Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Sírkerti szemetelők

Telefonszámlája alapján értek el egy sírkerti szemetelőt Csornán. A háztartási hulladékot Potyondról szállították a Szent Antal-temetőbe.
Használt pelenka, egészségügyi betét, gyógy- és tisztítószeres doboz: ezek a napokban egy zsákban kerültek a csornai Szent Antal-temető hulladéktárolójába, a virágok, koszorúk közé. De volt ott más is. Például egy cetlin kérdések a gyerekorvoshoz, a beteg kislány lázlapja, illetve egy buszjegy a Csorna–Potyond autóbuszjáratra. A szemetelő nyomára azonban egy telefonkártya feltöltéséről kiállított számla vezetett, ez alapján tettek feljelentést is. Abdai Imre, a Jószív kft. helyi kirendeltségének vezetője hívta szerkesztőségünket.
– A temető nyitásakor vette észre kollégám a sírkertbe nem illő hulladékot – közölte. – Mikor figyelmesebben átnéztük a csomagot, akkor találtuk meg a személyes papírokat. Azonnal felhívtam a blokkon szereplő számot, és minden stimmelt. A szám tulajdonosa valóban potyondi, van kisgyerek a családban, akitől a pelenka származik, sőt, a kislány neve is megegyezett, azzal, melyet az orvosi kérdések között olvastunk. Azt viszont nem értem, hogy miért kellett Potyondról éppen ide utaztatni a szemetet.
Abdai Imre ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a helyi önkormányzatnál, csatolva a bizonyítékokat. Az ilyenkor kiszabható büntetés felső határa 30 ezer forint.
– Nem egyedi jelenségről van szó sajnos. Találtunk már döglött csirkét is a kihelyezett konténerben. A sírkert nyugati oldalán parkoló kamionosok pedig rendszeresen dobják be szemetüket a kerítésen – tette hozzá Abdai Imre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kormánytanácsadó becsületrenddel

„ A várospolitikában való visszafogottságomat az motiválja, hogy Mosonmagyaróváron az új… Tovább olvasom