Kisalföld logö

2016. 10. 21. péntek - Orsolya 4°C | 10°C

SMS 09.12.

  •  Vasárnap de. a Belvárosba autóval fél órája nem jutunk be a futóverseny miatt. Szentségelő autósok, pökhendi rendezők. Nincs jobb hely erre a cécóra?
 Robi
 
  •  Égető probléma Szentivánon, hogy az Andrásvári u. és a Bárányréti u. közötti utcaszakaszon nincs közvilágítás (3 telek nyílik rá). 
 
   • Hajnali harangozás Szabadhegyen! A Szent Anna-templomban hajnali 6-kor harangoznak. Milyen alapon kényszerítenek, hogy erre ébredjünk? Ez a keresztényi    emberszeretet?
Egy szabadhegyi

    • Tejtermelők! Hibás az állam, hogy nem fékezi a külföldi behozatalt. Ez igaz a sok kínai cuccra meg néhány bevásárlóközpontra is. Másik oldalon persze a magyar termelők árainak sem szabad elszabadulni. Igazából nekünk, magyaroknak nem kellene  megvenni a külföldit, ha van hazai is.
Tamás 

    •   Érdeklődni szeretnék, mikor lesz szúnyogirtás?! Csípésszámlálásra ajánlom pl. a Rába-partot reggel, délután. Lehetne versenyt rendezni, „ki bírja tovább", az első kap egy szúnyogriasztót.
Lisa
 
    • Emberek, miért marjátok egymást? Örüljetek magának az életnek, van annyi szép körülöttünk, vegyük észre, és ne acsarkodjatok!
Optimista 

     • Ha a magyarnak tilos, az osztráknak miért szabad a tűzijáték? Érdekelne az illetékes válasza, volt-e engedély szeptember 10-én a magyarkeresztúri bányatónál?!
 1 mérges magyarkeresztúri (nem én vagyok egyedül)
 
     •  Remélem, akinek volt alkalma, az nézte szombat este a Fahrenheit 9/11-et! Főleg azok, akik most annyira sajnálják az USA-t.
Grün 

     •  Kedves Jimmy! Olvass egy kicsit az USA történelméről, és meglátod, hogy sok „Bushuk" volt már nekik, és őket is a többség választotta meg. Az iraki háborút is támogatta a többség, csak a rendezés kudarca miatt ellenezték utólag. Náluk nem az a rossz, aki gyilkol, hanem aki elrontja. És ne feledd: attól még, hogy manipulálnak valakit, az nem menti fel döntésének következménye alól.
Anonymus
 
      •  T. Abdai Polgármesternek üzenjük, hogy rendes szúnyogirtást kellene sürgősen rendelni! Csípésszám: megszámlálhatatlan másodpercenként!
Abda99
 
 
     •  Dunaszegen akár délelőtt, akár délután rengeteg a szúnyog. A gyerekek szeretnének  játszani, de nem lehet. Nagyon szomorú!
Anyuka
 
    • Édesapánk sírjára néhány éve tujákat ültettem. 1 éve valaki rendszeresen ellopja a növényeket! Hiába pótolom, azokat is elviszi!  Mindez az Isten házánál! Felháborító!
xy 

    •  Tisztelt M. J.! Rettentően okos vagy! Mindenki tudta, hogy nem jutunk tovább. Ha mások dirigáltak volna, 5 pontunk lenne meg egy rossz csapatunk! Akkor szidd  Matthäust, ha többet tettél nála a magyar fociért. Te egy VI. osztályú csapatot sem tudnál elvezetni!
Etoka@györ 
 

    • Milyen jó lesz a kereskedelemben dolgozóknak munkaszüneti napokon, mert utazhatnak vonattal, busszal, mehetnek kórházba, ha szükség van rá, a házuk sem ég le    és még a rendőrökre is számíthatnak. Akinek nem tetszik a pluszmunka, keressen olyan  munkahelyet, ahol ilyen nincs.
K . Á. 

      • Emberek! Mindenki tele van panasszal, én is. De most örüljünk mert 2 hétig sütött a nap. Igaz, szombaton esett.  Meg kell tanulni, hogy a kisember mindig kicsi marad. Ja,   gratulálok Sudár Ágnes újságírónak, mert igaza volt a kekszgyárral kapcsolatban, de minden úgy történik, ahogy a nagyemberek akarják.
Piskóta 

      • Nagyon elkeserítő dolog, ami a textiliparral történt. Az unióhoz való csatlakozás előtt még bíztam abban, hogy a textilipar fellendülhet, de erre már nem  sok esélyt látok! Csalódott vagyok! Ki a felelős ezért a helyzetért? Hol dolgoztok, könnyűipari mérnökök, textiltechnikusok, textiles végzettségűek?

     • J. M.-nek! Nem az állatvédő feladata a vadon élő állat és ragadozó madár túlszaporodását szabályozni – kilőni! A vadőr teszi, ha kap utasítást! Mi, állatvédők az emberektől védjük az állatokat.
„Rebeka", Farád 
 
     • Jimmy: nem tudom, olvastad-e a Hülye fehér ember c. könyvet. Én személy szerint azért nem bírom őket, mert a Föld legostobább és legnagyképűbb országa! És nem kell a szöveg a politikusokról, ha a népnek egy kicsivel több agya lenne, megdöntenék Busht.
-bmp
 
     • Tisztelt utazó! Mért a volánt szidja azért, mert a buszon útban van a diákok táskája?
L.
 
     • Ha túl drága az üzemanyag és nincs pénze a népnek, akkor üzemanyagár-emelés után is miért van kilométeres sor a benzinkútnál, a buszon meg csak 15 ember?
 Zsolt
 
     • T. SMS-ben lázongók! Nem tudom, tudják-e,   ki a nevető harmadik? Tőlük kelle számon kérni körülményeinket, nem egymást marni!
E. J. 

     • Jimmy, ahogy te nevezed, a jóléttől elfelejtenék a hovatartozásukat, ez azt jelenti, elfelejtik az ezeréves múltat? Nem hinném. Ha egy kicsit jobban ismernéd a történelmet, nem lennének ilyen előítéleteid a kinti magyarokról.
Emi, Mérges  
 
       • Nem Matthäus tehet arról, hogy a 90. percben már nincsenek a pályán a magyarok. Fejlődés beindult, idáig csak 80 percig volt „foci". Elméletileg mi mindig kijuthattunk volna, de...
Bantu, Győr 
       • T. Mindenki! Látjátok, ez a hiba nálunk! Mindenki a másikat szidja, a másikra mutogat ahelyett, hogy összefognánk és egymást segítenénk. Csak meg kéne próbálni. Nagyon jó érzés.
1 gyermekes anyuka, volt munkanélküli, akinek szerencséje volt, mert jó emberekkel találkozott
 
     • Gyeden lévő anyuka, Nyúl ! Az eszedbe sem jut, hogy mi is felneveltünk benneteket, a gyest áldásnak tartottuk, és ha kevés volt, dolgoztunk.
3 gyerekes nyugdíjas
 
     •  Bebének! Az „x" összegek, a tájékoztatóért, a kezdőcsomagért a munkát ajánló keresete! Ha te is csinálnád, neked is pénzt hozna! Ha már főállásra nincs lehetőséged.
M.
 
     • T. Jimmy! Mi minden rászorulón segítünk, ez szép, de ha mi kerülünk/nénk bajba (nagyobb árvíz, háború), rajtunk ki segít? Az USA? Azt se tudják, hol van Magyarország!
„N", Öttevény


 N! Ki fizeti az elkerülőutat? Ki garantál munkahelyet? Szégyellje  magát sértő SMS-e miatt. Kérjen elnézést bohóckodásáért!
Nyúli anyuka 

 December 24-én dolgozni?! Nektek mi az ünnep? Nekem 24-e lenne, az estére készülődve együtt a  családdal, szeretetben! Sajnos, úgy tűnik, a pénz, kereskedelemcentrikus országunk ezt nem teszi lehetővé! Én még úgy tanultam, hogy a társadalom legkisebb építőeleme a család... A mai világban ez már kit érdekel!
1 kereskedő  felesége, Győr  
 
  N-nek és nyúli társának! Próbálja meg kisgyermekét elkapkodni a többtonnás kamionok elől! Valóban szégyen és bohóckodás SMS-ük minden sora a névtelenség mögé bújva.
Antal 

 
 T. BB! Egyetértek veled. Rokkantnyugdíjas vagyok, a férjem is nyugdíjas és mindig annyit kerestünk, mint az átlagos munkásemberek. Nekünk már megvan mindenünk. A nyugdíjakat rendszeresen emelik és kérdezem, a gyedet, gyest miért nem? Szerintem ahhoz, hogy kiegyensúlyozott, boldog családok legyenek, ahhoz megfelelő  anyagi háttérre is szükség van.
Nagyi 

   N-nek és névtelennek! Bátor és unintelligens, névtelenül „vállalt", tájékozatlan véleményed téged minősít.  Elkerülőút nincs, munkahely csak ígéret, az egyik cég esete már bizonyított: 1 nyúli dolgozik ott. Így bohóckodj. 
Nem Vasút sori közösségi 
 
 
 Te Jimmy! Az erdélyiek magyarságtudata és az a bizonyos „hovatartozás",  nem az anyagi jólét függvénye! De ezt az ilyen „Jimmy"-k nem érthetik meg. Ezért nem is haragszunk rád. A rasszizmusnak meg nézz utána!
Dr. K.

 Éva! Ez nem pofa, hanem körülmény kérdése! Ugye érti? Rákényszeríti a kormány, hogy X-et tegyen!
 Üdv.: J.

  Jimmynek. Ki mint vet, úgy arat. Az amcsi civil emberek választották meg a Bush-kormányt! Különben az USA éves fegyvertermelésének egy százalékából újjá lehetne építeni a déli államokat! Az amcsik akkor segítettek volna, amikor tényleg fontos lett volna (56), akkor most nem tartanánk itt!
Árpád vére
 
 
Utazó! Az egyik kezemben bérlet, a másikban táska  (ahogy te javasoltad). Mivel kapaszkodjak, amikor 40 ember lök neki a busznak?
Fefe666  
 
 Kedves Pilt László vendéglős! Ha a vendéglátáshoz is annyira ért, mint a focihoz, akkor magánál nagyon jó lehet a mákos lecsó! Lisztes, Dárdai mikor játszott utoljára bajnokin? És a többi kiváló játékos alatt kiket értett? Szerintem, akik most Matthäus keze alatt fociznak magyar szinten – hisz a válogatottról beszélünk – a legjobbak. Úgyhogy tisztelt, Pilt úr, nézzen 1 kis sportcsatornát a paprika-tv helyett!
Peti, Manchester 
  
 
 Utazó! Kérdem én: a fülem melletti kispolcon vigyem a hátitáskámat? Esetleg egyszerűen hagyjam a megállóban? Olcsó és kivitelezhetetlen. Inkább a cucctáskákkal kéne foglalkozni. Azoknak a csomagtartóban van a helyük, nem az ülések közti, amúgy is szűk helyen.
Egy másik utas iskolatáskával
 
  Panaszos kismamák, a férjek vagy élettársak fizetése hol van? Vagy minden leányanyák vagytok? Máshol még ennyi sem jut a kismamáknak, ti vállaltatok, akkor?
Tom
 
 Nem elég a rossz utak, télen a jégborda, a magas súlyadó, a kötelező biztosítás, itt a 300 forintos  üzemanyag, nesze nektek munkába járósok! Gratulálok az illetékeseknek. 
 
 
SMS-üzenet! Gratulálok az EU szakembereinek! Ahogy segítettek az üzemanyagadó csökkentésében! Könyörögtök, menjünk szavazni?! Nem felejtünk:
István
 
 Megkérem az illetékeseket, hogy az öttevényi horgásztónál helyezzenek ki szeméttároló hordókat. Köszönöm.
1 nem szemetelő horgász 
 
 M. J.-nek! Te biztosan nem láttad a mérkőzéseket, vagy analfabétán állsz hozzá! Magyar edzők aktív tevékenysége folytán húsz éve vagyunk ott, ahol! Alaptudás a  kluboktól, csapatjáték, öntudat a válogatottnál. Ez utóbbi már kiváló, az előbbi? Matthäus maradjon!
Etienne

 T. Baleset-megelőzés! Legalább csak azt hirdetnétek, hogy hol lehet venni kisgyermeknek való mellényt, mert sokan meg is vennénk!
Egy bringás ovis anyukája, aki félti gyermekét 

 Ápoltuk, gondoztuk, büszkék voltunk rá, hogy Marcalváros II-n az előttünk lévő virágszigetek gondozottak, szépek! Az egyik üzlet tulajdonosa ezt nem jó szemmel nézte és letarolta érzéketlenül! Két fiatalember lelkes munkáját tette tönkre!
Syla
 
 Emberek! Szánalomra méltó, ahogy „gyilkoljátok" egymást, anélkül, hogy ismernétek a másik helyzetét. Mindenkinek megvan a maga keresztje  és a maga igaza.
ZZ 

 A csornai polgármesternek üzenem a „Mindenre van válasz" című cikkre: 8 éve etet minket a Vilmos Parki Egészségturisztikai Centrummal, ahol még egy  karót sem vertek le. Nem lenne szerencsésebb színt vallani, hogy választási fogás volt az egész?
 Zoltán a szomszéd utcából

  Tápszentmiklós határában egy „kedves gazdi" kitett autójából egy nagytestű farkaskutyát, amely azóta a faluban kóborol. Kérem az illetékeseket, hogy  tegyék meg a szükséges lépéseket, mielőtt baj történne! Mindenki nem járhat autóval, és a pénz sem lehet akadály! A „gazdinak" kívánom, hogy ha őt is megunja valaki, hasonló sorsra jusson!
Egy anya, aki fél és félti a kisfiát is


Újvárosi temető, térdig ér a gaz és mindenféle gyom a bejárattól kezdve. Szégyen. Virágos Győr? Csak a kirakat?
pv

 
 Mezőörsön a református temetőben ideje lenne kicserélni a kútban rendszeresített vödröt. Elöregedett.
Mezőörsi lakos 
 
 
Az iskolakezdés óta minden reggel átéljük az életveszély élményét a Selmeci–Vitnyédi utcák kereszteződésében. 
Egy nagyapa  
 
 Én szeretném ha maradna Matthäus, de Mészöly és a többiek? Úgyis ők fogják elűzni, pedig ők a negyedére nem voltak képesek!!!
Hun... 
 
 Lehet ujjal mutogatni egymásra, de attól még sem a gyesből, sem a nyugdíjból nem lehet megélni. A magyar kismamák örülhetnek, mert a legtöbb országban csak szülési szabadság van, nem 3 év gyes. Igaz, a többi országban a munkahelyek nagy része családbarát és az anya közelében van a gyermek a munkahelyi bölcsiben.
Ginevra 

 Még hogy az alkohol csak arra ártalmas, aki issza. Ismerek olyan családot, ahol a gyerekek úgy nőttek fel, hogy az anya alkoholista volt. Mindkét gyerek, most már ugyan felnőtt, de lelki sérültek és majdnem tönkrement az életük.
Ginevra

 Megdöbbenve láttam az Interspar-építkezés előtt kivágott ringlófákat, ahogy a porban hevertek. Tisztelt építésvezetők! Évtizedekig egy nagyüzem dübörgött a  szomszédban, aztán pedig diszkó, mégsem zavarta senki szemét az a pár gyümölcsfa. Gondolom, a parkolónak kell majd a hely... Lehetne környezetrombolás nélkül is építkezni? És mikor sikerül nekünk, magyaroknak is eljutni erre a szintre?!  

 A mosonmagyaróvári városházával szemben lévő buszmegállóban semmi sem védi a várakozókat az időjárás viszontagságaitól! Találnának rá megoldást? Köszönöm.
Köri

 Álmos anyunak: van egy korszakalkotó ötletem: a parkokban ki kell kerülni az „aknákat". A kölyköktől és részegektől származott ürülék semmivel sem jobb. Az   emberekről kialakult tapasztalataimat pedig nem kommentálom. 

  Szeptember 9-én, fél 11 előtt pár perccel a Szt. István út, Aradi vértanúk úti zebránál álltunk. A zöld jelzés előtt 2 másodperccel egy hölgy az útra lépett. Ekkor a szemközti oldalról egy vörös hajú  rendőr hölgy harsányan kiabálni kezdett: „Mit gondol, nem jelmezbálban vagyunk!" Felháborító az ilyen magatartás, főleg egy egyenruhástól. Bár igaza volt, de szerintünk vagy figyelmeztessen/bírságoljon, vagy ne kiabáljon cinikusan, ha nem intézkedik hivatalosan. Mert   így ugye nem változik jó irányban a rendőrök megítélése.
Egy adófizető állampolgár 
 
 Miért nem lehet normális állást találni? Az USA-ban 400 ezer állás szűnt meg. Hazánk ebben is segít vagy mi?
Titi=tibi 
 
T. ravazdi önkormányzat! Mégis mióta szilárd burkolatú a Vörösmarty utca? Csak nem az öreg falu útjaira nyert pénzt „csoportosították át" megint? 
Szilva 

 Mindig a tanulók biztonságos közlekedéséről olvashatunk.  Kérjük, segítsék kideríteni, hogy a Zemplén u.–Galántai út kereszteződésbe mikor tesznek végre tükröt! Még felnőtteknek is életveszélyes, a faltól nem látni be a kanyart, a kamionok pedig száguldva jönnek.  Jó lenne, ha lehetővé tennék a biztonságos átkelést! Talán nem kell megvárni, amíg baleset lesz! Próbálja ki a gyakorlatban is, aki illetékes egy tükör felhelyeztetésében. Féltjük gyermekeinket.
Api
 
 Otthon végezhető munka: átverés, a szakmámban nincs hely, marad a segédmunka.  Győr, EU.cirkusz001
 
  Ezúton szeretném megköszönni a férjem munkahelyének, a bankoknak és az államnak azt a „segítséget", amit adtak ahhoz, hogy lakáshitelhez jussunk. Nem adjuk fel!
C. 

 Nemcsak a bejelentést kellene vizsgálniuk a munkahelyeken, hanem azt is, hogy hány órára van bejelentve a munkavállaló és hogy ténylegesen mennyit dolgozik! Na ez a nem mindegy! Tudnék mesélni! Azt hiszem, mindenki lebukna!
Carly 
 
 Anyának! Nem tudom, te hol élsz, de nálunk falun nincs bölcsi, és az ovi csak fél nyolckor nyit! A munkahelyemen meg két hónappal a gyes letelte előtt felajánlják, mondjak fel, úgysem vesznek vissza! Így hová menjek dolgozni? 
 
 Péri benzinkúton előbbre van tekerve az időmérő óra? Szerda este már emelt áron adták az üzemanyagot. Ez korrekt?
Zizike
 
  Remélem, Matthäus marad a válogatott kapitánya! Végre végig lehet nézni a nemzeti tizenegy játékát anélkül, hogy elaludnék!
Törökszultán
 
 
 A svédek erős és húzós csapat, a bíró is velük volt, a srácok megnyerték volna, keményen állták az iramot. Hajrá! Így tovább.
Luigi
 
  Lothar Matthäus nagyon jó edző, csak így tovább, sok sikert neki. Becsülettel  fociztak, kikaptak, na és, fájó az igaz, lesz még magyar foci, hinni kell bennük.
Luigi 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégi műsor

SZOMBAT Tovább olvasom