Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

SMS 07.21.

Munka és  bér

 Pisztász! Tudod, mi meg tudjuk oldani a gyerekeket és nincsenek megrövidítve. Egyébként dolgoztam a Tescóban és azért „kellett" otthagynom, mert a gyerek beteg lett és otthon voltam vele. Ne ítélkezz látatlanban.
T
 Bubu! Engem egyre inkább zavar, hogy pótolható fogyóeszköznek nézik az embert.
Pisztász
 
  Pisztász! Nem bírod a kritikát? Igaza van Bubunak, mennyit tudsz a kereskedelemről? Tudod, nagyon sajnállak, hogy ilyen helyen dolgozol, ezek  szerint nálatok nem a tudás a fontos.
TT
 
53 éves! Évek óta tűrsz, miért nem keresel jobb munkahelyet? Talán az elvégzett munkád ennyit ér, amit keresel. Ha csak ebből él a család, kérem a „receptet"!
BéEm, Győr

Inkább dolgozom olyannal aki nem szeret, de érti a dolgát, mint olyannal, aki szeret, de „ostoba".
SÖCÖ

 Az ítélőtábla építésénél történő visszaélések sajnos az egész országra jellemzőek. Ezért nincs munkalehetőség, alacsonyak a bérek! A vállalkozó gazdagodik.
Figyelő 
 
 Pisztásznak igaza van! Aki tűr, abból egy szóval „csicska" lesz, és soha nem lesznek kíváncsiak a véleményére! Ha meghallgatnak, akkor valószínű, hogy elismernek, talán anyagiakban is megmutatkozik.
Mexx01
 

Benzin és ár

 Tisztelt Msngyerek! Ha megnézed, akkor látod, hogy az alapélelmiszerek ára is függ a benzinártól, úgyhogy megint a többség jár rosszul!
Zoli
 
 Ati, az üzemanyag-drágulás az életre hat ki, nem néhány leállított autó a gond. A Mol vezetői nem olvasnak SMS-t, a heti emelésen agyalnak,  kis naiv!
Mosoni Miki 

 Magyarország a domborzatából adódóan fontos tranzitútvonal. Ha az üzemanyag olcsóbb lenne, a kamionok és a turisták is itt tankolnának, befizetve ezzel a jövedékiadó-kiesést. A benzinturizmus is megszűnhetne, az emberek élete olcsóbb lehetne és még a gazdaság is fellendülne. Ezen kéne gondolkodni.
Kopi    
 
  T. Z.! Neked biztosan más fizeti az üzemanyagot, amit elhasználsz. Mert ha te finanszíroznod, akkor kiszámolnád, hogy igazán megéri Szlovákiában tankolni.  Számold ki, hogy éves szinten mennyit spórolsz. Mi a családdal most ezt a pénzt költjük el nyaralásra, ami kicsivel több mint 100 ezer forint.  Lehet, hogy neked   nem, de nekünk (meg még sok más embernek) ez nagy összeg.
Csoki

 T. Z.-nek. Tegnap voltam kint tankolni, kb. 30 Ft-ot spóroltam literenként. Plusz vásároltam kint, pl. a sör (minőségi) átlag 50 Ft-tal olcsóbb. Mindent összevetve kb. 3000 Ft maradt a zsebemben. És ami fontos: a kinti benzinem adóját nem nyúlják le azzal, hogy az utakra fordítják... Tessék mondani: melyik utakra?
Ignises Attila
 
 Nemválasztás

  A 3. gyerek nemének megválasztása csak lehetőség lenne, nem kötelező! Én nem élnék vele, de ha más igen, miért ne tehetné? Én döntsek helyette?
SR
 
Nevetséges dologgal foglalkozik a kormány gyermekügyben, jó, hogy erre is ráérnek. Azt miért nem kérdezik meg a szülőktől, hogy a nevetségesen alacsony, havi 21 ezer forintos gyesből, gyetből hogyan tudják etetni meg ruházni a gyermekeiket, főleg ha több van? Miért kellene a természetet mesterségesen megváltoztatni? A gyermek az élet ajándéka, akár fiú, akár lány! Arra törekedjünk inkább, hogy boldog, egészséges emberkéket neveljünk belőlük! Nekem öt fiam van, őket kaptam az élettől, örömmel fogadtuk és szeretettel neveljük!
Egy boldog nagycsaládos

  Aki gyermeket akar, az nem foglalkozik azzal, milyen nemű gyermeke születik. Nem tartom helyesnek, hogy a természet rendjébe ily módon avatkozzunk be. Szerintem a természet nagyon jól alakítja az egyensúlyt a nemek között. Nem kéne nekünk, embereknek mindenbe beleavatkoznunk!
SYLA
 
Választható nem? Édesapámnak 3 lánya van, a testvérének 3 fia, elhangzott már poénként, hogy vagy tapasztalatot, vagy feleséget kellett volna cserélni, de biztos vagyok benne, ha annak idején lehetőségük lett volna, akkor sem „nyúlnak bele" a természet rendjébe.
Rea
 
 Emberek! Szavazzuk le kormányunk legújabb esztelen ötletét! A születendő gyermek nemét a természet törvényszerűségei eddig is hibátlanul meghatározták. Miből gondolja az MSZP, hogy még ezt is jobban tudják?
 Frici

Egyéb témák

 Szekeres Imrének. A szocialista pártban lehet, hogy 102 ezer forint az átlagfizetés, Magyarországon viszont 55–70 ezer között van.
Zso. 

 
  Kedves dr. NJ! Miért szűnt meg a babaúszás a hotelben? Mi is jó egy évig oda jártunk. Sajnálatos, mert igen jó szakember – hölgy – úsztatta a kicsiket.
Pejung 
 
 T. emberek! Milyen rendelet teszi kötelezővé, hogy minden vasárnap kora reggel kell füvet nyírni? A hét többi napja is alkalmas rá, én is akkor nyírom. Főleg azok nyírnak hétvégén, akiknek hét közben is lenne idejük. Egész héten hajnalban kelünk, vasárnap szeretnénk egy kicsit tovább pihenni, a vasárnap arra való, gondolom, más is így van vele. Egy kis emberséget! Köszönjük.
Kata 
 
 
Ha a németek nem adják ki a bevándorolt terroristát, miért várják el a szerbektől, hogy saját népük tagját kiadják?
Ete 
 

 Gratulálok minden diáknak, szülőnek és tanárnak, hogy ennyi kitűnő tanuló van. Jó rájuk nézni, és a továbbiakban is sok sikert kívánok nekik!
Némethné 
 
  A kormány próbálja az inflációt csökkenteni. Kérdés: ha az üzemanyagárakat megfékezik, nem emelkedik az ára, akkor valószínű, hogy nem emelkednek az árak  (tej, kenyér stb.). Ez nem nyomná le az inflációt? Nem beszélve az áfacsökkentésről, amiről már döntöttek.
Mexx01 
 
A csajok az új bajnokságban felszabadultan játszhatnak és úgy gondolom, nagy esélyük van címvédés(ek)re! És   az európai elitnek is megmutathatjuk, hogy van egy győri csapat, amely bárkit legyőzhet! Egy biztos,  rajtunk, szurkolókon nem fog múlni! Hajrá, Graboplast-ETO!
Andrej

 
 Hát ez nem igaz! Kedden az a nyavalyás ORTT megint büntetett, és emiatt azt hittem, elmarad a kedvenc sorozatom!
Nusi néni, Markotabödöge

 
 Ha a magtár helyén rezidencia lesz, hová vigyem a kutyámat, ahol el is engedhetem? A parkban, ha elkapnak, 30 ezer forintom bánja, bár a Duna-parton a száguldó autók között eddig sem volt egy nagy élmény a kutyaséta. Ha nem biztosít a város megfelelő helyet, akkor ne csodálják, ha sok a kutya a parkokban.
Bara 

 Ménfőcsanakon a  Garam János utcában önkormányzati telken még vadkender is van. High
 
 XXL! Én a július 12-én megjelent SMS-re válaszoltam, amint az SMS-ből kiderül, te nem a Galgóczi utcában laksz. A jelenlegi tervezet szerint a mi szép ingyenutunk közvetlen az óvoda mellett kanyarodna el, majd az iskola bejáratával szemben kapnánk egy szép körforgalmat. Én inkább a gyerekeink biztonságát részesítem előnyben. Mi nem az út ellen vagyunk, hanem az útvonal nem jó. Ui.: Nem buszozom, de bebizonyítom, hogy nem a busz a lényeg.
Fordos
 
 
Öreg autó, nem vén... 

 Kedves Mexx01! Nekem 21 éves autóm van, amit imádok! Garantálom, jobb műszaki állapotban van, mint sok 10 éves! Nem cserélem másikra, pedig ha akarnám, megtehetném! 
 
 
 T. Mexx01! Egy autó nem a korától lesz rossz! A 20 éves autónk sok újat megszégyenít a paramétereivel. Csak törődni kell vele!
Ádám 
  
 Régi autók – megint a szegény embert büntetik! Parlagfű – az önkormányzatokat ki bünteti? Volt egy Feleki-műsor: Illik nem illik. Ma is aktuális.
Via 

 Mit várhattunk? Akik a Trabikat kitiltatták, a mi adónkból furikáznak nem Trabin! Hol a kisember igaza?
 Joe  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 07.08.

Tovább olvasom