Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 18°C | 28°C Még több cikk.

SMS 06. 03.

Bajnokcsapat az ETO!

   • Remélem, hogy akik szidták a lányokat az elvesztett EHF-döntő után, azok most magukba néznek! Köszönjük, csajok a gyönyörű estét. Nagyon jó pihenést!
 Görbe 13
   • Szép volt, csajok! Görbe a legszebb, Piros a legaranyosabb, Herr a legjobb, Kálmán a király. Szeptemberben találkozunk.
Púpos 

 
    • Szurkolótársaim! A jó Isten tartson meg benneteket a szeptemberi viszontlátásra. Akkor újra összejön ez a nagy család. Gratuláció a bajnokcsapatnak!
Púpos
 

•  Aranylányok! A szerdai boldogság mindent elfeledtetett, és reméljük, ez „csak" a kezdet! Köszönjük!
 
    •  Bajnokcsapat! Bajnokcsapat! Bajnokcsapat! Büszkék vagyunk rátok! Így tovább, reméljük, a következő idényben is ügyesek lesztek. Hajrá ETO!
qqriq
  • Most szív is volt és  szép játék és egy gyönyörű csapatunk. Köszönjük, lányok. Hajrá Győr!
Zola
 
      • Bajnokcsapat! Az ETO megint bizonyított, nincs nála jobb. Igazi csapatmunka! Herr Orsi és Görbe nagyot alakított! További sok sikert a távozóknak is. Üdv:

 
     • A legjobb csapat a Graboplast-ETO: 1 Irina Sirina, 2 Bognár Barbara, 3 Juhász Gabriella, 4 Mehlmann Ibolya, 5 Ana Dokic, 6 Vérten Orsolya, 7 Mörtel Renáta, 8 Borbás Rita, 9 Kovacicova Mónika, 10 Temes Bernadett, 11 Bódi Bernadett, 12 Herr Orsolya, 13 Görbicz Anita, 14 Belső Anett, 15 Aurelia Bradeanu, 16 Petróczy Viktória, 17 Simona Silvia Gogirla. Edző: Róth Kálmán, orvos: dr. Balogh Péter főorvos, masszőr: Ney Ferenc. Bajnokcsapat az Ana Dokic vezénylésű Graboplast-ETO, miután legyőzték a Dunaferrt. Hajrá Graboplast-ETO!
Kornél
   •  Szép volt, csajok! Gratulálok az Graboplast-ETO csapatának a bajnoki győzelemhez! Ti vagytok a legjobbak! Hajrá ETO! Hajrá Győr! Hajrá csajok!
 Zsolee
      • Királyok vagytok, lányok! Gyönyörű és megérdemelt győzelmet arattatok. Remélem, még sok ilyen csodálatos élményben lesz részetek nektek és szurkolóitoknak! 

      • Szép volt, lányok! Remélem, hogy akik múlt héten becsmérelték a csapatot, most nem az első sorban tapsoltak! Ők nem méltók ehhez a csodálatos csapathoz! Még egyszer! Szép volt Graboplast- ETO!
 Egy fradista 

      • Imádom ezt a csapatot! Ma megmutattuk a Dunaferrnek, hogy a kézilabda nem csak róluk szól és vannak ellenfelek is a pályán! Orsi a világ legjobb kapusa, Anita pedig a kézilabda Ronaldinhója! Szép volt csajok, forever ETO!
 Andrej
 
Munka,  bér, adó
  • Kedves Pisztász, szerinted van olyan munkahely, ahol elnézik, ha félóránként tíz percet olvasok? Mert én e téren vagyok erősen függő!
Betűmoly 
 
   • Azt mondja a kormány, hogy jó lesz nekem ez a 21%-os adókulcs. Igaz, hogy pár millió honfitársammal együtt több szja-t fogok fizetni, mint eddig és az is igaz, hogy a napi megélhetés is többe fog kerülni (az élelmiszerek áfájának emelkedése miatt), de viszont ha veszek évente 4 tévét és 8 hűtőt, akkor már nullszaldós lehetek. Ha ezenkívül még 3 tűzhelyt is vásárolok, akkor már szolid nyereséggel zárhatok (feltéve, ha nem gáztűzhelyek, mert a gáz áfája is emelkedni fog). Szóval még nem egészen világos, hogy miért is olyan jó ez nekem. Magyarázza el nekem, pénzügyminiszter úr, lécci, naa!
Kiskíváncsi

     • Mikor vesszük már észre, hogy nem a politikával van baj Magyarországon, hanem az összefogás hiányával? Ahol a szomszédok fújnak egymásra, irigyek, emberek más kárán örvendenek, ha egyik nem kapja meg az „aktuális" támogatást, akkor feljelenti a másikat, aki megkapta. És még sorolhatnám. Hol könnyebb átjutni? Szétszórt karók között, vagy összefüggő kerítésen? Csoda, hogy az állam kilopja a szemünket? Na persze, ha hagyjuk... És tudom, holnap ezért én is megkapom a magamét.
DT

    • Az SMS-eket olvasva mindig csak a megosztottságot látom. Kormányok jönnek-mennek, a rendeletek is. Igazság soha nem lesz! Kiszámítható jövő, normális bérek/árak, családbarát munkahelyek: ezekre kellene koncentrálni! Aki akar, az dolgozik! A segélyekből, pótlékokból is nagyon jól lehet élni (tudok példákat)!
Adófizető
    • Hahó, emberek, az még senkinek sem tűnt fel, hogy akárhányszor elvettek a „gazdagoktól", attól még a szegényeknek nem lett jobb? Vagy ez olyan lelki dolog?
 Realista

 
     • T. csődközeli vállalkozó! Munkát nem nehéz találni, de emberhez méltót, méltó bérért szinte lehetetlen. Önöknek, magyar vállalkozóknak össze kellene fogniuk a magyar piac meghódításáért. Árakban nem tudnak versenyezni a multikkal, de ha a magyar ember a minimálbéres, vagy 300 órás rabszolgatelepek helyett tisztességes munkahelyen jó bért kapna, nem volna kérdés, hogy védené-e a munkahelyét. Mint az állat! Hisz volna mit védeni.
 Pisztász
    •  Kedves Pisztász! A munkahelyemet a „másként "gondolkodásomért vesztettem el. Teljesen mindegy, hogy diplomás vagy kétkezi a munkavállaló, a pszichikai, fizikai terror ugyanaz, csak talán az előbbinél kifinomultabb formában alkalmazzák.
A. E.
 
 
      • Egy győri vállalkozónak! Nem sajnálom tőled a 170 milliót kamionban, nekem van egy 20 éves Passatom, meg egy 150 éves házam, amit részletre vettem. Mi a problémád?
Yard
   • Zsolti! Ha neked nem büdi, hát csak szagold! Én már hányok a szagától. Miért jobb neked, ha más is szagolja? Szagold csak egyedül! Élvezd a rabszolgaság édes illatát!

Pisztász 
 
Gyerek, pótlék, kedvezmény

 
    • T. Angyalhaj! Egyáltalán nem azért szültem csak 2 gyereket, mert kényelmes vagyok. Napi 9 órát dolgozom a munkahelyemen, majd utána itthon főzök, mosok, takarítok, a gyerekekkel foglalkozom. Vastag buksza kell a 4 gyerekhez? Elhiszem, de a miénk így is elég vékony, ezért nem szülök többet!
K. A.
 
    • Angyalhaj! Te ezt vállaltad, én ezt. Kinek jobb, kinek nem? Ne sírj, mi sem tesszük, mindenki tegye a dolgát és Isten éltessen mindnyájunkat erőben-egészségben! Nem?

Haem
 
   • Kedves xy75! Mi 3 gyermeket nevelünk, kettőt terveztünk, de másodszor ikrek lettek. Nem minden ember szül felelőtlenül, csak nem „öli", meg a másik gyereke javára, hogy annak több legyen. Nem panaszkodunk, ha szűkösen vagyunk is, mindig van mit enni. Persze az ember gyarló, sosem elég, ami van, ha tehetném, vállalnék még, mert ők kárpótolnak minden gondért, de azt is tudom, hogy a jómódú gyerekekkel szemben már hátránnyal indulnak. Az adókedvezmény minimálbérre nem jár.
Egy boldog anya
 
     • Kedves Angyalhaj! Te meg ha bevállaltál 4 gyereket – minden elismerésem –, ne másnak ajánlgasd a bukszanyitogatást, jó pofát stb.-t, ez igazán a Ti döntésetek volt. Én „haláli kényelmesen", egy gyermekünkért is napi 10 órát dolgozom és olyan herdálnivaló pénzünk sincs mégse. Bár ingyenes tankönyv, segély sem. Valamit valamiért! Tisztelettel kívánok kitartást és sokkal jobb egészséget, mint ami nekem jutott 1 drága gyermek édesanyjaként.
Hangya 
 

   • Kedves Gyerekimádó! Jó érzés, mikor leszólják az 1 vagy 2 gyerekes anyát? Én is ezt éreztem, mikor sorozat előtt ülő, segélylesőnek tituláltak. Én 4-felé osztom az állami alamizsnát, ti 2-felé, csak az a baj, hogy a fizetés is csak elénk dobott konc. Erről nem én és nem te tehetsz. Egyébként bírom anyagilag és idegileg is, amit kizárólag a férjemnek és nem az államnak köszönhetek.

Angyalhaj

    • A sérült gyerekekről! Nekem egy 11 hónapos beteg lányom van. Ő annyira hálás és kedves, hogy nem lehet elképzelni sem. Aki lemond a beteg gyerekről, az sok jóról lemarad.
T. 
 
      •  Minimálos! Ezt hogy számolta ki? Ha minimálbért keresnek, akkor adókedvezményük eddig sem volt, a kiegészítő családi pótlékra viszont jogosultak. Ez gyerekenként 5400 Ft, és a dupla családi pótlék csak pár száz forint többletet fog jelenteni, ha 2-nél több gyerekük van, mivel a kiegészítő ezzel együtt megszűnik. Ja és januárig még bármi történhet, nincs még az a pénz a zsebünkben. Hiszem, ha látom. 
  
     • A.-nak! Én nem bántom a nagycsaládosokat, de aki minden kedvezményt megkap, az ne panaszkodjon. Mert a nagycsaládosnak több jut egy gyerekre. 4 gyerekesnek üzenem: 2 gyerekes nem eszik féláron! 4 gyerekes automatikusan kapja a gyermekvédelmi támogatást. 2 gyerek nem annyit ér, mint 4-nek a fele.
Anyuk 
 
     •  Ja, a szocpol az jár, meg is kapom, ha még négyszer-ötször annyit melléteszek. Tehát nincs szocpol, ha nem tudok hitelt felvenni, ami fizetésfüggő, nem a gyerekek számán múlik.
N. Cs.
  
Allergia, pollen, dohányzás
 
   • Mint mindenben, a dohányzásellenességben is átestünk a ló túlsó oldalára.
F. Robi 
 
    • A szabad szemmel látható nyárfapihék nem allergizálnak. Most a mikroszkopikus méretű fűpollentől szenved az allergiás. Zsoti! Nem csak szabad szemmel látható része van a világnak, „több dolgok vannak földön és égen, mintsem sejtenéd".
Allergológus

      •  K. L.! Nincs igazad! Győr egyik zöldövezetében – Szabadhegyen – nőttem fel, eleget voltam a szabadban és a családomban senki sem cigizik, mégis 7 hónapos korom óta hörghurutos és asztmás vagyok. Ezt mivel magyarázod?
 Dodó
     • Kedves K. L. Én növényekkel nőttem fel, mégis allergiás lettem 30 éves koromra, nemcsak a parlagfűre, de a méhcsípésre is, pedig gyerekkoromban ilyen problémám nem volt. Ha valaki nem tud valamit, mit okoskodik!

Era, Mosonmagyaróvár

     • Tisztelt K. L.! Nyilván nincs a családjában parlagfű-allergiás. Még lehet, hogy a mostani csecsemők hozzászoknak, de a „felesleges irtás" nélkül a mi gyerekeinket „ellenőrizhető forrásból" az állam nevelné fel. Hatékonyabb irtást! 

•   Kedves K. L.! Családi házban élünk, előttünk minimum 500 négyzetméter füves terület + árok. Jelzem, az önkormányzaté! Egy szál parlagfű sincs benne. Elmondjam, hogy csináltunk? Vagy 2–3 éve lepermeteztük 1-szer. Férjem időnként nyírja a füvet. A permetezés költsége – nem hazudok – 200 Ft volt. Szóval igenis ki lehet irtani. Neki kell csak állni. Büntetni kellene a földtulajdonost, meg az önkormányzatokat stb. Addig is: magad uram...
Anya 

Egyéb ügyek

   • T. Megtaláló! Köszönöm, hogy tb-kártyámat részemre eljuttatta!
Gy. Gábor
 
      • Gratulálok a kapuvári Magyar testvéreknek a közelmúltban elért karatesikereikhez!
P. M., Kapuvár
 
      • Egyetértek Kis Herceggel. Hozzátenném, hogy ők nem zsebre tett kézzel álltak a sír mellett, mint anno egyes hazai focisták.
 K. 

     •  Szomorú, hogy még a Pannon-Víz-emblémás autó is feljön a Duna-partról a behajtani tilos tábla ellenére. És még ő néz bambán, hogy miért nézek rá morcosan.
+Figyelő 

    • Üzenet a városatyáknak: 3 milliót más, fontosabb dologra is lehetne költeni, nem az új városrész elnevezésére! Ez már több mint gyalázat!
Egy győri lakos
 
    • Üzenem a reggel 7.50-kor a győri Baross hídra kanyarodó busz sofőrjének, hogy senki nem volt kíváncsi az alpári káromkodásaira. Legközelebb magában mondja!
Utas

  • Egy lány! Ha te leszel feleség, akkor is így fogsz nyilatkozni? Mikor lepattint a férjed egy fiatal lány miatt, nem vigyorogsz majd!
 Laza69
 
   • T. Tubi! Gyorsan tegye vissza a kalapját, amelyet a franciák előtt kapott le! Legközelebb akkor kapjon a kalapja után, ha érti is a cselekedetük lényegét!
 H. Zs.
 
   •  Kedves Pisztász, igaza van, köszönöm, hogy helyettem leírta. Ön nagyon jó ember! Isten áldja meg.
 Pista bácsi, Győr

    • Győri vállalkozónak! A kormány a fuvarosokért soha nem fog kiállni, nekünk kell már cselekedni! A rendőr és a közlekedési felügyelet is csak a magyart ellenőrzi. A szlovák, lengyel fuvaros mindent elvisz. Áfát sem fizet, Magyarországon sem tankol. A kormányt nem érdekli, hogy nincs ebből bevétele? A magyar vállalkozó meg próbálja túlélni. Ha sztrájk lesz, veletek tartok.
Sorstárs
     • Én tyúk vagyok. Nem kérek sokat. Csak etessetek szép maggal, itassatok friss vízzel! De néha nyugtot is hagyjatok, hogy csibéimet terelgessem, a magokat szedegessem! De ti ennem alig adtok, innom is csak posvány vizet. Már aludni se nagyon hagytok. Nyugtom nincs, csak űztök folyton, hogy tojjak sok tojást! De nem elég! Még több tojást! Pedig  ha hozzám jobbak lennétek, tojnék nektek aranytojást.
Pisztász

 
      • Egyetértek, K. L. Én is nagyot csalódtam a szomszédainkban a Noxszal kapcsolatban. Pedig szuperek voltak. További sok sikert nekik.
 B., Csorna 

     • A győrújbaráti motorostalálkozónak talán nem arról kellett volna szólnia, hogy a bejáratnál éber rendőreink megpróbáljanak minél több motorosba belekötni. Hol éljék ki magukat a motorosok, ha már ott se? Így a panelosok a rendőrökön „verjék le", ha nem tudnak aludni... Szolgálunk és mérünk. 

      • Tisztelt Figyelő! Én figyelem Önt és az üzenetei alapján úgy tűnik, hogy legfőbb célja a különböző városok lakóit egymás ellen hangolni ilyen nevetséges dolgokkal, mint: hol nagyobb a tv-torony, kié a vaskakas stb. Mire jó ez? Nincs elég feszültség minden téren?
T., Sopron
 
    • Ég a Duna. Arra lennék kíváncsi, hogy mennyit buktunk a vízlépcsőszerződés felrúgása után?

    • Vegyünk példát a francia szavazás céljairól: nemzeti érdekek és belső piac védelme.
Maci

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb fordulat a Jackson-perben?

Egy újabb vallomással a fiatalkorú szexuális zaklatásával vádolt énekes javára billent a mérleg. Tovább olvasom