Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

SMS 03.28.

Utak és utazók

• Nagyon egyetértek az úrral, aki az autópálya-matricáról írt. Én is csak 1–1 napot használom havonta, de meg kell venni a négynapost, arról nem beszélve, hogy most aki SMS-ben akar matricát venni, annak 20-asnak vagy 30-asnak kell lenni. Miért van ez a megkülönböztetés?
Egy 70-es

• T. Autóstársak! Ne rutinból vezessetek! A győri Gárdonyi utca egy szakasza egyirányú. Vasárnap több autó behajtott a Szent István útról. Még szerencse, hogy vasárnap volt.
E. I.

Munka és nyugdíj

• Leo! Nem vádaskodok, csupáncsak tele van a hócipőm a sok síró-rívó, egymásra mutogató emberrel, legyen az fiatal, öreg, kismama vagy nyugdíjas. Mindenkinek megvan/volt valamilyen formában a lehetősége, hogy javítson a sorsán, nem kellett volna elkényelmesedni, tespedni egy munkahelyen! Ma már nincs örök állás, aki munkahelyet akar, annak tanulnia kell újra meg újra, és ha elég magas a végzettsége, nem alapbért, nyugdíjat fog kapni!
Medve

• T. Nyugdíjasok! Aki elérte a nyugdíjkorhatárt, az menjen el nyugdíjba, hogy legyen munkahely, és ne legyen ennyi munkanélküli. Sok nyugdíjas elfoglalja a helyeket az aktívak elől, mi is szeretnénk nyugdíjat! Én is ezért nem tudok elhelyezkedni 52 évesen.
Egy munkanélküli

Vélemények erről, arról

• Levéli Anyuka, te csukott szemmel jársz a faluban! 1. Az iskola néhány éve teljesen, az óvoda tavaly lett felújítva. 2. Felszereltségük nem rosszabb a többi iskoláénál. 3. Leszavazni maximum azt lehetne, amit beadnál. +1. Panaszoddal az intézmény vezetőit keresd meg, ők segíthetnek!
Zorro

• Nem értem, miért akarják bezárni a mosonmagyaróvári kórház gyermekosztályát. Nem ezzel kellene lefaragni a kórház költségvetéséből.
Nadine

• Az első lakáshoz jutást kedvező feltétellel támogatja a kormány a törvénnyel. Aki az (...)-nél próbált kölcsönt igényelni, megkeserítik az életét. Kálváriát járatnak velünk, nem elég a sok nyomtatvány kitöltése, a közjegyző vagy ügyvéd által kötött adásvételi szerződés. Utólag mindig találnak valamit, amiért újból meg kell jelennünk náluk. De előtte újból menni kell az ügyvédhez is. Minden ilyen találkozás pénzbe kerül: „eljárási költség"! Ezért csinálják? A kiszolgáltatottságunk felőrli az idegeinket. Így az új lakásnak sem tudunk örülni. Vagy ez a cél?! Van valakinek rajtunk kívül ilyen élményben része?
I.

 • Vasárnap reggel mentő vitte kórházba idős szomszédunkat, aki életében most van először kórházban. Ezzel fogadták: miért ma?! Most már betegek se legyünk, csak fizessünk az államnak, vagy ez jár egy élet munkájáért? Ez a magyar egészségügy?
Egy közel lakó

•  Gratulálunk a Pék Laci vezette Fertőszéplak csapatának a bravúros győzelemhez. Ha pedig az óvári csoport rangadójának eredményét megnézzük: Lipót–Hegyes 2–5, megállapíthatjuk, kis Pék – nagy foci, nagy pék – kis foci.
Antimaterazzi
• Fiktív behívó! Tény, hogy elintézte az egyik párt, hogy nem kell katonának lenni. De! A fel nem szerelt 80 ezer fiatalnak munkahelyet nem biztosítottak. Siker?
Figyelő

• Gyula! Nézted mostanában az Ikva vízhozamát? Egy vagyonba kerülne odavezetni, és annyi vízzel nem sokra mennének. Az osztrák üzletemberek érdekei ellenkeznek a természet érdekeivel! Nem szabad lefeküdni nekik!
Medve

• Sejtettem, hogy a kimlei játszótér kérdésére nem kapok választ. Pedig a gyerekeket is észre kellene venni! A sok jutalmat 1-szer ki lehetne hagyni és épülhetne a szülők segítségével egy játszótér!
3 gyerekes anyuka

• Kedves K. L.! A probléma az, hogy rengeteg ember miután nyugdíjba ment, kiváltja a vállalkozóit és visszamegy a régi munkahelyére ebben a formában!
E.

• Valótlanságokat állít! Vagy lehet, hogy ön nem is szakszervezeti tag?
Hozzátartozó, Győr
Gyerek és iskola

• Kedves Medve! Az én kisfiamat a volt alsó tagozatos osztályfőnöknője alázta meg folyamatosan, fizikailag és lelkileg. Minden órai rendzavarásért felpofozta az egész osztály előtt, holott ő figyelt volna, csak ehhez le kellett állítania az őt ért piszkálódást, ami alattomosan, csendben folyik. A tanárnő csak azt látta, hogy megelégelvén a piszkálást, visszalökött-ütött. Aki kezdte, azt nem vonta felelősségre, mert „valakik" a szülei, anyagilag is támogatják az iskolai rendezvényeket. Ugyanezen okból hiába kerestem fel panaszommal az iskolaigazgatót is. Kisfiam nem „balhés" gyerek, addig piszkálják, amíg be nem gurul. És ez a tanárnő csak adta alájuk a lovat a hozzáállásával. Meg is utáltatta vele az iskolát. Hiába tud kung-fuzni vagy bokszolni, a felnőttel szemben tehetetlen. Ha pedig veszélyezteti valamelyik társa egészségét, senki sem fogja pártját, hiába önvédelemből teszi.
Ay

• T. K. L.! Igaza van! Az iskolánkban 5 nyugdíjas pedagógus dolgozik 70-en túl.
A. E.

• Egy éve 2 veszekedő gyerek közé álltam, hogy egyiket védjem a másiktól. Kaptam 1 pofont és 1 mellbe vágást. Feljelentést tettem, de a gyerek nem büntethető. Azóta saját érdekemben, védelmemben nem állok gyerekek közé. A pofon is nagy volt, de a lelki fájdalom a mai napig nem múlt el.
Ria Green

• T. Medve! Szerintem ha egy gyerek normális nevelésben részesül, akkor nem az a hobbija, hogy a suliban bántsa a kicsit.
K. I.

• Köszönet a lippentős gyerekeknek az összetartásért! Már csak helyet kell találni a további színvonalas munkához. Azt vajon kinek köszönhetjük meg és mikor?
Dit

Mindennapi bosszúságok

• Tisztelt E.ON! Háromnapi karbantartás után sikerült elérniük, hogy Tét egy részén a közvilágítás ne működjön. Köszönjük!
Bandita

• Kritikán aluli a lottósorsolás az utóbbi időben a tévében! Így volt ez a vasárnapi sorsolással is! Csak a lottózókat bosszantják! Nem kérünk ilyen szolgáltatást!
Joc

• Szégyellje magát az 1-es busz vezetője, aki 5–6 perccel korábban indult 26-án 15.40-kor a győri Hunyadi útról, intettem neki, nem várt meg. Lesz ő is nyugdíjas!
B., Győr
 
• Gyárvárosban is az eddigi 3 helyett egyszer viszik el a szemetet, ugyanakkora kukából és ugyanannyiért, mint előtte. Köszönjük, Komszol – 200 százalékos áremelés!
Pokop

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkahelyek az iváni romáknak

Az eredeti húsz fővel ellentétben tizenöt iváni roma vette fel a munkát a Tanulmányi Erdőgazdaság… Tovább olvasom