Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

SMS 04. 29.

Tisztelt Olvasóink! 

Nagyon sok olyan üzenet érkezik, amelynek szerkesztési elveink alapján nem tudunk helyet adni. Kérjük, hogy SMS-eiket kulturált hangnemben fogalmazzák meg, mellőzve a személyiségi jogokat sértő véleménynyilvánítást és a pártpropagandát. Továbbra is szívesen adjuk közre a közérdeklődésre számot tartó témákat, a megoldásra váró problémákat pedig továbbítjuk az illetékesnek.  

Jönnek a szúnyogok

 • A szúnyoginvázióra rögtön választ kaphat, aki csak 1 percre is kiszáll autójából a Holt-Marcal partján. Ha netán dolgozni is szeretnénk a ház körül, ventilátorral kell elterelni a szúnyogfelhőket. Aki nem hiszi, szeretettel várjuk Gyirmótnál a „pihenőövezetben", a vízparti házaknál – ahol a Szuku sem hat. Na és ha van szúnyoginvázió? Akit nem érint, azt nem érdekli, mi a vízpart mentén meg akár bele is pistulhatunk, rendes irtás sohasem történik. A szúnyog- és békalencsehelyzet is csak marad, rajtunk kívül kit érdekel? Vízpartiak! Jó vakarózást és kitartást! Nehéz nyár lesz, pedig milyen szép lehetne! 

• Tisztelt illetékesek! Április vége + vízpart = millió szúnyog! Mi lesz velünk idén? Hol sétáltassuk a kutyát, a Baross úton? Kérjük, mielőbb intézkedjenek!

A győri kutyások

(akik ezt a kijelölt helyen teszik)
• Már most nem lehet megmaradni Ménfőcsanakon, annyi a szúnyog! Mi lesz velünk júniusban, amikor mindenki a szabadba vágyik? Egy perc – négy csípés! És nem irtanak?
Egy tanuló

Közlekedünk

• Motoros! Ha „éjjel aludni kell..." idéztelek, akkor te miért akkor száguldozol és miért nem épp egy prérin? Olyan önző vagy, hogy a kérdést nyilván nem érted – de nem is érted szól, hanem ellened. A tanya pont neked való és a terepmotorozásban is remek leszel, hajrá!
Egy mindegy hol lakó

• Tisztelt rendőrség! Szeretném megtudni, hogy a kedves, sűrűn kopogtató, román illegálisan árusítók ellen mit tudunk mi, lakók tenni?
Egy adyvárosi lakó

• Szeretném megköszönni a fehér VW Golf-os embernek, aki elütött szerda este 22.28 órakor a Marcal I-en a 22-es megállónál, hogy jól vagyok, semmi bajom, és köszönöm neki az emberiességet, és hogy annak ellenére nem hajtott tovább, hogy fel tudtam kelni. A beképzelt tuningolt kocsis huszonévesek tanulhatnának tőle! M. W., Győr

• Szeretnék elnézést kérni egy sötétkék autó vezetőjétől, aki április 27-én 13 óra körül Győr felé ment. Tudom, hogy hibáztam.
Fehér VW Golf

• Kedves motoros! Lakott területen az 50 kilométer/óra a motorosokra is vonatkozik éjjel-nappal! De hát érdekel is téged mások nyugalma, ha lehet éjjel száguldozni.

• Kapus Vera cikkéhez néhány gondolat: 1. A volt teniszpálya mögött zsákutca van, ahol lehet parkolni. 2. Győrben több ingyenes parkoló is van, 7–8 perces sétával elérhető a kamarai székház. 3. Nem okoznának a lakóknak kellemetlenséget azzal, hogy naponta a lakótelepen nyüzsögnek, forgolódnak, tolatgatnak stb. Féltjük a gyerekeket is a megnövekedett forgalom miatt.
Tisztelettel: lakótelepiek 

• T. Kőszikla! Az ön által közölt térképek sem megbízhatók. A Kisokosban két Fecske utca van. Sajnos, a mentősök is ebből dolgoznak!
Üdv: Ervin

• Köszönet a mosonmagyaróvári rendőrségnek, hogy visszahozták elhagyott rendszámomat!
Atis, Mosonmagyaróvár
 Vélemények erről-arról

• Kedves Cs. N.! Ha majd állod a koripálya szezonon kívüli, illetve fejlesztési költségeit, akkor köss bele, hogyan hasznosítják!
Stevee

• T. városiak! Úgy tologatjátok egymásra a tanyán való élést, mintha ez másnak büntetés lenne. Én csak 1 éve élek tanyán, de isteni, pedig városi voltam!
Üdv: Kriszta

• Baba! Nagyon köszönöm! Sajnos nálam a spontán fogantatás kizárt, mert a férjem andrológiai eredménye nagyon rossz. Azért köszi még egyszer!
Inci

• A szavazásról. Én osztrák magyar vagyok. Nem lepett meg a szavazás! Rossz nézni Sopront. Ausztriában virágozna! Az EU sem segít! Ez van!

• Legyen közös egyetem Győrben! A város vezetői érjék el a győri felsőoktatás egyesítését!

• Újváros, „kultúrváros"? Sajnos csak volt, száz évvel ezelőtt, Győr elit negyedének épült. Mint a New York-i Harlem, „el-
slumosodott", a közbiztonsága is rossz!
Figyelő

• T. soproniak! Ha a jobbnál jobbak közül nem tudtok választani, talán Kismartonra, Habsburg Ottóra kellene voksolnotok budapestiek helyett.
Üdv: N. M., Ladamér


 • Miért van az, hogy a szociális ágazatban dolgozók, akik gépkocsival közlekednek, nem kapják meg a buszbérlet nyolcvan százalékát? Vagy csak a megyei dolgozóknak jár?

• Mátrai árvízkárosultak! Ma megtapasztaltam, hogy a felajánlott sok, jó állapotú ágynemű-garnitúrával egy segélyszervezet sem foglalkozik. Még csak tippet sem kaptam tőlük. De pénzt mindenki akart! Ezzel kiölték belőlem minden szociális érzékenységre utaló hajlamomat. Elgondolkodtató, itt is a pénz az úr?
Jó szándékú, Győr

• Először a gazdákat, majd a szlovákokat, Győzikét és a motorosokat szapultátok! Szavaztatok volna jobbra, akkor nem volna ennyi feszültség bennetek!
Peti, Győr

• Tisztelt Kisalföld! A „Szóljon bele Mosonmagyaróvár távlataiba!" című íráshoz egy vélemény. Mosonmagyaróvárt az ország-világ szerintem nem a gyilkos sortűzről ismeri. Vagy úgy gondolják, szégyellnem kellene magamat, ha arra válaszolok valakinek, hogy igen, Mosonmagyaróváron lakom? Esetleg gyermekeimnek is legyen bűntudatuk, mert itt születtek a „bűnös városban"? Vajon így kellene érezni minden győri, budapesti, salgótarjáni, tiszakécskei lakosnak? Valóban csak az ’56-os gyalázatos sortüzek miatt ismertek ezek a városok? Kicsit karcosnak találtam ezt az egy mondatot. Egyébként teljesen egyetértek az igényes cikkel. Mosonmagyaróvári lévén városunk méltán megérdemelne egy rangjához méltó „XX. Század Múzeum" intézményt.
Tisztelettel: egy mosonmagyaróvári

• Tisztelt I., Győr! Bárcsak több „régimódi" ember lenne. De sokszor a mi köszönésünkre sincs reakció, harmadszorra sem. A próbavásárlók pedig sokszor szándékosan hozzák ki az eladókat a sodrukból.
Tisztelettel: kisboltos
Az egészség ügyei

• Emberek, aki vérvételre megy, vigyen magával tűt, mert tegnap reggel nem volt a megyei kórházban... Ez a kezdet, vagy már a vég?
Lilla

• Ha műtét előtt tájékoztatnák a betegeket az eszközhiányról, a rossz körülményekről, sokan meggondolnák, hogy be merjék-e vállalni a műtétet. De a kórháznak az nem hoz pénzt! Az elmúlt 3 évben milliárdokat vontak el Győrtől! Polgármester úr, nem lett volna jobb helyen az a pénz a kórháznál? Most az ön pártja kormányoz, mégis egyre rosszabb helyzetben van a város!
H. Z., Győr

• Műhibák előfordulnak, de az nem fontos, ki volt az operáló orvos? Ő miért nem nyilatkozik?
H., Győr

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kipróbáltuk a vízitornát

Az aquafitnesz, azaz vízitorna kellemes , az egész testest átmozgató, mégis kímélő mozgásforma. Tovább olvasom