjért. A múltban mindenkinek volt munkája, ők könnyebben voltak, mint a mai fiatalok!
M.

  • H. Rita! Még mindig gyönyörű vagy!
G

  • Kismamához. Nem értek veled egyet, de mással sem igazán. Lehetne vitatkozni, ki mennyi idős, ha egészsége engedi, miért ne adhatná át a helyét egy terhes nőnek? Egy kis emberség kell, ami ma már hiányzik az emberekből. Hogy ki hány hónapos koráig dolgozik a pocakjában egy picivel, mindenki maga döntse el. Ez sok mindentől függhet, kedves „volt 6 hónapos kismama", de ha ön is átesett ezen, igazán tudhatná. (Nem mindenkinek problémamentes ez a kilenc hónap.)
„1 nem buszozó"

  • Gratulálok a magyar államnak, amiért hagyja, hogy még jobban megalázzák azt a szegény nyitrai magyar diáklányt. Amíg nem mondja ki a politikai vezetőség, hogy elég volt, addig itt nem lesz nyugalom. Miért nem lép határozottabban a kormány?
Ny. G.

  • Meddig kell még Mosonmagyaróváron a Halászi úti lakótelepen a rendkívül rossz állapotú Tündérfátyol utcán közlekednünk? Nincs, aki szót emelne érte?
Angelo

  • Gondolhatod, hogy nem szórakozni mentem, jó neked, hogy te még dolgozhattál. A mai fiatalságról és a neveletlenségről lehetne beszélni. Különben akinek nem inge, nem veszi magára!
Kismama

  • Kedves Gönyűi! Az útjavítások nem  idén kezdődtek, az óvoda bővítése és korszerűsítése sem az idei évben volt, hogy csak a nagyobb volumenű dolgokat említsem. 
Kiss Andrea 

  • Kedves kismamák és kisgyermekes anyukák! Olvasom az SMS-ekben, hogy fel vagytok háborodva, ha nem kaptok helyet a buszon. Nézzetek vissza egy kicsit az időben. Ti átadtátok kismamának, öregnek? Régóta utazom busszal, láttam, hogy a diáklányból később anyuka lett, és bizony diákként ő is kifelé nézett az ablakon, mikor kicsi gyermekkel megálltak mellette. Kedves fiúk, lányok, leendő szülők! Mindenki olyan pohárral várjon vissza, mint amilyennel mért.
A nap SMS-e

  • Emberek! Ha mindenki csak arról beszélne, amihez ért, nagyon csendes világban élnénk...
Edit

Sportos üzenetek

  • Tisztelt SMS-írók! A magunk részéről szeretnénk lezárni az itt lassan már háborúvá váló üzengetést! Az, hogy valaki álnéven vagy névtelenül írogat – akár nekünk, akár másnak –, szerintünk szánalmas! Az meg, hogy jól megy a gárdának, ne szüljön irigységet, mert nagyon sok munka, összefogás, küzdelem van mögötte. A játékosok saját költségen utaznak, ők mosatják a mezeket, nyírják a pályát, és a keret 75 százaléka püski. Egyébként a célunk most is csak a 3–5. helyezés.

  • Névtelen Szentpál-szurkolónak. Amit írtál, azzal elárultad, mennyi eszed van a focihoz! Szerintem egy jó csapatnak teljesen mindegy, hogy milyen pályán játszik (például Püski, Abda). Ha jobb lett volna a pálya, akkor csak kettőt kaptok? Nevetséges!
„Kenő"
 
  • Névtelen! Voltál már a Lébény II-pályán? Az öltöző körülbelül 800 méterre van, a pálya körül egyméteres a gaz, nincs kispad! Amúgy a püski pálya talaja valóban rossz, de mutass nekem egy „jó" pályát ezen a szinten!
Szilárd, Kimle

  • Gratulálunk, srácok, a szerdai első, debütáló futsalmeccseteken nyújtott teljesítményetekhez, a helytálláshoz a bajnok ellen. Sokan felfigyeltek rátok, jó sport ez! 
Marcee

  • A szurkolókat nem lehet becsapni! Többen írtak a Sopronban történő folyamatos fociparódia miatt. Az ilyen tulajdonosok tovább süllyesztik romokban heverő labdarúgásunkat. Nevetséges, ami szeretett városomban történik. Nem a játékosok a fő bűnösök! Tisztelettel:
Queen

  A köszönet hangján

  • Köszönetet szeretnék mondani a neurológián Gyuri „nővérnek"! Minden beteg mellé kellene egy ilyen ápoló, aki törődik a beteggel, és van egy kedves szava hozzá!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetért a tandíj ellen tüntetőkkel?

Tovább olvasom