Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

SMS 05. 31

Zárva a strand

     • Győr polgármestere a  strand működését kánikulában miért nem követeli meg az üzemeltetőtől?
Dr. N. J. 
 
   • Az, hogy nem nyitott ki a győri strand, egyértelműen az üzemeltető hanyagsága! Volt idő felkészülni! Amíg a vízmű üzemeltette, mindenkinek hozzáférhető    volt. Nézzük meg ma az árakat!
Lalikirály 

Családi pótlék
 
     • Mamika! Ha mindenki annyi gyereket vállalna, amennyit fel tud nevelni, akkor Magyarország népesedése a nullával lenne egyenlő!
Édesanya, Mosonmagyaróvár
 
    •   Tisztelt nagycsaládos, ha nem jársz jól, miért kellett 4 gyermek? Van 1 gyermekem és nem tudom, vállaljak-e még egyet, pedig az még mindig csak kettő. Sajnos ez van.
 T. J.
 
        •  Nem azért kell 3 gyereket szülni, hogy főállású anya és nagycsaládos legyen valaki. Na meg hogy jogosult legyen a szocpolra! Gyerekei oviban, iskolában vannak, és ők a mártírok, miközben tudják az összes sorozat tartalmát. Tisztelet a kivételnek (ami nagyon ritka).  
 
 
       •  Anyuka! 93.300-at csak akkor kapnék, ha a fizetésemből az adó minimum 40.000 lenne. De szeretnék annyit keresni! Még a családi pótlék se kellene. Az étkezésről meg  annyit, míg én 50%-ot kapok, addig te kérhetsz, ha olyan az anyagi helyzeted, 80%-ot. Mi is mindketten dolgozunk, nem segélyeken élünk. Nem a nagycsaládosokkal kellene a kevesebb gyereket vállalókat támogatni. Az én gyerekeim fogják a te nyugdíjadat is kitermelni. Ne egymást szapuljuk,   a törvényhozók a hibásak. Ha minden gyerekes összefogna, elég sokan lennénk és el tudnánk érni valamit!

     •  Aki tényleg egyedülálló, azon nem segít a pár száz forinttal magasabb juttatás, aki csak papíron egyedülálló, az pedig jogtalanul veszi fel a magasabb összeget!

Allergia, nyárfa, parlagfű

  •  Zozzy, az asztmát és az allergiát nem a nyárfa okozza, hanem az a sok méreg, amit az emberi tevékenység juttat a szervezetedbe (szmog, tartósítószer, állományjavító stb.). Gyerekkoromban egymásra dobáltuk a parlagfű magját, azt sem tudtuk, mi az, hogy allergia. Most akkor le az emberekkel?
      •  Allergia: parlagfű és nyárfa mindig volt. Ami új, az a környezetszennyezés, a műanyag kaják és a mérhetetlen stressz miatt legyengült immunrendszer. Együnk kevesebb húst, meg kell tanulni ellazulni és meditálni, egy kicsit szeretni önmagunkat, és az allergia fokozatosan elmúlik.
K. G.  

       •  A nyárfa már március elején elvirágzott, alig 1 hétig szórt kevés pollent és egyébként is a legkevésbé allergizáló fafajta. A most látható pihék a magot szállítják, az allergiához semmi közük. A szénanáthások panaszait jelenleg a fűfélék pollenjei okozzák! A parlagfű viszont már nő, most kellene kikapálni,    irtani, mielőtt többtonnányi pollenjét szórni kezdi!
Egy allergológus

Mindennapi bosszúságok

     •  Vasárnap hazafelé tartva kellemetlen helyzetbe kerültem a buszon. Négytagú család vagyunk, és úgy tudtam, hogy gyermeknap alkalmából egy kísérő ingyen utazik a buszon. Én így is tettem és csak egy jegyet vettem. Miután leültünk, a sofőr elkezdett velünk kötekedni, hogy miért csak egy jegyet vettem és   honnan vettem, hogy a 14 év alatti gyermek ingyen utazik. Hosszabb szóváltás után egy másik anyuka is megerősített abban, hogy igazam van. Kis gondolkodás után a sofőr is rájött, hogy igazunk van, de csak annyit mondott: „ja, ma gyereknap van". De egy „bocsánat" szó sem jött ki a száján! Kérdezem én, ha erre délután jött csak rá,  addig hogy osztotta a jegyet? 
Egy börcsi anyuka

    •   Ez a magyar parlamenti demokrácia olyan, mint egy hivatal, ahol 2 ablak van. Az 1-es ablak 6–14-ig van nyitva. Beadom a papírjaim, de 13 óráig nem csinálnak vele semmit, aztán hirtelen átlapozzák, de letelt a   munkaidő. Átviszem a másik ablakhoz, ott 21 óráig nem csinálnak semmit, csak aztán olvasnak bele. De itt is letelt a munkaidő, és jön az éjszaka, amikor választhatok, hogy másnap reggel viszem megint az 1-es ablakhoz a papírjaim, vagy nem viszem sehova.
Pisztász
 
   •   Minősíthetetlen az, hogy egy bolthálózatot megbüntetnek  azért, mert olcsón adja a portékáját. A szegénységért, az éhező gyerekekért, a minimálbér nevetséges összegéért kit kell feljelenteni, megbüntetni?!  Szégyen, ami Magyarországon folyik! Itt csak a csalók és ügyeskedők élnek meg.
 Márti

  •    Kedves Bm laki! A minap láttam egy fiatalabb és két idősebb hölgyet (feltehetően anyuka és nagyik), amint egy pár hónapos baba felett füstöltek önfeledten. Erősen viszketett a tenyerem, hogy „megtiszteljem" őket!
Bubu
    •  Bm laki! Kedves, hogy tiszteled a nem dohányzókat, de ez mit jelent? Míg te cigiszünetelsz, addig a másik végzi a munkádat, vagy neked munkaidő-kedvezmény jár,  mert dohányos vagy? A fegyelmit azért kapod, mert megszegtél egy szabályt, mindegy, hogy az mire vonatkozik.
N
    • Strand vécé és öltöző nélkül! Hova tűnt a 12 millió? A fű nem ilyen drága. Ez egy XXI. századi strand Doborgazon!
 

   •  Szórakozni akarsz? Jogod van hozzá! Mi, a többség pihenni szeretnénk. Jogunk van hozzá. Vagy nincs? Kérjük az illetékeseket, hogy hosszú évek óta intézkedjenek végre, hogy a diszkó zaja ne lépje túl a tűréshatárt, ne zavarja a falu nyugalmát!
 Lébényi Decibel 

     •  Syla! 2 hónapja elmentem orvoshoz az akkor 2 hete folyamatos fejfájásommal, kaptam beutalókat. Van olyan vizsgálat, amit még nem végeztek el, mert csak júniusra volt időpont! A legtöbb helyen a vizsgálat után azt mondták, szokjak hozzá a fejfájáshoz, mert még fiatal vagyok! A fejem azóta is fáj. Így dolgozom, így élek, de megszokni nem tudom! Akinek nem telik magánrendelésre, az tűrjön, vagy haljon bele? Miért fizetem a magas  tb-t?
  Tanárnő
 
 
     •  Egy vagyok az állástalan diplomások közül. 21 éves munkaviszony után kerültem az utcára. Számomra nem jelent perspektívát  megélhetési rabszolgaként a végletekig kiszolgáltatva, megalázva, minimálbérért dolgozni.
 A. E. 

Más dolgok

     •  Kedves Figyelő! Nem vas-, hanem vadkakas. Debrecennek nem kell más szimbólumát ellopnia; ezt másról sem gondoljuk, ezért mi nem akarjuk levédetni a főnixet, a pálmafát, a Bibliát meg pláne, pedig ezek a város címerében vannak.
Debreceni 

        • Figyelő! Jobb lenne, ha végre csendben maradnál! Múlt hónapban Sopront hordtad le a sárga földig, most Debrecen következik? Gondolkozz és ne kelts fölöslegesen haragot!
E. 
 
         • Azt mondják, hogy a gyerekek szeretnek rosszalkodni. Szerintem csak  számukra jó és fölöttébb érdekes dolgokat szeretnek csinálni, de a világ nehezen viseli, ha mindenki mindenkor jól érzi magát, és viselkedési szabályokat alkot az ember természete ellen, hogy csak az, csak  akkor és csak úgy lehessen felhőtlenül boldog, akinek, amikor és ahogyan a boldogtalan világ engedélyezi.
Pisztász   

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb fordulat a Jackson-perben?

Egy újabb vallomással a fiatalkorú szexuális zaklatásával vádolt énekes javára billent a mérleg. Tovább olvasom