Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

SMS 08.23

Mindennapi gondjaink

  • Az oktatás bajban, spórolni kell: elsőként a magasabban képzett tanárokat küldik el, a magasabb bért így lehet megspórolni. Ha lesz kit, tanítják a szaktárgyakra az alsós, a napközis tanító nénik, a portás nénik, hiszen az ő bérük sem magas... A dolog oly jól működik, hogy a modellt a vergődő egészségügy is átveszi: a túlképzett, pontszerző tanfolyamokra kényszerített orvosok bérét nem lehet kigazdálkodni, majd a beteghordók, kisnővérek műtenek, no és a liftes néni, minimálbérrel! Lendületből!
Anyu

  • Tisztelt Papp! Bízom benne: sok szülő olvasta üzenetét. Gyermekem osztályának létszáma 22, ebből 9-nek járna az ingyenes tankönyv. Egyedül én mertem reklamálni, és ez még sok helyen így lehet. Hajtom az igazam, az iskola válasza: olvassam el a rendelet alatti apró betűs részt, ami a következő: „Az ingyenes ellátás több módon történhet, pl. iskolától történő kölcsönzéssel, a tankönyvek megvásárlásához nyújtott támogatással, napköziben, tanulószobában elhelyezett tankönyvek használatával", erről az iskola dönthet. Ezért bátorkodtam feldobni a kérdést, hol a 8 milliárd? Nem szólok, ha bármi értelmes dologra megy, de nem kéne megint átverni a népet egy nagyotmondással, aminek a fele sem igaz. Nagyon sok nem tud SMS-t küldeni, még több nem tudja megvenni a napi kenyerét, ezért nem tud élni jogaival. Biztatását köszönöm!
Anyóca

  • Babavárás: spórolhatunk a költségeken, ha a fürdőlepedőt magunk varrjuk. Etetőszettet, poharat később is ráérünk venni. A cumilánc balesetveszélyes. Sterilizálóra, cumisüvegre, cumira nincs szükség, ha szoptatunk.
Baba

   • T. Harmin! A szeméttelep helye valóban égető probléma Győrnek. Az Európa Kulturális Fővárosa címet elbíráló bizottság az autópályáról lejövet akár vissza is fordulhat.
Hangya

    • Ahhoz képest, hogy egész éves fürdési lehetőséget (is) ígértek a csornai termálfürdőben, még a vízszámlát sem fizették... És még mindig ők az üzemeltetők?
„Csalódott"

    •  Világvárosi körforgalom + szűkülő felüljáró + majd újra az egysávos út. Járd végig, de még ma! Ez az én pénzem is!
MJ

Tévéműsorok

 • T. Gabi! Ízlések és pofonok! Nem szidtam a Mr. Beant, csak nem tartozik a kedvenc műsoraim közé. Néha gusztustalan jelenetek vannak benne, ezért inkább  rajzfilmként nézzük. Te viszont ne szidd a Csacska angyalt, mert másoknak az tetszik. A humor mellett van benne romantika és izgalom.
Tímea
 
   • Már elegem van abból, hogy mindenki a Csacska angyalról beszél. Nem létezik más?
FTC-s lány 

 Kutyák és gazdik

  • Nem a kutya mérete számít, hanem hogy a kiskutyások általában póráz nélkül sétáltatnak és mégis ők veszekszenek, ha az enyém pórázon támad a picire, mert az otthagyva gazdáját fut oda morogva a nagyhoz. T. kutyatartók, kössék pórázra a kutyákat!
   • Kedves „másként kutyázó"! Kézbe venni legelőször az állatkínzókat, a kutyájukat láncon tartókat és utcára dobókat, felelőtlen szaporítókat kéne! Az igazán balkáni állapotok arrafelé uralkodnak. Vagy te csak a pórázig és a kutyagumiig látsz?
„Egy póráz nélkül sétáltató"

   • Futi! Bakonyszentlászlón 10 faluvég van. Ha arra a két ebre utalsz, akik a temetőbe menve még nem bántottak senkit, elkísérlek, nehogy besárguljon a gatyád!
Lóti-futi 
 
Ünnepségek

  • Köszönjük Levél önkormányzatának a szép 20-i ünnepséget, és az azt követő utcabált. Külön köszönet a szervezőknek és a közreműködőknek!
Egy levéli
 
   • Gratulálok a mosonmagyaróvári önkormányzatnak az augusztus 20-hoz. Tűzijáték nincs, Niki Belucci van (1000 Ft-ért). Ez színvonal.
Andi, Mosonmagyaróvár
 
   • Mosonmagyaróvár, sörsátor. Megint egy nem jól sikerült rendezvény. A szombati nap mindenféleképp! 1000 forintos belépő a semmiért. Pontatlan kezdések, ismeretlen előadók! Gratulálunk, Mosonmagyaróvár!
VZ 

Egyéb témák

   • Abdáról az újvárosi patika tíz perc, a várakozás két perc, minden van, én ezt választom!
Abdamanó 

   • A kanonok úr nyilatkozatával egyetértek, hisz a plébániák is meghatározott rend szerint működnek. Megvan az ideje a fogadóóráknak, temetéseknek stb. És ezt  illő mindenkinek tiszteletben tartani. Nem a kanonok úrban kell a hibát keresni! Tisztelettel:
Egy hívő 

   • Reméljük, hogy az EU-támogatásból jut pénz a téti Kossuth utcai buszvégállomás útjára is, mert most már gyalog is alig lehet elmenni, nem biciklivel meg kocsival!
Egy ott lakó

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leállt a Leonellnél a termelés

Kétszáz dolgozójának felmondott a felszámolás alá került Leonell Textilipari Kft. Két éve még túlélte a csődhelyzetet a győri cég, most a végkielégítések kifizetésére sincs fedezet. A kft. vezetésétől azt a tájékoztatást kapta a Kisalföld, hogy július 20-áig még termelt a cég, akkor felszámolás alá került. A ledolgozott időszakra járó bért még ki tudta fizetni a cég. Tovább olvasom