Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

SMS 02.11.

Kutyaügyek

Dundika! Ha választani kell, akkor a kilőtt kóbor állat. Ez nem lehet kérdés. De azt ne feledd, hogy mindkettő rossz dolog. A cél az legyen, hogy ne kelljen választani.
István, Győr

Tisztelt Gábor! Hogy a növények és állatok mi célból fejlődtek ki, nem tudhatjuk. Szerintem azért biztosan nem, hogy kiirtsuk őket. Az sem biztos, hogy a fejlődésben az emberi faj a végállomás.
István, Győr

Az én anyukámat a kerékpárról rántotta le az utcán egy kutya. A sebhelyek ma is megvannak, a benne élő rettegés sem múlik el. Tényleg a kutya a fontosabb? Kívánom az összes állatbarátnak, hogy egyszer a saját vagy hozzátartozója bőrén tapasztalja meg, hogy a kutya nem mindig barát, néha támad is.
Tücsök 

Jack! 15 éve befogadjuk, etetjük, gondozzuk társadalmi munkában a kutyákat, évente több százat, de az ön által javasolt primitív és kegyetlen megoldás még sohasem jutott eszünkbe. Jellemző, hogy azokat kritizálják, akik segíteni akarnak, nem pedig azokat a névtelenül lapító, lelketlen embereket, akik a problémát okozzák. 

Állatbarát Pérről! Mindennap 16–20 óra között vagyunk a menhelyen.
Egy önkéntes 

Kutyamegoldás! Két tartott eb után vagy 10 kg testtömeg felett házanként havi 25–30 ezer forint ebadó, ha nem fizet, jelzálog, vagy ne tartsunk nagy testű, illetve sok kutyát!
Taki, Győr 

Tisztelt Gábor! De szép is ez a nagy humanizmus! Én azért tudnék mutatni olyan embert, akiért nem kár, és olyan kutyát, akiért kár.
Szilvi

Luxusadó

Luxusadó. Az a luxus, ha az adózott jövedelmedből vett és leilletékelt ingatlanod eladod, mert hitelt nem kapsz építésre, de a csupasz telken lakni nem lehet, a másik pici és hétvégi telkedre az előző árából építesz egy kis lakást, ott laksz, építményadót fizetsz, meg az előző telek ára után adót az APEH felé, mert bár azt a pénzt te az építkezéshez felhasználtad (építőanyagra), mivel nem lett volna elég egy leélt, harmincéves minigarzonra, tehát merészen újat akartál. De te ott a hivatal szerint csak nyaralsz, s ez luxus, tehát fizess megint. Szerintem ez kihasználása a kispénzű embernek, aki ha mindenét eladta volna, akkor most lenne egy felújításra szoruló minigarzonja, ami után megint csak illetékelhetne. Na, ez a luxus, vagy csak többszörös adózás?

Luxusadó: jellemző kis hazánk polgáraira. Az olvasók 75 százaléka egyetért a luxusadóval. Nekem nincs, másnak se legyen. Szerintem meg felháborító. A házat adózott pénzből vették, keményen illetékeltek utána. Nem hiszem, hogy a gazdagoknak szégyellniük kéne magukat azért, amijük van, és főleg undorító, hogy az átlagpolgárnál több bőrt akarnak lehúzni róluk. Milyen alapon? Egyébként is elenyésző az ebből nyert bevétel.
Ila, Győr

Vélemények erről-arról

Az SMS-írónak nem tudom, van-e jogsija. A virágpiaci boltba hogy kéne árut vinni? Amikor ott vásárol, miért nem reklamál?
Egy áruszállító 

Szeretném megköszönni a Fűszerek könyvét annak, aki bedobta a Földes Gábor utcai szelektív papírgyűjtőbe. Nagyon jó hasznát fogom venni!
Orsi Szabadhegyről 

Névtelen! Te pedig nézd meg a gyászhíreket. Sajnálattal láthatod, hogy az emberek majd fele el sem éri, vagy pár évvel lépi csak túl a nyugdíjkorhatárt. A másik részük is max. 15–20 évig „élvezi" a nyugdíjat, és 40 évig fizetnek, dolgoznak! A befolyt pénz összességében fedezné a nyugdíjakat. Csak persze nem ezt mondják, amit te is elhiszel.
István, Győr 

2006. 02. 09., 6.45, Mátyás tér: 12-es busz jön, 1–2 felszálló, bérletet lobogtatva vele szembe futok, orrom előtt ajtó becsuk. Ismerősöm szól neki, hogy nyissa ki az ajtót. Mire a sofőr: az az én dolgom, hogy megvárom-e vagy sem. De mivel az ismerősöm nem tágított és újból megkérte, nagy kegyesen kinyitotta az ajtót, és megengedte hogy a négyezer forintos bérletemmel utazzak az általa vezetett buszon. Amiért hálás vagyok, és nagyon szépen köszönöm!
K., Győr 

Megkaptam a kopogtatócédulát. Én a nottinghami bírónak adom!
Tibor

Szerda, 1-es busz, 10.05-ös járat, hölgy a buszsofőr és érdekes, normálisan vezet, lágy kanyarok, kikerüli a gödröket, igazi utazás! Nem vezet olyan görcsösen, mint egyes sofőrök.
Egy utazó 

Hunnak! Ismerem a kanadai magyarok életérzését: sem ott, sem itt otthon. A honvágy elképesztő tud lenni. Magyarnak itt a helye, ahol az ő érdeke az első. Én hiszem, hogy még fantasztikus ország lehetünk.
Harmin 

Csütörtök hajnali négy órakor az M1-es autópálya sónedves. A 85-ös út lejárónál, stoptáblánál Abda irányába elindul egy 17 méteres járműszerelvény, és keresztbe is fordul. Az út tükörjég! Már látom az újságcikket: „nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedett". Az út tükörjég, a felüljáróra alig lehet felmenni. Telephelyről megkönnyebbülve látom a sózóautót. Elindulok személygépkocsival Ikrénybe. A sószóró az autópálya-felüljárót lesózza, majd visszafordul. Az Ikrényből autózók is adófizetők!
Lajos Ikrényből

Bosszúság és csalódás, hogy az elegáns, kitűnő vacsorával rendezett bálokon képtelenség normálisan társalogni, mert a tánczene mindig elviselhetetlenül hangos. A zenészek már csakis a fülszaggató popkoncert műfaját ismerik? A rendezők figyelme terjedjen ki erre is!
Áll a bál, Győr 

Drága Zozo! Miért vagy pesszimista? Egyszer az életben örülhetnél valaminek – ez igen, szép volt, Óvár!

372! Ne írj hülyeséget, hanem gyere és biztasd a csapatot. Mi mindenhol ott vagyunk, és szurkolunk. Te viszont szerintem a tévé előtt is ellenük vagy, kétlem, hogy kijársz a meccsekre. Biztos tavaly is temetted őket az EHF-kupa-döntő után, aztán meg csendbe lettél a kupa- és a bajnoki arany megszerzésekor.
Apacs

Tisztelt Manóka! Én nem olyan anyukákra mondtam, aki tesz valamit is a nagycsalád felneveléséért, hanem olyanra, aki sajnos azért szül három gyereket, hogy ne kelljen neki dolgozni menni. Mert sajnos ők azok, akik panaszkodnak! Bocsi, ha megbántottalak, de nem a magadfajta dolgozó szülőknek szólt az üzenetem. Még egyszer is bocsánat, ha félreérthető voltam.
B. Gyarmatról 

Kil! Nincs kinn tábla, úgyhogy nem szabálytalan. Szerinted hova kéne állnia a busznak akkor, ha nincs hely? Irigylem a problémáidat...
Pepe 

Tisztelt Bogi, olvasd el J. és Gerilla üzeneteit a 02. 03-i, 04-i és 05-i számban, azután megérted, mire reflektáltam. Van, aki felvesz, ad egy ruhát, és nyomás robotolni. Én négy hónapja tanulok, ugye nem gondolod azt, hogy hazudok?
Golyó 

Tisztelt Prszem! Nemesebb újság a Kisalföld annál, hogy általam átélt dolgokról vitatkozzam az ön szelektív ismeretei miatt! Mindenesetre gyanús a magabiztossága!
Bencés

Tisztelt Pe! Kérlek, ne általánosíts! Az én gyerekem és osztálytársai, barátai is a gönyűi 13 éves korosztályhoz tartoznak, de nem isznak és nem dohányoznak.
Kandi

Tolerancia, emberség! A levélíró Csornáról nem az egyetlen, akinek ilyen kedves formában szolgáltat a helyi posta...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szavazatok újraszámlálásáról

Az országgyűlési választásokra már jogszabály rögzíti a szavazatok újraszámlálását. Tovább olvasom