Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

SMS-ben szavaztak a szlovénok az euró hátoldaláról

Közel százötvenezer hozzászólás érkezett a szlovák jegybank vasárnap lezárult felhívására, hogy a lakosság nyilvánítson véleményt: mi legyen az országban 2009-ben bevezetendő euró nemzeti érméinek hátlapján.
A jegybank a központi napilapokban megjelent egész oldalas hirdetésekben mutatta be a tíz szlovák euróérme hátlapjának tervezetét. Ezek közül hat vallásos, négy pedig nemzeti jelképeket ábrázol.

Az emberek telefonon, sms-ben, vagy elektronikus levélben mondhattak véleményt, vajon melyik érmével fizetnének majd szívesebben, ha már Szlovákiában is az unió pénzneme lesz a hivatalos fizetőeszköz.

A jegybank az elkövetkező hetekben feldolgozza a beérkezett véleményeket, amelyek várhatóan befolyással lesznek a banktanács év végéig meghozandó döntésére.

A 400 millió euróérmét a történelmi hírű körmöcbányai (Kremnica) pénzverdénél rendelik majd meg, feltéve, ha a tervezetekre az Európai Központi Bank is áldását adja. Az érméket a körmöci pénzverde 2008-ra készíti el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

''Meg kell tanulnunk kicsinek lenni''

Nem akarunk olyanokkal versenybe szállni, akik nem a mi súlycsoportunk, vagyis nekünk nem a Tescót és a Spart kell legyőzni, mert az reménytelen. Meg kellett tanulnunk kicsinek lenni, hiszen ne feledjük, a bonsai egy kicsi fa, mégis megbecsült darab a télikertben – jelentette ki a Kisalföldnek adott interjújában dr. Kiss László, a Kisalföld Füszért vezérigazgatója. Tovább olvasom