Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

SMS 03.23.

Visszhang: Mamika

• T. Mamika! Ugye nem nevelt ön gyermeket, vagy gyermekeket?
Papika
 
• Mamika! A kismama helyére kerülő embernek ha 2–3 évig is, de legalább van munkahelye. Ebből kellene kiindulni, nem abból, hogy be kell őt tanítani. Vagy erre is irigy vagy?
 
• „Kedves" Mamika! Ha én visszamentem volna dolgozni a 6 hetes gyerekem mellől a gyárba, ahol sokszor tizenkét órázni kellett, akkor hogy szoptattam volna meg? A munkahelyemen nincs lehetőség napi többszöri fejésre, hogy a mellek ne gyulladjanak be és ne csöpögjenek egész nap! Van magának szíve egy picitől ilyen korán elszakítani az anyját?
 
• Mamika! Van önnek egyáltalán gyereke? Ha lenne, nem írna ilyen durva dolgokat, mert tudná, hogy ez nem ilyen egyszerű, ugyanis nem mindenhol van (sajnos) bölcsőde. Vagy hagyjuk magára a gyereket? Lássa el magát egyedül? Gondolkozzunk, kérem!
Tina
 
• Mamika! Remek ötlet! És az anyjukról időben leszoktatott gyerekekből majd  lelki nyomoronc felnőttek lesznek! Van gyereked?
Monusz
 
• Mamika! Az a baj, hogy sokan gondolkodtak így, most meg szidják az általuk nem nevelt generációt! Remélem, unokádnál „élvezheted" a bölcsőde kedvező hatását! Én magamnak szültem, és mellette akarok lenni legalább 3 éves koráig, mert így adhatom a legtöbbet gyermekemnek! Ez az igazi befektetés!
„B"
 
• Mamika! A macska választja le a kölykét hathetes korában! Én nem az államnak szültem a gyerekeimet, hanem magamnak! Sajnálom önt, valószínűleg nem tudja, milyen jó érzés látni egy gyermek fejlődését!
L. A.
 
• Mamikának! A gyermeknek legalább 3 éves koráig az anyja mellett (lenne) van helye. Ettől lesz kiegyensúlyozott, boldog gyerek. (saját példa). Írom ezt annak ellenére, hogy állástalan óvodai dolgozó vagyok.
N., Győr

• Mamika! Arra nem gondol, ha egy anya otthon marad a gyerekével, egy munkanélkülinek lesz állása, amíg ő a gyerekét nevelheti?! Az nem baj, hogy valaki nem tud gondolkodni, csak akkor ne adjon hangot a véleményének!
Hany
 
• Mamika! Hathetes gyereket akar beadatni bölcsődébe, óvodába!? Magának biztosan nincs gyereke, ha mégis, nagyon sajnálom! Mélyen felháborít a korlátoltsága!
T. H.
 
• Mamika! Van önnek gyermeke? Szerintem nincs, mert akkor nem született volna meg a fejében ez az ötlet. Egy 6 hetes baba még a szüleit sem ismeri. Na és hogyan szoptassa az édesanyja? Faxon? A bölcsődében nincs anyatej. A gyermeknek 3 éves korig az édesanyja mellett  a helye. Persze van kivétel, amikor nincs más választás, na de nem 6 hetesen. Mamika, gondolja át a felvetését még egyszer!
Gyakorló édesanya

• Kedves Mamika! Te abban a rendszerben nőhettél fel, amikor nem volt más választás, mint a bölcsőde. Tudod, azóta fejlődött ám a világ! Nálad sokkal okosabb emberek rájöttek, hogy a gyermek fizikai és lelki igényeinek az a legmegfelelőbb, ha 3 éves koráig az anyjával marad. Te nagyon rideg ember lehetsz, ha 6 hetesen elszakítanád a gyermeket az anyjától és tápszerrel etettetnéd (bölcsőde)! Később meg csodálkoztok, miért van annyi neveletlen, agresszív gyerek!

• T. Mamika! Te lepasszolnád a gyermeked 6 hét után a bölcsődébe? Gyönyörű!

• Mamika! Te utálod a gyerekeket? Miből van a szíved, kőből? Megszakadna a szívem 6 hetesen bölcsibe adni a gyermekemet. Nem azért szültem – egyébként 3-at –, hogy a dadus nevelje fel. Az első 2 év a legcsodálatosabb. Mellesleg nem panaszkodom, elég a gyedem, és nem érdekel, ha nem vesznek vissza.
Timi, Mosonmagyaróvár
 
• Mamika! Lehet, hogy ön örömmel ment vissza 6 hét után dolgozni, és a gyereket is el tudta helyezni, meg nem is szoptatott. Ma nem így van. Jó lenne, ha  békén hagyná a kismamákat!
„N"

• Mamika! Eddig csak olvasgattam az SMS-eket, de ez már nekem is sok volt. Figyelem egy ideje a hozzászólásait. A tegnapi volt a csúcs. Látott ön már 6 hetes csecsemőt? Mit tud ön az anyaságról, a szeretetről, családról, az életről? Kíméljen meg minket a buta véleményeitől!
Zs.

• „Mamika"! Azt írod, hogy 6 hét után menjenek vissza dolgozni a kismamák. És a dadák, óvónők szoptassanak? Nem lehet, hogy te férfiaggyal gondolkodsz? Vagy netán az is vagy? De hogy nem szoptattál, az biztos. Egyébként támogatom a kismamák foglalkoztatását. De nem 6 hét után!
Bici, Gönyű
 
• Mamika! Mamika? Milyen anya ön, hogy egy hathetes csecsemőt beadna bölcsibe? A gyereknek az a legjobb, ha amíg lehet (pl. 3 év) az anyjával van. 6 hetes még nagyon pici és 3 óránként szoptatni kell! A külföldi rendszer igenis embertelen ebből a szempontból, a gyermek, a család érdeke mindig elsődleges!
Egy többgyermekes
 
• Kedves Mamika! Faluról hova vigyem a gyereket bölcsibe? Vagy fogadjak mellé valakit? Akkor kifizetem, amit keresek.
Andi

• Mamika! Ha hat hét után visszamegy dolgozni, ki szoptatja a babát (ami fontos érzelmi kapocs, és védettséget ad a betegségekkel szemben)? A dadus látja az első mosolyát stb. Nem mindenki a pénzért szül! Valaki látni akarja azt is, hogyan fejlődik, nyílik az értelme a babájának.
Tami
 
Erről-arról

• Kedves Feri! Nehogy már te döntsd el bármelyikünk helyett, hogy szüljön vagy ne? Milyen jogon dönt erről férfi a nő helyett? 11 és 9 éves gyermekeink vannak, imádom őket, de ha ma kéne a gyerekszülésről döntenem, nem lenne miről! Vegye végre mindenki tudomásul, hogy az anyák nem magukért, hanem gyermekeikért, azok jövőjéért aggódva keveslik, ami a családi kasszába befolyik. Két minimálbérből (ami nem biztos) elég megélni, hogyan tegyünk félre a gyerekek továbbtanulására?!
Anyu 32
 
• Gázolajtolvaj! Ha telik szép autóra, pénzért vegyél bele naftát, ne az én kamionomat csapold meg! Én fizessem a te luxusodat? Munkáról, becsületről még nem hallottál?
 
• Munkavállalás: 2 gyermek mellett munkát keresek. Ha fel is vesznek, már az elején szólnak, hogy ha táppénzre merek menni a beteg gyerekkel, kirúgnak. Vigyázzon rá a nagyszülő. Persze, ha ráér a 2 műszakos munkahelye mellett.
Nadine

• Az még talán hagyján, hogy a buszsofőr cigizik vezetés közben, de telefonál is! Sajnos, gyakori eset!
Egy aggódó jogkövető utas
 
• Tisztelt J.! Sajnos, ön tévedt el. Az egyházi adó fizetése kizárólag a hívők számára, és nekik is „csak" lelkiismeretbeli kötelesség. A nem fizető értelemszerűen nem is várhat el szolgáltatást. Közérthetőbben: ha a stadionban meccset akar nézni, jegyet kell váltani. Az ellen miért nem háborog?
Boka, Rajka

• Medve (38)! Nincs igazad! Nem mindenkinek adatik meg, hogy folyamatosan tanuljon. Háttér nélkül próbálj meg tanulni, drága albérletet 2 munkahellyel fenntartva, ami napi 15 óra munkát jelent. Vagy tanulsz, vagy lesz hol laknod és mit enned. Gondolkodj! Lakásra, így családra esély sincs, pedig 30 leszek. Ördögi kör, amiből nincs kiút. Vagy  te tudod a választ? Én sem így terveztem, s hiába tanultam. Sem a diploma, sem a nyelvtudás nem elég, s nem ettől függ a nyugdíjam.
Anett

• Kívánok minden nyugdíjasnak az infláció mértékével való emelést, az átlag alattiaknak nagymértékű javulást. A dolgozóknak az átlagnyugdíjnál  némileg több jövedelmet. Én pedig egy olyan munkahelyet szeretnék, hogy gyermekemet az esti és éjszakai órákban ne kelljen magára hagynom.
Szilvi 5
 
• Egy vállalkozónak! Maga szerint a munkavállalóknak mit kellene jobban megérteni? Világos, hogy vannak rosszabb időszakok egy vállalkozásban. De a jó periódusokban is csak kevés helyen kapnak az alkalmazottak több fizetést, jobb körülményeket, vagy akár csak megbecsülést! Persze vannak kivételek!
PRSO
 
• Tisztelt Lepi! Azt az összeget a levéli egyesület kapja, nem a csapat!
Juracsik
 
• T. szerk.! Kevés a képzett gyermekgondozó? A világ legboldogabb embere lennék, ha dajkai végzettséggel sikerülne elhelyezkednem... Lehetetlen! Üdv:
Gyermekszerető

• T. Vámosi úr! Ön garanciát ígér! Mi 4 éve várunk a garanciális javításokra. Meddig is?
 A hit-egyház-adó témakörében kialakult vitát mától lezártuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkahelyek az iváni romáknak

Az eredeti húsz fővel ellentétben tizenöt iváni roma vette fel a munkát a Tanulmányi Erdőgazdaság… Tovább olvasom