Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

SMS 08.31.

Tűzijáték

  •  Augusztus 20. Nincs felelős? A természeti katasztrófáért nincs. Azért viszont kell felelőst keresni, hogy odacsődítenek x ezer embert, és nem gondoskodnak a biztonságukról! Miért nem volt a kormányrendeletben előírt számú mentő a helyszínen? Janó! Ha a testvéred fekszik vérbe fagyva, törött csigolyával 3/4 órán át, mert nincs mentő, akkor is ezt gondolnád? Miért nem állították le a cirkuszt? Ha 2 óra kell a kiürítéshez, 1,5 óráért már nem is kell elkezdeni?!
Évi (Zámoly)
 
•  Janó! Mint utóbb kiderült, a meteorológiai ügyelet hétszer(!) küldött figyelmeztetést.

•  Janó! Na ez a lényeg! Mivel ennyi rossz dolog megtörténhet egy nagy viharban, ezért kellett volna figyelmeztetni az embereket! Annyiban igazad van, hogy a mai világban a trehány munkának nincs felelőse, de ez egy másik téma! Imre! A mai technikával is csak az előrejelzés valószínűsége növelhető!
Jos

•  Emeri! Akik a tűzijátékot nézték, nem vették észre a vihart! Teljes szélcsend volt, villámlás nélkül. Te, gondolom, menekültél volna, igaz? Mi elől? Ne ítélj, ha ott sem voltál!
Juty 

•  Szél felett tilos tűzijátékot tartani! A VIP-vendégeket SMS-ben értesítették a szervezők, hogy vihar lesz. Hogy miért nem értesítették a tömeget? Arra azt válaszolták: „Mert az emberek telefonszámát nem ismerik."
Justitia

Tankönyvek

•  Két gyermekre miért nincs tankönyvtámogatás? Én is rászorult lennék, havi 100 ezerből négyen élünk, ebből a könyvek közel 40 ezerbe kerülnek a két gyereknek.
T

•  Tisztelt 1 szülő! Én a 7. osztályos könyvekért 17.069 Ft-ot fizettem, és kaptam számlát.
Egy másik szülő, Sopron 
 
 •  Tankönyvosztás. Helyszín az egyik győri középiskola, augusztus 17. A sötét alagsor hátsó helyiségében 5 óra várakozás, étlen-szomjan, a sort senki nem meri elhagyni! Ezután mindenki boldogan fizeti ki a több mint 30 ezer forintot, örül, hogy végre bejutott!
Felháborodott szülő
 

Közlekedés

•  Győrben a Zemplén utcát zsákutcává módosították, de nem azért, hogy egyesek az
autójukat ott tárolják, így a keskeny úttestet leszűkítsék és akadályozzák a közlekedést. Ezen sürgősen változtatni kellene.
Nagytata
 
  •  Tisztelt Volán! Ha a bérleteket csak elsejétől lehet megvenni, akkor hogyan lehetséges az, hogy nekem augusztus 29-én sikerült vennem?
Egy győri diák

  •  Győrben a Tihanyi Árpád kifelé vezető szakaszán – a vásárcsarnok utáni – kialakított autóbuszöböl sorozatos tolakodásra, szabálytalankodásra ingerli az autósokat. A belső sávban pedig több lámpaváltás, idegeskedés után, lassú ütemben araszolnak az autók a szemtelenek miatt. A rendőri ellenőrzés nagyon elkelne, amíg baleset nem lesz.
Hori 

  •  Azt szeretném az illetékesektől kérdezni, van-e arra lehetőség, hogy a közlekedési lámpánál, mielőtt sárgára vált a jelzés, pár másodpercig a zöld jelzés villogjon. Így jelezve, hogy hamarosan piros lesz. Külföldön ez jól működik és biztonságosabb.
Köszönettel: Peti

 •  A csornai körforgalomban a gödör egyre nagyobb lesz. Még kikerülni sem lehet, az autóm meg sajnos tönkremegy.
Béla, Csorna
 
 
  •  A Mécs László utcai patikánál bugyog a víz az úttesten! Szombaton kihelyezett valaki egy figyelmeztető táblát. Azóta semmi nem történt, és a víz bugyog tovább.
Seyla 
 
  
  •  Tisztelt Berry! Én vidékről járok a városba dolgozni! Nekem több mint 18 ezer forint egy bérlet! Szerinted nekem nem járna kedvezmény?
Üdv: Talmi

  •  Azért írok, mert szerintem sokan örülnének, ha a városi buszok legalább éjfélig közlekednének. A 22.45-ös buszokat sok dolgozó el sem éri. Máshol éjjeli járat is van. 
 
Sport

  •  Jancker!  3 meccs, 37 ezer néző, van hangulat. De te inkább menj Püskire 30 néző közé!
Pete, Hungary

  •  Jancker! A Fradi jövőre az NB I bajnoki címéért száll harcba. Jobb, ha már most barátkozol a gondolattal.
Albert
 
    •  Püski szurkolók! Egy tartalékos csapatot könnyű megverni, de a visszavágó Dunaszentpálon lesz, ahol tavaly 5-öt kaptatok, ugye?
Ubi
 
  •  Hétvégén láttam a bácsai csapat rendkívül szervezett, tudatos játékát Téten, amely kiütéses bácsai győzelmet hozott. Gratulálok az ott dolgozó edzőnek és a labdarúgóknak. A tétiekről a múlt héten írtak, hogy hazajöttek a tétiek a csapatba, én azt kérdezném: mikor jönnek a bácsaiakhoz hasonló futballisták hozzájuk? Bácsán is szerény körülmények vannak, mégis jó nézni a csapatuk játékát.

Szlovákok, magyarok

  •  Megszólalt a  lelkiismeret. A szlovákok nagyon jól tudják, ha nem lett volna Trianon, nem lett volna államuk! Úgy vették el Magyarországtól. Pozsony magyar királykoronázási város és nem Bratislava. Mikor adják vissza nekünk azokat a gazdasági értékeket, ami akkor az ölükbe hullt? Út, vasút, bányák, ipar, amit Magyarország épített ki. Hajrá, Clemenceau!
 Seng, Kapuvár

•  Szlovákok Rajkán: csak azt fűzném a témához, hogy más helyett ne mondjunk véleményt, mert nagyon sokan jól jártak, hogy ők idejöttek. A több éve eladásra váró „házakat" most dupla pénzért felvásárolták, minőséget nem nézve! És amíg rosszat nem csinálnak, addig ne mondjunk olyat, amellyel lesüllyednénk a  kialakult  kinti helyzet szintjére, ami tudatos provokálás. Ezt mindenki tudja. Azért jönnek ide, mert körülbelül 80 százalékuk magyar ajkú!
Egy másik rajkai
 
 
•  Kicsit gondolkodjunk! Ha a kormány határozottan fellép, s az unió azt látja, hogy mi nem reagálunk támadással a magyarverésekre, ideiglenesen akár ki is zárhatják őket az unióból. Ez az egyetlen esélyünk, különben csak látszatintézkedések lesznek, s senki nem fog rá emlékezni, hogy ők kezdték.
Ba
 

  •  Mit csodálkozunk, hogy verik a magyart, ha a saját csonka országunkban is bármit megtehetnek velünk? Az összes Trianonkor összetákolt országocska megszűnt létezni, mi viszont nem tudjuk érvényesíteni a Szent Korona alkotmányát! Egy hitetlen ország lettünk, pedig „ha isten velünk, ki ellenünk?".
Z750
 
  •  Nekem is elszorul a szívem, ha magyarverésről hallok. De! Felháborít, hogy agyament emberek tereket, szobrokat tesznek tönkre állítólagos tiltakozásuk miatt! Semmivel nem különbek, mint akiket elítélnek! Véleményem szerint a problémát a két ország kormánya köteles haladéktalanul rendezni! Ne várjanak addig, amíg még jobban elmérgesedik a dolog.
Barbi

  •  „Egy rajkai lakos!" Igazán nem értem, miért fáj önnek, hogy Rajkára szlovákok költöznek. Ártottak önnek valamit? Ne nyilatkozzon több száz ember nevében! Engem nem zavar, hogy szlovákok költöznek ide! Nem értem, mire jó ez a gyűlölködés mind a magyarok, mind a szlovákok részéről. Ugyanolyan emberek a magyarok, mint a szlovákok, az angolok, a romák vagy akármilyen nemzetiség. Aki így gondolkodik, nem lehet jobb, mint azok az emberek, akik megverték a magyarokat! Mire jó ez a rasszista gondolkodásmód? Ha van vagy lesz gyereke, erre fogja tanítani?
Egy 17 éves rajkai magyar lány


  •  Egy rajkai lakosnak. A faluba beköltöző szlovákok nemcsak az olcsóbb lakhely miatt, hanem a szebb és a biztonságosabb környezetért is jönnek ide. Tudtommal még senkit nem bántottak. Ne pár ostoba ember miatt ítélj el egy népet! Hisz lehet, hogy éppen majd miattad ítéltetünk el mi is! A barátságos fogadtatás miatt még soha nem volt konfliktus.
Egy szintén rajkai 
 
 Erről-arról

  •  Kedves Hársfai Anett! Amióta a lányom megszületett, többet foglalkoztam vele, mint a pénzzel. A feleségem ott is hagyott, pedig megvolt mindenünk.
Immó

  •  Szeretném megtudni, milyen szülő az, aki nem veszi észre, hogy a 16 éves lánya 8 hónapos terhes? És a többi felnőtt a környezetében? Itt kell kezdeni a nyomozást, és nem a megzavarodott gyereket elítélni. Gondolom, nagyon szerető családban nőtt fel, ha nem merte elmondani, hogy bajban van. 
   
  •  Csórikám! Nem tűnt még fel az évek során, hogy a kamat inflációkövető? Az utóbbi hónapokban is emelkedett a jegybanki alapkamat, és ahogy kúszik feljebb az infláció, azt is emelni fogják, melynek hatására a bankok is emelik majd a kamatlábat!
d

  •  Remélem, a kis Gergő jó helyre kerül! Szerető, gondoskodó szülőkhöz! Ha tehetném, én is magamhoz venném a két gyerekem mellé!
Üdv: Viky
 
  •  De igenis rákkeltő a mikró! Rendezetlenné teszi a molekulákat (a fagyasztás rendezetté teszi) – tudtommal. Mondjátok, ha cáfolni tudjátok! Nem is használom! Üdv.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Javítják az úthibát

„ A rábapordányi Arany János út balesetveszélyes! Ki lesz a felelős, ha baleset történik?… Tovább olvasom