Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

SMS 01. 12.

A hálapénzről

• A „hálapénz" adása, elfogadása vesztegetés a jobb ellátás reményében! Korrupció. Az orvosok meg nem adóznak róla, adócsalás is!
 Kispénzű
• Én is adtam a szüléseimnél hálapénzt az orvosomnak, de nem bánom, mert 48 órán keresztül mellettem volt, pedig addig még nem kapta meg a borítékot. És ő nem egy fiatal orvos!

Torlódás a határon

• T. Csilla! Épeszű ember ha hallja, hogy 4 órás várakozási idő van Hegyeshalomnál, akkor nem ott akarja átlépni a határt! Ilyen esetben ajánlom a Rajka kishatár–Kittsee kis- vagy nagyhatár útvonalat!
Egy rutinosabb honfitárs
• T. Attila és egy határőr! A baj ott van, hogy ti csak a másokra mutogatáshoz értetek. Gondolkodni, ésszerűen érvelni nem tudtok. 1. A határátkelő kapacitása, az ott dolgozó osztrákok és magyarok létszáma adott. 2. Az autópálya forgalmát csak azért elterelni, mert torlódás van, egy másik határátkelőre nem lehet. 3. Az évente előforduló talán 10 torlódásos nap nem is sok. 4. Aki a határ túloldalán dolgozik, annak az esetleges torlódással számolnia kell, és nem háborogni, petíciót írogatni. 5. Az uniós csatlakozás nem jár azzal, hogy a határon megszűnt az átutazók ellenőrzése. 6. A határőr fogalomzavarban szenved. A határátkelőtől kiinduló torlódást ha dugónak nevezi, akkor végül ő a dugó vagy dugulás, mert a forgalom felé irányul. 7. A legnagyobb gond, hogy az emberek türelmetlenek. Csak valós vagy vélt jogaikra emlékeznek. Elfelejtik a közlekedési szabályokat. A leállósáv nem mond nekik semmit. Pedig annak szabadon hagyása életet menthet, lehetőséget adhat az első kihajtó elérésére.
Elgondolkodtató lak, Nyúl
• Egy határőrnek: igazad van, én is az autópálya-rendőrségre gondolok!
Attila
• Attila! Az SMS-ed nagyon felháborított! 1. Aki utazik, az előtte tájékozódjék a forgalomról. 2. Nemcsak Hegyesnél lehet megközelíteni Ausztriát, vonattal is ki lehet utazni „vásárolni". 3. Ha ennyire ráérsz, állj ki te a határtól 2 km-re és irányítsd te a forgalmat a mérgező kipufogógázban!
Joe, Győr
• T. Attila! Akkor tudnánk az átkelő előtt 2 km-rel kiválogatni az EU-s kocsikat, ha az autópálya már ott is 7 sávos lenne! Az elválasztó korláton és az árokban nem tudnak közlekedni az autók...
1 hőr
 
Az adakozásról

• Adakozni is éppoly szerényen illik, mint amilyen szerényen kérni. Az adakozás sokaknál magamutogatás. Aki adhat, örüljön, hogy van miből, ne kérkedjen vele.
Nafe

• Ha lezárul az adakozás, ahová minden jóérzésű ember lehetőségéhez mérten küldött pár forintot, újabb gyűjtést kellene indítani a kórházaknak és egyéb szervezeteknek. Megnézném, hogy a sok szájtépő, akinek jobbnál jobb ötlete van adománytémában, mekkora összeggel jobbítaná mások sorsát. Bitangnak üdvözlet, szerintem is magánügy, hogy ki hová mennyit ad vagy nem ad. Egy 13 éves kislánynak több esze van, mint egy-két felnőttnek.
Skip

Erről-arról

• Kapuváron volt óvoda, ahol a betlehemet az ajtón kívülre tették. Karácsonyfa vagy más ünnephez illő díszítés nem volt látható. A helyi tv-n látták?
• Tisztelt egy gyalogos! Nem gondoltál arra, hogy aki egy kutyához köti az életét, az lehet, hogy vak és kutya nélkül közlekedni sem tudna?
dina
• T. Brennberg! Az miért nem háborítja fel, hogy a közvilágítást adó tartóoszlopok a magánterület közepén vannak?
Brennbergi
• Kedves Hugi! Jó lenne, ha valaki ideiglenesen be tudná fogadni azt a kutyust. Ha feladnád hirdetésben, egy-két héten belül elviszik, addig kéne csak gondoskodni róla. Jövő hétre –8 fokot is mondanak, az utcán meg fog fagyni. Valaki egy kicsit feladhatná a kényelmét a kutya érdekében!
K., Győr
• Új lakásnál a kétgyermekesek szociálpolitikai támogatása 400 ezer Ft-tal 2,4 millió Ft-ra nő és megszűnik a 400 ezer Ft-os áfa-visszatérítés. Fészekrakás-támogatás magyar módra!
Dr. NJ
• Sragner úr! Míg ön a kapitalizmus előnyeit élvezte, mi oroszul tanultunk. Örülünk az orosz adónak. Nekünk ez volt a fiatalság. Még így is sok a német adó, lehetne kínai is. Más külföldi is él hazánkban.
Mamika
• Miért van az, hogy az ember bakancs, lóhaj és kéményseprőruha nélkül már nem is vallhatja magát rockernek? Strokes, Pixies, Interpol, The Music, Libertines. Mond ez valakinek valamit?
Casablancas, Mosonmagyaróvár
• A Nagyokosoknak üzenem: a menhely adomány volt a kutyáknak valakik jóvoltából. Nem lehet megválasztani a helyet, ha nincs rá pénz! Menjenek ki a kutyákhoz és utána nyilatkozzanak!
• Mivel hallom, hogy milyen érzelmeket vált ki néhány emberből sportbéli munkásságom, és a sárdobálásban nem kívánok részt venni, ezért szívesen találkozom a klub elnökével – nem a helyettesével –, a városi sportigazgatóság és a MOB képviselőivel a sajtó előtt. Úgy gondolom, nekem nincs miért magyarázkodnom. Részemről a győri evezést lezártnak tekintem. Tisztelettel:
Remsei Mónika

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ketten vették fel jutalmukat

A megye kilenc városi polgármestere közül hárman kaptak év végén jutalmat, amit azonban közülük csak ketten vettek fel. Két városi polgár mester az első félévben is kapott jutalmat: Balogh József háromhavi fizetést kapott. míg Stipkovits Pál kéthavi pluszpénzt. A jutalmazást a polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseiről szóló törvény teszi lehetővé. Tovább olvasom