Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

SMS 08.01.

Mindennapi problémáink

  •  Győr-Szúnyog-sziget. Nomen est omen. Rettenetes szúnyoginvázió a rekkenő hőségben. Sem pihenni, nyaralni, sem dolgozni nem lehet. A szakemberek nem számítottak erre az ár után? „Eső után köpönyeg", ez a pár alkalmi permetezés  hatástalan. A felnőtt egyre ingerültebb, a gyerek csupa dudor. Virágzó Győr, hajrá!
kmsz
  • Zé! Trópusi helyeken már ezer éve kitalálták a szúnyoghálót ágyra, függőágyra, babakocsira. Nem sírni kell, megoldani.
Medve 
   •  13 órás áramkimaradás? Ez egy újabb példája annak, hogy a jogszabályok és a törvények nem a fogyasztók érdekeit védik.
Egy szintén fogyasztó
    •  Kisbácsán szombaton reggel valaki égette a kerti hulladékot, amikor mindenki szellőztetett volna. Neki üzenem: inkább szellőztess te is, ha nem tudsz aludni!
Én
   •  Egy profi fejszámoló kasszásnak! Én is azt szerettem volna, ha a beiskolázási támogatást a gyerekeimre költhetem, de blokkal bizonyíthatom neked, hogy ezt sem hagyták. Az összes vásárlásom 80 százalékát vették alapul. Azt nem bántam volna, ha az utalványon vagy a kasszánál ezt feltüntetik és ehhez nem kell APEH, ugye?
Tanévkezdők

     •   U. I.! Semmi gond az alkoholmentes sörrel, igyad csak! De megsúgom,  „ízében és aromájában" köze sincs az eredetihez. Nagyobb mennyiségben utolérheti  az 1 pohár sör hatását, pláne annál, aki sose fogyaszt alkoholt.
Noé 
       • Kedves Ani! Te is 30 ezres üdülési csekket kaptál? Kíváncsi vagyok, hogy lehet ezt utazásra, egyéb 2000–5000 forintos dolgokra használni, ha nem adnak vissza belőle?
1győri

Hőségriadó

      •  Egy gyári melós! Egyetértek veled! Nálunk 41 fok van, 15 óra munka és semmiféle tisztálkodási lehetőség! Védőitalt sem kapunk, pedig ez vendéglátás, a vendégekre nem őszintén mosolygok...
Amanda
    • Gyári melós! Minden főnök egyforma! Nálunk a fűtést kapcsolja be a főnök a hőségriadó helyett!
Karel
      • Javaslom a nagy gyárak munkásainak védelme érdekében a következőket: hidegtálak svédasztalos rendszerben a kellő szénhidrátbevitel miatt,  óránként 10 perc munkaidő egyénileg állítható klímával felszerelt munkaállomáson, tízfőnként úszómedence felállítása koktélbárral a megfelelő folyadékellátás érdekében, a lakástól a munkahelyig klimatizált gyorsvasút kiépítése. Gondoljunk csak bele, tudnánk akkor is valakit, aki elégedetlen lenne. Vagy nincs igazam?
Dream 
       • Hiába vagyok fiatal és életerős, a „70–80 fok" engem is ledönt a lábamról. Amit ingyen kapok a munka mellett, az a jéghideg szódavíz. Attól meg jól meg is fáztam. Ha táppénzre mennék, előrébb kerülnék a „kirúgandók" sorában. Így hát dolgozom serényen, mintha mit sem számítana a hőség, mert ha nem dolgozom, megöl  majd az éhség. A főnököknek meg van klímájuk s szép íróasztaluk, tele állásra jelentkezők papírjaival, ha kidőlünk a sorból, beáll helyettünk más. Vidáman!
T

Álrokkantak

  • Ha valaki mozgáskorlátozottsága miatt rokkantnyugdíjas, emellett pár tízezerért kamatoztatja diplomáit, az álrokkant? Irigyek vagytok rájuk? Ne legyen nagyobb boldogságotok a pénznél!  Üljetek egy hétig tolókocsiban, próba!
Yard

     • Álrokkantak! Sajnos férjem fiatalon lett rokkant, 35 évesen, már 9 éve. Úgy, hogy teljes ápolásra szorul, én sem tudok dolgozni. Az állam könyöradományából, 75 ezer forintból neveljük a 15 éves fiunkat, már lassan a híd alá kerülünk. Miért nem a sok multit kezditek ki, miért attól sajnáljátok, aki a megélhetésért küszködik.
Férjét ápoló, 41 éves
„álrokkantfeleség" 
 
 
    •  Emberek,  váltsunk témát! Mi a helyzet a 45 éves korban nyugdíjba ment BM-esekkel? Életerős korban árufuvarozó cégek alkalmazzák őket. Tisztes nyugdíj+fizetés. Ők mennyivel érnek többet, mint a mentősök, ápolók?
Baba 
  • Operáció, kemoterápia, sugárkezelés, félelem, hogy meghalhatok! Milyen jó nekem, hogy nem kell dolgoznom, mondják! Aki irigyli, az csinálja végig!
Egy 47 éves rokkant
       •  Vállalkozónál dolgoztam napi 8 órát, de csak 4 órára jelentett be.  Erre a  67 százalékos rokkant pénzecském 24 ezer forint. Egy kiskorú fiamat nevelem ebből. Kínlódva, fájdalmakkal, de dolgozom. Ki itt a csaló?
Zsu
  •  ETE! Ismerek olyan alkohol miatti rokkantnyugdíjast, aki iszik és vezet egyszerre és minden hónapban felveszi a „jól megérdemelt" rokkantnyugdíjat.
Hodos

Kekszgyár

    •  Kekszgyár. Hajrá, még a végén megmaradunk. De akkor vissza 3 műszakos munkarendbe, nem tervezni 20 ember felmondását, majd csak elfogy a melós. Nem tervezni 4  napos munkahetet, mert így is gyér a kereset. De a humánerőforráson még nem tudják, nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja. Szorítok,  képviselő urak.
Talléros, Győr
 
    • A Fidesz kész utcára vonulni a kekszgyárért. Amikor 2001-ben elkezdte leépíteni a Danone, ugyanez a Fidesz (kormányzó pártként) sajnálta, de semmit sem tehetett. Akkor miért nem akartak tüntetni? Hogy is van ez?
Bad boy


 Egyéb témák
  • Békés! Ha ennyire sajnálod Zalatnay Saroltát, akkor vállald át a büntetését!
HK 

    •  Hungaroring: rozsdás betonkerítés, a 2 órás szünetben nem mehettünk árnyékba (mert 3,5 méterre nem lehetett megközelíteni a dupla kerítést 50 méterre a pályától). Felháborító!
Zoli, Győr
 
 
    •  Egy sporthajónál vagy csónaknál annyi kötelező felszerelést írnak elő, hogy szinte be sem fér a hajóba. Ezzel szemben a vízibiciklire semmit.
L. kapitány

     •  T. Sebi, mert én nem vagyok hívő, a gyerekem sem lehet az? Neki később jó lehet, hogy megkeresztelték! Talán én is tájékozatlan vagyok, de nem önző.
T. 

   •  Crazy, ha ilyen műveletlen vagy, hogy nem tudod, ki az a Zalatnay Sarolta, akkor elárulom neked:  a magyar könnyűzenei élet egyik legnagyobb alakja, az ország egyik élő legendája, akit teljesen ártatlanul ítéltek el. Ő nem követett el semmilyen bűnt, csak jóhiszeműen cselekedett, őt is csőbe húzták!
Gabi, Győr
 
   • Cini milliókat keresett az eladott lemezeivel („szerzett örömet"), aztán 120 milkát lopott. Leosztom börtönre, az havi nettó 3 millió. Ülje csak le azt a 3 évet...
F. 
 
      • Ne büntessék a könnyű drogok fogyasztását. Szabad legyen vezetés közben meginni egy pohár sört vagy bort. Az országnak tényleg ez a legnagyobb problémája?  
Justitia

Magas felvételi pontszámok

    •   Én úgy hallottam, a középszintű érettségi nem tovább tanulóknak van. Aki meg akar valamit, tegyen meg érte mindent! Nekem 12-vel több pontom volt, pedig „slágerszak".  A ponthatárokat nem csak úgy kitalálják, hanem az államilag finanszírozott keretnél húznak egy vonalat, és a legutolsó emberé a határ. Idén is felvettek annyit, mint tavaly! Jobban kellett volna tanulni.. A nyelvvizsga miatt meg ne háborogjunk már az EU-ban!
Egy negyedéves 

    •   Felvételi! Ha a kitűnőket nem veszik fel, milyen esélye van egy átlagos képességűnek (4-esnek)? Hiába megy el szakmát tanulni, nem kell sehová, nincs munkahely, tapasztalat, gyakorlat, ismeretség.
Sz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leállt a Leonellnél a termelés

Kétszáz dolgozójának felmondott a felszámolás alá került Leonell Textilipari Kft. Két éve még túlélte a csődhelyzetet a győri cég, most a végkielégítések kifizetésére sincs fedezet. A kft. vezetésétől azt a tájékoztatást kapta a Kisalföld, hogy július 20-áig még termelt a cég, akkor felszámolás alá került. A ledolgozott időszakra járó bért még ki tudta fizetni a cég. Tovább olvasom