Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

SMS 02.27

Vera! Egyetértek! Szeretnék családot, babát, egy kicsi lakást, legalább ahol élhetnénk, de még munkát se kapnak a fiatalok. Mikor lehet gyereket vállalni felelősséggel? 30–40 éves korban? A politikusok, akik ezen változtatni tudnának, milliókat zsebelnek. Elfogy az ország népe!
T., Győr

T. illetékesek! Fékezzék meg a kamionosokat és a tehergépkocsikat! Szabályosan haladok, de  dudálnak, leszorítanak. A súlyhatárról nem is beszélve! Az 50 nekik is 50!
Bb 

T. Bence! Ez nem pénzen múlik, hanem neveltetésen!
Tocsa

A kóbor kutyáknak golyót, a szerencsétlenül járt kislánynak mielőbbi jobbulást, Molnár Bélának meg jó egészséget és életmentő-emlékérmet!
O. D. Nyúlról

T. kóborkutya- és állatvédők! Figyelmükbe ajánlom a Kisalföld  szombati számát! Ez az, amit magyarázni lehet, de megmagyarázni nem! Halál az ilyen kutyákra!
B. T.

Kutyavédők, remélem, a nyúli eset után magatokba szálltok. Minden tiszteletem a gönyűi polgármesternek.
Bobek

Néha belepillantok az SMS-ekbe, és azt veszem észre, az egész megye panaszkodik. Kóbor kutyák, ki mennyit keres, hol dolgozik, mennyi pénzért? Lepjetek meg pár pozitív üzivel is légyszi. Pl. fiam született, jól vannak az anyukával együtt, meg hasonlókat. A kutyáiról meg mindenki maga gondoskodjon!
Dragon, Mosonmagyaróvár

Kutyatulajdonos! Mit éreznél a nyúli kislány apukája helyében? Egyébként az említett kutyák nem kóborolnak egyedül!
Egy nagyi, aki félt mindenkit és gratulál a bátor férfinek

Tisztelt Vera! Albérlet van rengeteg. Ha van munkahelyed, bármihez tudsz kezdeni! Ha meg nincs, nézz magadba és rájössz, miért tartasz ott, ahol tartasz! Ne várd a sült galambot a szádba! Az önkormányzati lakást nem osztogatják mindenkinek. És vajon miért lakoltattak ki, azt nem tudod?
Júlia

Kira! Szerinted a kutyáknak több joguk van az utcán lenni? Veled valami baj volt, hogy nem engedtek az utcára? Az enyémek tudnak biciklizni, de sétálni is szoktunk a családdal és a kapualjból kirohanó kutyáktól a gyerekeim félnek. Reggel óvodába, iskolába vinni őket néha életveszély. Igaza van Kóbornak.
Écsi lakó 

Hány gyereknek kell szenvedni, mire a kutyások bezárják a kapukat? Ne azért költözz falura, hogy szabadon, az utcán nevelhesd a kutyát.
Apuka

Talán az écsi kutyatulajdonosok olvasták a nyúli esetet, és végre bezárják a kutyáikat. A német és magyar vizsla, a golden retriverek, a husky nem kóbor állatok.
Bali

T. Édy! Gondolom, amikor a volt férje korábban hazavitte a fizetését (200–300 ezer forintot), nem zavarta, hogy mennyi volt a borítékban.
MGP 

T. Makkó! Ha ön az erdőben aludna, akkor a csend zavarná. Bízom benne, hogy kisgyerek nincs a környéken, de ha kell, küldök tartalék füldugót!
MGP 

A Beledről reggel 5.20-kor Répcelakra járó  busz fiatal sofőrje segítőkész, emberséges velünk, dolgozni járókkal, pedig ő is naponta hajnalban kel! Egy-egy emberi szó reggel és máris jobban indul a nap! Továbbra is maradjon ilyen és jó egészségben folytassa mindennap a munkáját, ezt kívánom neki!
–40-es

1 milliárd 240 millióból a melósnak, aki 12 Celsius-fokos „melegben" 80 ezerért nyomja három műszakban, nem lehetne juttatni valamicskét?
Naiv 

Tomi! Örülök, hogy magyarabb vagy nálam. De nézzük elfogulatlanul: a magyar sereg azért nem maradt sokáig a Donnál, mert a tél és az oroszok tönkreverték. De minek is mentünk oda? Amiért minden hadsereg: hódítani. Így aztán odafelé raboltunk eleget (apámtól tudom). Csak erről elfogult nemzeti büszkeségünk hallgat. Ugyanúgy raboltunk, és nem „kalandoztunk" Európában az augsburgi vereségig. Akkor is, ha ezt nemzeti büszkeségünk miatt tagadjuk.
Ixos, Győr

Bence, ha rólad nem vesz tudomást az eladó, nem szolgál ki, akkor arra gondolsz, „Ó, szegény, biztos nagyon kevés a fizetése..."?

Kedves Édy! Hogy ilyen helyzetbe kerültél, abban te is vastagon benne vagy! Nincs csak rossz apa és csak jó anya! A válás mindig két ember hibája! Ha azon dolgoznál panaszkodás helyett, hogy az apa a válás után is apának érezhesse magát, lehet, sokkal többre mennél, még anyagilag is. Gondold át!
K., Győr

A kutyatartást az ölebek kivételével a fegyvertartáshoz hasonló engedélyhez kötném, tanfolyammal, vizsgával, tartáshely-ellenőrzéssel. A póráz és szájkosár nélküli nagy testű kutya közterületen olyan veszélyes, mint a lőfegyver egy részeg kezében. Nem szabad megtűrni!
Fody

Kedves Édy! Egy átvert apuka üzeni, hogy nem kell  válni.
Immó

Most megveregethetik a vállukat a kóbor kutyákat védők. Lásd Szintia esetét. Kerüljenek csak ilyen helyzetbe. Beszélgetnék velük utána, hogy még mindig imádják-e a kóbor ebeket?! Ezek az emberek azért ekkora szájúak, mert nem voltak ilyen helyzetben!
PNK

Baleset kellett ahhoz, hogy végre jobban odafigyeljenek az emberek. Az emberek szórakoztatására van pénz, de arra nincs, hogy a kutyaügyet megoldjuk. Nem ólommal, ugyanis ez a gazdák felelőssége. Büntessük őket és ne a kutyákat. Kira, te ezzel azt mondod, hogy a gyerekeket zárjuk be a kutyák helyett?
Anyuka és gazdi, aki elkerítve tartja a kutyáját

H. Zs.! Alkoholisták százezrei keserítik meg zárt porták mögött többször ennyi gyerek életét. Akár örökre. És ők nem tehetnek ellene, pedig nem maguk választották. A tűt általában maguktól bökik. Segítség kell mindegyiknek, nem titkolózás, mert mit szólnak mások...
Helena 

Inoxnak. Miért a ruszkik malmára hajtod a vizet?!
Zion Győrből

Biztos lelketlennek tartanak, de akkor is inkább egy elpusztított kutya, mint egy megmart gyerek! Régen ez nem is lehetett vita tárgya! Most miért hadakozunk ezen?

Remélem, Tápszentmiklóson nem akarja a faluvezetés megvárni a nyúlihoz hasonló eset bekövetkezését? 
E.

Mosonmagyaróvár, élelmiszerbolt, a mozgássérült-parkolóban tolókocsis édesanyámmal nem tudtunk megállni, mert beállt elénk 2 parkolóhelyet elfoglalva egy Seat, kiszállt belőle egy ifjú pár, és senkivel sem törődve bementek az üzletbe. Sajnos igaz: senki sem törődik embertársaival! Szégyelljék magukat!
Lesl

A kutyának van az udvarban a helye! Az utca az embereké! Vagy teljesen fejére állt a világ?
Vica

Tisztelt Babi! A közmondás szerint a jó pap holtig tanul. Attól, hogy diplomád van, még nem értesz mindenhez! Egy továbbképzésbe nem halsz bele. Ha igen, mondj fel!

Tisztelt Tomi! A magyar hadsereg  valóban nem élősködött évtizedekig Oroszországban. Ezt azonban csak azért nem tette, mert a németekkel együtt kikergették onnan. Ha valaki a kegyetlen szovjet megszállás mellett elítéli a Horthy-rendszer agresszióját is, annak miért kell megkérdőjelezni a magyarságát?
István, Győr

Tessék! Újabb kutyatámadás! Ilyenkor a nagy állatbarátok mit mondanak? Csak nehogy megmagyarázzák, hogy a kislány bőszítette fel!
Puskagolyó

Tisztelt István, Győr! Mivel minden újszülöttnek azonnal van „szülinapja", ezért a „szőrszálhasogatás" nem volna eretnekség, ha évfordulót ünnepelnénk, hiszen  házasságnál is x. évfordulót és nem x. házasságot ünnepelünk. Kérdésedre a válasz: nekem mindig azt kívánják, amit most én neked: hosszú, örömökben  gazdag, egészséges életet kívánok!
Justia

Kira! A közút valóban nem játszótér. De ha azért kell kerülő úton hazamennem, mert valaki elfelejtette becsukni a nagy testű kutyáját, az nagyon bosszantó!
Juju

Az úttest nem is állatmenhely. Kira, te ketrecben nevelkedtél?
Egy volt kutyatartó 

Kedves gyermeknevelő társaim! Az SMS-eket olvasva úgy tűnik, még sokáig kell aggódnunk óvodába, iskolába járó gyermekeink testi épségéért, és rengeteg kutyatámadásról hallunk még. A kutyatartók 80 százaléka szabálytalanul és másokra tekintet nélkül tartja a kutyáját. Ugyanúgy, ahogyan az emberek közt, a kutyák között is óriási különbségek vannak. Ezt minden kutyás tudja. Azt hiszem, némelyik nagyszájú „állatbarátnak" még macskája se volt!
Szenilla

Először a mi kutyánk is kiszökött, mikor apu bejárt a kocsival. Aztán kitalálta, hogy arra a pár percre megköti. Az eredmény: nem szökik ki! Pedig hajlamos lenne rá: kóbor kutya kölyke. De mi befogadtuk.
Egy nem az utcán  játszó 14 éves tinibubi, aki exkóbor gazdija

Ixos! A hátráló szovjet csapatok mindent az Urálon túlra menekítettek. Ami maradt, a németeké lett. A magyarok csak rendfenntartók voltak a szovjet offenzíváig!
Caro 

Állatbarátok! Az én leányom is Cintia (11 éves). Mit gondoltok, mit csináltam volna azzal a kutyával és a „gazdájával"? Ismét kutyatámadás! Mikor tesznek   már valamit az illetékesek? Ennek a helyzetnek a megoldása jó módszer a szavazatgyűjtésre!
Kisvuk

A görkori hangja, a kerítésdróton végighúzott bot a békés kutyát is felingerli. A gazdi hetente javítson kerítést? Mi lenne, ha az önkormányzat kerítené be a játszótereket, s a gyerekek ott játszanának, ha már otthon nem férnek el?
 Tanító 

Realista! Szerintem nem kell összehasonlítani a külföldi, illetve az itthoni eladókat. Ők kint feleannyit dolgoznak dupla fizetésért, mint mi. Szerintem egyszer ha kipróbálnád pár napra azt, amit mi csinálunk 6–8 órát a pénztárban, lehet, nem ez lenne a véleményed!
Egy óvári  „lassú" pénztáros

 Realistának. Nem az eladókat kell bántani! Ha az üzlettulajdonosok rájönnek, hogy a jobban fizetett alkalmazott jobban is dolgozik, akkor ön is több kedves eladóval találkozik majd. Ha meg esetleg százalékot kapnának az eladás után, még a forgalom is nőne.
PRSO

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Köztisztviselők báloztak

Tizenegyedik alkalommal báloztak a hétvégén a megye földhivatali dolgozói. A hangulatot operett-… Tovább olvasom