Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

SMS 05. 09.

Tisztelt Olvasóink! 

Nagyon sok olyan üzenet érkezik, amelynek szerkesztési elveink alapján nem tudunk helyet adni. Kérjük, hogy SMS-eiket kulturált hangnemben fogalmazzák meg, mellőzve a személyiségi jogokat sértő véleménynyilvánítást és a pártpropagandát. Továbbra is szívesen adjuk közre a közérdeklődésre számot tartó témákat, a megoldásra váró problémákat pedig továbbítjuk az illetékesnek. 

Borravaló megadóztatása

   • „Kötelező" borravaló: egy példa, egy dilemma. Éttermi számla 2710 Ft, a 10% az 271 Ft, összesen 2981 Ft. 3000-ből 19 Ft jár vissza. Ha elégedett vagyok a szolgáltatással, visszakérem? Vicc! Ha nem vagyok elégedett, 290 jár(na) vissza!
 D. K., Győr
 
    • Amit kapnak a borravalós szakmában dolgozók, arra elég, hogy ne haljon éhen a család. Minimálbérre vannak bejelentve. A borravaló a közösbe megy és a főnökök  osztják el. Talán azokat kellene ellenőrizni, akik több millió után nem adóznak és rokonai-házastársai ott ülnek az adóhivatalban.

    • Kötelező borravaló? Mi lesz a hálapénzzel? Mostanáig el akarták törölni – majd törvényileg kell adni?
 Kalmopyrin 

Május 1. – régen és ma

   • Akik ennyire elégedetlenek voltak a múlt rendszerrel, nem értem, miért háborognak azon, hogy vannak, akik most elégedetlenek, és néha nosztalgiáznak, mert ők akkor érezték jobban magukat. Önöknek itt van ez az új, szabad rendszer, ahol senki nem mondja meg, hogy mit kell tenni. Megkapták, amit akartak. Igazán boldogok és elégedettek lehetnek, de kérem, ne bántsák azokat, akik másképp képzelték el a szabadságot, mert ők nem azt kapták, amit akartak.
 Pisztász

   •  T. Hungary és Medve! Régen a munka ünnepe volt, mert volt munka! Ma van EU, nincs munka. Aki nem szeret dolgozni, annak hosszú ünnepre van kilátása!
Szami, Mosonmagyaróvár

    •  T. kommunizmust utálók! A május 1-jei felvonulás nem a múlt rendszer szüleménye, hanem munkásmozgalmi ünnep. A II. Internacionálé tette azzá még a XIX. században. Nem az ünnep a hibás azért, mert egy rendszer ki akarta sajátítani. Nem kényszerből vonultak fel azok az emberek, akiket a csendőrök kergettek széjjel, de munkát akartak és kenyeret. És ünnepeltek agyba-főbe vert, elhurcolt társaikért és magukért. Akkor nem volt vörös csillag, csak a vér volt vörös.
Pisztász 

    • Medve és társai! Nekem szép emlékeim vannak május 1-jéről, csak vidám, jókedvű embereket láttam, akiknek volt munkahelyük, lakásuk, családjuk, akik minden évben nyáron nyaralni mentek. Aki dolgozott, azt meg is becsülték minden értelemben! Most mit kaptok?
 Yard

Motorosok, tuningolások

   •  Z750! Húsz éve motorozom, mi is voltunk fiatalok, meg hülyék is, de gyere ki egy szép nyári estén Sopronba, a Várkerületre, nézd meg, mit művelnek a tizenéves robogósok, és a nem sokkal idősebb buta kölykök a gönc autóikkal.
M
 
    • Mexx! Nem az a baj, ha valaki tuningolja a gépet, az a baj, ha csak pénze van hozzá, de esze nincs.
Medve

      • Mexx!  A tuningolók 99%-ának 20 évesnél idősebb kocsija van. Tuning nélkül el sem tudnák indítani!
Cidalain
 
     • Egyetértek Z750-nel. Én is motorozom, s előfordult, hogy az autósok heccből rám húzták a kormányt. Nem vagyunk angyalok, én sem, de jó lenne, ha már végre „elférnénk" az utakon, egymásra mutogatás nélkül!
Moni400RR 

     • Anya! Új motorok a mosonmagyaróvári rendőröknek? Azokra a túlsúlyos 70 LE-s BMW-kre gondolsz? Mit tehet egy kétszer olyan erős gép ellen? Próbáljon követni, de én akkor is csak 1 kereket használok!
  Zolika 

 Ittas rendőrkapitány

     • Tellesz úrnak vajon hányadik „dobása" volt a farádi járdaszigeti „botlás"? Addig jár a rendőr a (sörös)korsóra (is), míg össze nem törik, avagy amíg mindezt eltűrik.
 
     •  T. András, Mosonmagyaróvár! Császár Előd megúszta, de ez nem mentesíti a csornai főkapitányt, mivel nem rajta múlott, hogy nem történt tragédia. Beosztásánál fogva pedig példát kellett volna mutatnia. Jó példát!
Justitia
 
      • Én nem védem az ittas vezetőket, de meddig szapuljátok még a csornai kapitányt? Miért nem a mentelmi joggal visszaélő képviselő urakkal foglalkoztok?
Kamionos 

   • Kedves Kisember, Marica, Nővér! A kapitányt nem a rendőrségtől rúgták ki. A kapitányi beosztásából függesztették fel. Letöltött szolgálati évek után jár a nyugdíj a törvény szerint. Még csak annyit, nála jobb, emberségesebb vezetőt nem ismertem, a többi csak tanulhatna tőle. Kapitány úr, köszönjük!
R. őr  
 
 
     • Tisztelt Z.! Ha én hivatásos sofőr vagyok, nemcsak a jogsimat vesztem el, hanem a kenyeremet is, csak engem nem nyugdíjaznak. Igazad lehet, igazságtalanság, mert mint ilyen  rendőr, hány állampolgárt megbüntethetett volna hasonló esetekért! Engem nem nyugdíjaznának a volán mellől, de talán majd ezután! 

 Egyéb témák

       • Nem értem, miért szúrja egyesek szemét a parkolóház, ennyire szépnek találják a rengeteg parkoló autót? Hiszen már nem látszik tőlük a város. Győrnek még legalább két parkolóházra lenne szüksége, nem kerékbilincsekre és azzal járó bosszúságokra. Ott annyit fizetünk, amennyit parkolunk és aprópénzre sincs szükség. Az autók pedig biztonságban vannak.
Egy volt belvárosi

   • Nem a büféket kellene szigorítani. Ha ehetőbb és táplálóbb lenne a menzai koszt, a gyerekek nem lennének rászorulva a büfére. Vagy ez már állam bácsinak is pénzébe kerülne?
  • A  munkahelyemen a szombati túlóra után kötelezni akartak vasárnapi túlórára is! Azt mondta a személyzetis, ha nem jövünk vasárnap, lecserél szlovákokra minket! Felháborítónak tartom! Mit lehet ilyenkor tenni?
W., Mosonmagyaróvár
 
     •  Tanító! A romániai árvízre küldjön pénzt a román kormány, van itthon is elég katasztrófa.
F. Robi
 
    • Sirina és Mehlmann fejben már a Dunaferrnél van. Győr szégyene, hogy már 11 játékost vitt el a Dunaferr. Még valami: ha Sirina lesz a Dunaferr kapusa, akkor nekik annyi! Agai Kis András miért gyűlöl ennyire minket?
Egy ETO-szurkoló

      • Falusi boltokban 250 forintért lehet az alma kilóját  venni. Hol az a több száz tonna alma, ami miatt a termelőknek olcsón kellett eladni, amit termeltek?
Pamela

    •  Árkád 28 milliárdért, vevő is lesz? Nem kéne először munkalehetőségeket európai fizetéssel létesíteni? Akkor lesz erős vásárlóerő is.
C. V. 

    • Bizony, a szép, nagy barkácsáruházakban úgy tűnik, nem érdekelt az eladók zöme az üzletkötésben. Bujkálnak a vevők elől – nem dönthetnek egyedül, szikét  keresnek, de nem jönnek vissza. Diplomáciai közelharc árán lehet sikeresen távozni az üzletből. Tanítani kéne az eladókat, vagy ellenőrizni.

Mérges vásárló

    • A lakosság nem fogja a 107-et hívni, ha zugárust lát! Várjuk a hathatós, beígért rendőri intézkedést!
  Lali király
 
     • Hol van Győrben a Megyeház tér? Nincs! Egy szórólap ide hirdet műsort május 11-re. Városház tér van.
Győri figyelő
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kipróbáltuk a vízitornát

Az aquafitnesz, azaz vízitorna kellemes , az egész testest átmozgató, mégis kímélő mozgásforma. Tovább olvasom