Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 19°C | 28°C Még több cikk.

SMS 05. 28.

 Mindennapi bosszúságok
 • Hogy lehetséges ilyesmi, hogy Darnózseli határában és a község központjában egy-egy kutya teteme hever időnként?! A látvány egyszerűen sokkoló!
XY 
 • A Fehérvári út felé van a munkahelyem, ott is tele van minden nyárfával. De bármerre megy az ember, a szél viszi mindig! Az egész országban ki kellene irtani, mert egyre több az allergiás beteg.
Hajcihő
  • Életveszélyesen hatalmas és mély gödör van a szentiváni téeszutat és az autópályát összekötő szakaszon! Kinek a dolga lenne „befoltozni" végre?
T., Győrszentiván 
 • T. DFP! Igaz, csak egy élet van. Ezért az orvosok ne rutinból gyógyítsanak! Egyszer magam is dolgoztam hétfő reggeltől csütörtök estig pihenőszoba nélkül, jól!
Figyelő
 • Az „allergiától szenvedőnek". A legjobb lenne, ha minden zöld növényt kiirtanánk, és akkor nem az allergiától, hanem a kipufogógázoktól fulladnánk meg. De jó lenne! Pedig az allergia gyógyítható. Sajnos a gondolkodásmód nem. Vagy?
Balu, Győr
 • Autósok, nem féltek a Szent István úton a szökőkútnál? Nekünk még zöld van, a gyalogosok elindulnak, beszorulunk a kereszteződésbe, meg szidnak is. 30 éve vezetek.
István
 
Családok, pótlékok
 • A családi pótlék alanyi jogon jár, nem függ a fizetéstől, nem segély, nem kell érte kuncsorogni! A családi adókedvezményt a minimálbéresek ellentétben most nem tudják igénybe venni! Ezzel kap sok család többet, mint eddig.
Döme, Győr
 • A fogyatékos gyermek után miért nem jár a dupla családi pótlék emelése? Ebben hol a 13. havi? Fogyatékos gyermeket nevelőktől miért veszik el az adókedvezményt?
Zsuzsa
 • Mi 4 gyereket nevelünk, családi pótlék 32.000 + rendszeres támogatás 21.300 + adókedvezmény, ha igénybe tudom venni, 40.000, összesen 93.300. Az új szerint családi pótlék 56.000, adókedvezmény 16.000, összesen 72.000. Kérdem én: ki jár jól? Nagycsaládos biztos nem! Legyen sok gyerek.
Győri sokgyerekes anya
  • Még hányféle sarcot próbálnak lenyomni a torkunkon? A szenzációként tálalt családipótlék-mese után itt a 4 százalékos járulékbomba! Minden napra egy rémmese?
Andi

Előítélet
 • T. Bea + Laci! Számomra nem világos, hogy mit értenek „ingyenélő" tömeg alatt. Z. Keri! A rasszizmus létezik, de nem kellene folyton lerasszistázni az egész világot, mert a végén tényleg elhiszi magáról, hogy rasszista, és el is kezd úgy viselkedni, mintha rasszista volna.
 Pisztász    
  • Jenny, Moke és a többiek! Ez is rasszizmus, amit a véleményeitekben közvetítetek! Nem fehérek, magyarok vagy cigányok vannak, hanem emberek! Ilyen is, olyan is. Én színmagyar vagyok, a párom cigány. Megveti a dologtalan garázdákat. A szomszédaink is cigányok, mindenki becsüli őket!
Egy cigány lány magyar édesanyja

Vélemények erről-arról
 •  Eurovízióról utolsó gondolat. Jelen voltunk, és ez a lényeg. A kérdés az, hogy milyen céllal indultunk. Európának azon kis része, aki kétszer tíz perc alatt szavazott, sohasem fogja értékelni az igényes üzenetet hordozó produkciót. Kicsit az is igaz, hogy a stúdiófelvételektől elmaradt a minőség. De ha az első helyre pályázunk, akkor Edmondot kell küldenünk! Ő az első két hallásig hengerel. (Örülök, hogy a Nox nekünk zenél, szegényebbek lennénk nélkülük.) Üdv:
Violin
 
 • Empátia? Orvos-e az, aki embertelenül, lelketlenül azzal bocsát el a kórházból egy combnyaktöréses idős embert: „Maga nem kell a gyerekeinek!" A gyerekei – más megoldást sehogy nem találván –, hogy ne maradjon egyedül kis időre sem otthonában, hogy állandó felügyelet alatt, orvosi ellátásban legyen része, amíg felerősödik, otthonban akarták elhelyezni. Ezt ő is elfogadta átmeneti megoldásként. Az orvos megjegyzése mindenkit szíven ütött, különösen a beteget, aki ezután zavart lett, s pár nap múlva meghalt. Ez idáig csak humánus gyógyítókkal  találkoztunk.
A fájó szívű egyik gyermek

 •  Állítólag a sok rokkantnyugdíjasnak jó, ha a fele az. A többi csaló, akiket a becsületesen dolgozók tartanak el. Nem lehetne kiszűrni őket?
PP
 • Győr városnak már az 1900-as évek elején kész terve volt a város kelet–nyugat irányú villamospálya megépítésére! A kivitelezés pénzhiány miatt elmaradt!
OKE
 • Zsozsónak Darnóra! Ne a rendőröket figyelmeztesd, hanem az útépítőket! A házad meg akkor rezeg, ha a kamion 30-cal megy és erőlködik!
Egon

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb fordulat a Jackson-perben?

Egy újabb vallomással a fiatalkorú szexuális zaklatásával vádolt énekes javára billent a mérleg. Tovább olvasom