Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Sinatra mégis maffiafutár volt?

Úgy tűnik, a maffiakapcsolatokkal többször megvádolt Sinatra mégis dolgozott a maffiának. 

Frank Sinatra, "a hang", a nagyamerikai énekes filmsztár (az 1998-ban  bekövetkezett haláláig többször is megismételt cáfolatai ellenére)  mégis dolgozott az olasz-amerikai alvilági szervezet, a maffia  számára - állítja egy, a My Way előadójáról frissen kiadott életrajzban Jerry Lewis, az ismert amerikai filmszínész. 

A Vanity Fair című amerikai folyóirat e héten megjelent friss számában részletet közöl a Sinatra: The Life című életrajzi  könyvből. Ebben Lewis beszámol arról, hogy Sinatrát egy ízben hajszál híján rajtakapták, amikor a Cosa Nostra nevű maffiaszervezet 3 millió dollárját csempészte be az Egyesült Államokba.  

Története szerint a repülőtéren egy vámos kinyitotta Frank Sinatra bőröndjét, amelynek mélyén 50 dolláros címletekben 3 millió dollár lapult. Időközben azonban a sztárra kíváncsi tömeg nyomása annyira felerősödött, hogy a vámos nem nyúlt bele a bőröndbe, hanem gyorsan visszazárta, és így nem fedezte fel annak tartalmát.  
"Sinatrának befellegzett volna, ha rábukkannak a bankjegyekre""  - kommentálta Jerry Lewis az esetet, amelynek azonban ő maga nem volt szemtanúja. 

Anthony Summers és Robbyn Swan, az életrajz szerzői szerint ez 1946-ban történt, azt követően, hogy a maffiózó Lucky Lucianot az amerikai hatóságok kitoloncolták Itáliába. Ekkor, állították, Frank Sinatra felajánlotta szolgálatait, mint "futár". 
Sinatra elhatározását az magyarázta, hogy Luciano és Sinatra nagyapja egyaránt Lercara Friddi szicíliai falu szülöttei voltak -  ezt azonban a híres énekes tudatosan elhallgatta - olvasható az életrajzban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

„Munkát keresek

Munkát találni manapság nem egyszerű feladat. Meghirdettük magunkat és türelmesen vártuk az álommunkát ajánló munkaadókat. Összeségében elmondható, hogy ügynökként már hétfőn el tudnánk helyezkedni, és ez mindössze ezer forintunkba (a hirdetés ára) és egy e-mail cím létrehozásába került. Tovább olvasom