Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

SMS 04. 30.

Tisztelt Olvasóink! 

Nagyon sok olyan üzenet érkezik, amelynek szerkesztési elveink alapján nem tudunk helyet adni. Kérjük, hogy SMS-eiket kulturált hangnemben fogalmazzák meg, mellőzve a személyiségi jogokat sértő véleménynyilvánítást és a pártpropagandát. Továbbra is szívesen adjuk közre a közérdeklődésre számot tartó témákat, a megoldásra váró problémákat pedig továbbítjuk az illetékesnek.  

Mindennapi bosszúságok

• Sajnálom, hogy Győrben nem ismerhetjük meg a zöld hullám jelenségét a közlekedésben. Megengedett sebesség mellett egyenesen haladva csak 2 úton (Szent István és Szigethy utak egy szakasza) érzékelhető ezen hasznos dolog. Idegesítő, hogy nem lehet elérni a következő lámpát és ismét várakozni kell, a környezetszennyezésről nem is beszélve! Mi lenne, ha valaki legalább a fő vonalakat beállítaná?! Ez nem pénzkérdés, ugye?
Tivi 1029

• A XXI. században a vizek városában, a virágzó Győrben gomolyog a porfelhő a Szent István út felett és környékén, ahol pusztítjuk a hatalmas fákat ész nélkül. Vajon miért nincs semmilyen megoldás a környezetünk és a lakosság védelmére? Miért nem tanulunk még mindig a fejlettebb országok tetteiből?
Jelige: Szebb várost! Lakóhely: Győr

• Annak a kb. 20 embernek, akik tegnap a Szent István úton, a városháza előtt a piros lámpa ellenére egyszerre leléptek elém, azt üzenem, hogy az életeteket a lélekjelenlétemnek és a reflexeimnek köszönhetitek! Emberek! Ne kövessétek a vezérbirkát! Így az életetekkel játszotok.
Egy transporteres

• Tisztelt illetékesek! Győr-Gyirmóton már most iszonyatos mennyiségű szúnyog van. Van lehetőség az irtásra? Köszönettel!
K. Gy.

• Siófokon 2005. április 14-én feladott levelet a címzett 2005. április 28-án kapta meg. Ez a magyar posta!
Ica

• T. Komszol! A József A.-lakótelepen térdig ér a gaz, sok a kullancs, meddig kell még várni a fűnyírásra?
J. A. lakó

A nap SMS-e

• Én minimálbérért dolgozom, a feleségem munkanélküli, a gyerekek iskolába járnak, fizetés 2-án. Éljen május 1.!

Vélemények erről-arról

• Elfelejtettük? Sopron évtizedekig határsáv volt. Egyetem Miskolcra, több központ Győrbe került. A város leépült. Miért ne lehetne más is? Ha már 1921-ben itt maradt?
LH
• Emberek! Vegyük észre a szépet, hurrá, megjöttek a fecskék!
Éva néni

• Tisztelt I.! Hát az ilyen vevőktől van herótja az eladóknak, mint te vagy. Csak magadat veszed emberszámba, mindenbe belekötsz, mert te vagy a vevő. Képzeld el, az eladó is emberből van és bármilyen furcsa, enni is kell neki, ahogy te is szoktál. Emberek, legyünk egy kicsit toleránsabbak egymással és lássuk meg a jót is a másikban, ne ócsároljunk, inkább szeressünk! Te pedig állj a pult másik oldalára és próbálj meg kifogástalanul kiszolgálni egy olyan vevőt, mint amilyen magad vagy. Nem lesz könnyű. Hogy honnét tudom? Mert bizonyára te is megéhezel a 8 óra alatt és enni fogsz. Viszont én belátom ezt és jó étvágyat kívánok neked!
Diána

• Szerintem az unió út, és nem úti cél. Rálépve akartuk megtalálni az általános jólétet. Egy éve ezen az úton járunk, keresgélünk, de még semmit se találtunk, csak elfáradtunk kicsit. Mit is kellene ünnepelni? Persze az „autópályadíj-beszedőknek" nagy volt a bevétel. Ők vigadhatnak! Mi meg sírunk és vehetünk új „matricát".
Pisztász 

• Szeretném megkérdezni a kimlei polgármestert és a képviselőket, hogy a feketeerdei faültetéshez és játszótérszépítéshez hasonlóan nem lehetne a faluban egy ilyen „akciót" szervezni? Szerintem sok szülő örömmel fogadná az ötletet és összefogással biztosan menne a munka! Kérjék ki a lakosság véleményét! 
K.

• Kisleány! Ha valakinek, hát nekem nincs lelki problémám, mégis viszketek és zihálok, ha kapcsolatba kerülök poratkával, kutyaszőrrel, nyárfapihével stb.! Hogy nálad mi a gond, azt nem tudom, de másokról ne jelentsd ki, hogy csak beképzelik a betegséget!
P. I.

• T. illetékesek! Minden újság a kullancsok által terjesztett Lyme-kórral van tele. Aki akar egy kis Lyme-kórt, az jöjjön a Torony térre vagy a lakótelepi játszótérre. Térdig ér a gaz. Pedig rengeteg a gyerek és rájuk kéne a legjobban vigyázni. Köszönjük, hogy ennyire figyelmesek.
Ildi, Kapuvár

• T. Figyelő! Sopron közvetlen környezetének (a hajdan megcsonkított S. vármegyének) akar ismét központja lenni. Ez nem tudom, miért fáj neked, hisz régen is így volt. A régiós tévé pedig azért itt van, mert a feltételek itt a legalkalmasabbak, például: tévétorony. Ja, és felsoroljam, hogy gyönyörű városunkban milyen intézmények vannak győri tulajdonban?
Egy városát szerető soproni

• Hogy lehet, hogy rokkantnyugdíjasok vállalkozó vagyonőrként havi 250 órát is dolgozhatnak?! Milyen jogon kapnak az államtól így nyugdíjat?
TEA

• Bár nem tartozik szorosan a megyéhez, de azért elárulom, hogy aki Ajkára szeretne utazni, az számítson arra, hogy Noszlop és Ajka között az út minősíthetetlen!
Gabi, Győr

• Cs. A. „Európai megoldás" című leveléhez csatlakoznék. Nyúlon, a szomszédom kerítése mögül szintén gyakran emeli ki 1,6 méter magasságon át a komszolos fiatalember a ki nem rakott 40–50 kilogrammos kukát és mindig vissza is emeli a helyére azt kiürítve. A szemétszállító sofőrje is egy kedves hölgy, gyakran integetnek kisfiamnak és elengedik az autósokat. Örülök, hogy ők szállítják falunkból a szemetet.
K. H., Nyúl

Kórházak, ügyek

• Szalóki Mártának teljesen igaza van, de ehhez még hozzátenném, hogy az altatóorvosnak, végigdolgozott ügyelet után is, akár a 28. órában altatnia kell. Fáradt ember nem hibázhat, ugye?
Doc

• Valaki mondja meg nekem: mi veszélyezteti a betegellátást, ha nem az ápolók elbocsátása és az eszközhiány!? Nem az a legnagyobb gond, hogy ezt csak a vezetők gondolják így!?
Momo

• Végre valaki, Szalóki Márta beszél a lényegről. Főigazgató úr, ez a helyzet az egész intézményben, pedig tudtommal nincs blokkosítva. Nagyon kellene egy igazi átfogó ellenőrzés.
Maja, Győr

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kipróbáltuk a vízitornát

Az aquafitnesz, azaz vízitorna kellemes , az egész testest átmozgató, mégis kímélő mozgásforma. Tovább olvasom