Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

SMS 01.19.

Közlekedünk, buszozunk

• Minap a 31-es buszon utaztam. Le szerettem volna ülni egy üres helyre egy hölgy mellé, illedelmesen megkérdeztem, szabad-e a hely. Mire közölte: a szemben álló néninek fogja átadni. Mondtam: én  állapotos  vagyok. A hely a nénié lett, aki 2 megálló után leszállt, helyére gyorsan új néni huppant, én meg állhattam hazáig.
Rencsi, Győr 
 
• Sem a téli-nyári gumihoz, sem az útviszonyoknak megfelelő sebességhez nem értek. Estem viszont téli csizmában gyalog a jeges úton akkorát, mint a liszteszsák.

•   Tisztelt J.! Nem szeretném, ha egyszer valaki (akár gumi-, akár vezetési hibából) belém jönne, és megölné azokat, akik velem vannak, aztán annyit mondana: „Bocs!" Tisztelt Helyszínelő! Inkább könyörögjek, hogy az emberek megtanuljanak vezetni, és ne spóroljanak egyes biztonsági felszereléseken? Ön szerint mi a megoldás?
Medve, Levél

A nap SMS-e

      • Ez igen! Azt hiszem, sokan megirigyelhetnék Szabó Andrist. Ez a kisfiú megmutatja a világnak, hogy igenis akármilyennek születünk, valóra válthatjuk  álmainkat. Gratulálunk, Andris! Így tovább!
Szame 
 
Rebeka, hit  

•  Zo! Isten nevét szádra hiába ne vedd! Mindenki sajnálja Rebekát, meg is siratta egy ország, de az élet sajnos ilyen. Ne Istent okold a haláláért, a nyomorért és pusztulásért, mert nem az ő tettei ezek, sokkal inkább a miénk, embereké! Ne írd Isten számlájára Rebeka halálát, mert ha ezzel a felfogással élsz tovább, a te életed sem lesz könnyebb. Ha ismernéd a Teremtőt, na meg a Bibliát, nem jönne ki a szádon ilyen káromlás! Gyászoljunk, de Istent hagyd ki. 
 aty 

• T. Zo! Ezt a kérdést ne   tegye fel, ez csak az ön hithiányát igazolja. Kérdezze erről a „templomban imádkozókat", urambocsá’ papjukat és választ kap arra, amit most nem ért. Ám megértéséhez hitre van szükség.
Boka (Rajka) 
  
 
•   Ennek a pici lánynak a halála kell ahhoz, hogy a társadalom ráébredjen a szervátültetés fontosságára? Hányan haltak már meg a közöny miatt? Döbbenet!
  G. É. 
 
•  Nagyon sajnálom, hogy Rebeka meghalt! Családjának őszinte részvétem! Akárhányszor láttam a tévében, mindig elsírtam magam, hisz én is édesanya vagyok. A szülőknek hatalmas erőt kívánok!
 Egy anyuka 

• Hogyan lehet arról beszélni, hogy  a donorszervek beültetésének és szállításának ki fizesse az anyagi oldalát, amikor milliárdokat akarunk kifizetni labdarúgó EB-re, politikai kampányokra, állami vezetők több tízmilliós prémiumaira. Én nem értem, hogy azok az emberek, akik erről döntenek, hogy tudnak tükörbe nézni. Ha ezt a pénzt az egészségügyre költenék, akkor talán Rebeka és még sokan mások is élhetnének. 
 Zorro

Nők, férfiak

     •„Agresszív" férfi 2006: napi 16 óra munka (hétvégén is), hogy a család anyagi és tárgyi igényeit kielégítse. Ezért megkapja jutalmát: a család rangsorában az    utolsó helyet (a barátokat és rokonokat is beleértve) és az „áldozat" nő talál egy „megértő barátot".
 Férj, Győr
     •   T. Gabi! Soha nem tudtam (tudnék) megütni egy nőt! Ezzel rendszerint vissza is élnek. Bántani nem csak ököllel lehet. S az  a seb nehezebben is gyógyul. Ez nem női vagy férfikérdés. Emberek vagyunk! Emberek vagyunk? 
 B. y.

•  Gabi! Te meg ne merészeld szidni a fér-
fiakat, mert velük sincs több baj, mint a nőkkel. A nők fegyverei kevésbé észrevehetőek. Soha nem ütöttem meg nőt, pedig némelyiknek ugyancsak kijárt volna.
 Gerilla 
• Gabi! Felháborító, amit  írsz.  „A nők mindig rendesek, a férfiak meg alkoholisták" tipikus elvált női duma, a férfi csak fizessen, joga meg semmi. 
 Katka, Győr

• Gabi, olvasd el, amit írtál! Ki is az agresszív?
 Ákos, Győr
 
 
Kátyúk

 • A kátyúkat be kell jelenteni? Miért, a közút kht. emberei vonattal járnak? Nem röhögnének, ha a MÁV a sínhibákat is bejelentés után javítaná?!
 Rák 
 
• Még jó, hogy van ez a „kátyúvonal", mert egyik nap mentem a barátomhoz és pont nem láttam a kátyút, ezért belementem és elestem, hamarosan kijavítják.
 Peti 
 
•  Főút: kátyú, traktor, kivilágítatlan biciklista. XXI. század, Európa!
Tubi

Erről-arról

•  Húsvéti nyúl a boltokban? Az semmi. A polgári körök tegnap  bedobta hozzám a karácsonyi lapszámot! Vagy ez még a tavalyi lenne? Gratula...
 Lilla 
 
• Elegem van a hajnalban utcán lévő gazdátlan és nem gazdátlan kutyákból!
Ikrényi újságos 

• Ma bent voltam az egyik illatszeráruházban, nem találtam, amit kerestem, ezért megkérdeztem, hol találom. Mondták, hogy itt, meg ott, de egyik eladó sem vette volna a fáradságot, hogy odajöjjön és segítsen. Kifelé menet elmondtam az üzletvezetőnek a tapasztaltakat, amire ez volt a válasz: „Tulajdonképpen önkiszolgáló, ha meg nem tetszik,   ne térjek be hozzájuk." Nem csak ők vannak önkiszolgálók, de szerencsére eddig ilyennel nem találkoztam!
„Egy majdnem vevő" 


 • T. István! Én a konkrét tettet láttam és mertem szólni elkövetőjének. Bár voltak elegen a buszon, mégsem az utastársaim keltek a védelmemre, miután a fiatalember „bátor" cselekedete azzal bővült, hogy fellökött. Szerencsémre a sofőr állt ki mellettem, míg a többiek csak bámultak! Hát itt a baj!
„f". 
 
     • Mai fiatalság!? Az összes   bagóst meg kéne büntetni és nem a fiatalokat kéne szekálni, mert ők a felnőttektől látják a cigizést és így nyilván jó dolognak hiszik azt!  Egyébként a mai árakról meg annyit, hogy ha nem minden vezető pozícióban lévő ember – nem csak a politikusok – nem a saját zsebét akarná megtömni, akkor lehetnének normális árak!!! Csak sajnos a kapzsiság nagyobb úr!
Kereszt Balázs, Győr 
 
• No cigi2! Azt hiszem, el vagy maradva egy picit. A győri középiskolában, ahova jártam, már pár éve is volt kijelölt dohányzóhely diákok(!) számára. Máshol pedig   a WC-ben teszik. Ezen már nem érdemes megbotránkozni. 
 E. 

•  Több győri dizsiben is túlzottan agresszív kidobókat alkalmaznak. Nemrég láttam, ahogy két 100 kg körüli „hős gorilla" bombázott le egy 60 kilós srácot! Gratula!
 K. J., Tét 

•    József! A szentmisén való részvétel és a hittanóra két különböző dolog. Ha a gyermek a hittanórát magatartásával nem zavarta és a tanár tantárgyra vonatkozó kéréseit, házi feladatait teljesítette, akkor a plébános úr túllépte hatáskörét és egyházüldöző módon járt el. A szentmisét ma akkor lehetne kötelezővé tenni, ha betöltené azt  a társadalmi szerepet, amit Szent István királyunk szánt neki. Sajnos, ma a tisztelt atyák úgy és azt prédikálnak a szószékről, amit akarnak, s ha valaki azzal fejezi ki nemtetszését, hogy nem jár szentmisére, az mindjárt hittagadónak számít.  Az egyház ma megítél és adminisztrál. Kár, hogy elmarad a pasztoráció!
 Hangya   

 • OE! Lehet, hogy az állam E. Zoltánnak élete végéig szállást, fűtést, ételt biztosít, de addig te is biztonságban lehetsz. Vagy ez nem számít?
E.  
      • Az éves törvényes nyugdíjemelésnél 2%-kal kisebb mértékben emelték a havi nyugdíjat, s 4 év alatt bevezették a 13. havi nyugdíjat. Átcsoportosítás történt csak!
 Dr. N. J. 
      •   Kíváncsi vagyok, mikor lesz a nőgyógyásznak is akciós katalógusa, fényképekkel illusztrálva: Szüljön nálam! Részletre! Heti akció!
McU 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyerjen mozijegyet az Üvegtigris 2. című filmre!

Nyerjen két jegyet az "Üvegtigris" című magyar vígjátékra, a győri Lloyd moziba! Tovább olvasom