Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Sin City

A Bűn Városában tombol a korrupció, könnyen előkerülnek a fegyverek, senki sem lehet biztonságban. A filmváltozat három Miller-sztoriból áll össze, az első a Sin City (később Miller új címet adott neki, ez lett a The Hard Good-Bye), a második a The Big Fat Kill, az utolsó pedig a That Yellow Bastard.
rendező: Frank Miller, Robert Rodriguez, Quentin Tarantino

író: Frank Miller
forgatókönyvíró: Frank Miller, Robert Rodriguez
operatőr: Robert Rodriguez
zene: Robert Rodriguez, John Debney, Graeme Revell
vágó: Robert Rodriguez

szereplő(k):
Bruce Willis (Hartigan)
Clive Owen (Dwight)
Benicio Del Toro (Jackie Fiú)
Jessica Alba (Nancy Callahan)
Mickey Rourke (Marv)
Elijah Wood (Kevin)
Rosario Dawson (Gail)
Brittany Murphy (Shellie)
Nick Stahl (Roark Jr./Yellow Bastard)
Alexis Bledel (Becky)
Devon Aoki (Miho)
Jaime King (Goldie/Wendy)
Frank Miller (a pap)
Rutger Hauer (Cardinal Roark)
Michael Madsen (Bob)

A film sztorija

A Bűn Városában tombol a korrupció, könnyen előkerülnek a fegyverek, senki sem lehet biztonságban. Ez a város hívja és vonzza a makacs, kellemetlen alakokat, a korrupt jellemeket és az összetört szívűeket. Viharedzett lelkeknek való, kemény, sötét hely.

Van, akinek ez a város az otthona: tisztességtelen zsaruk, prostik, mindenre elszánt önkéntes polgárőrök. Van, aki bosszúra szomjazik. Mások megváltásért sóvárognak. És aztán vannak olyanok is, akik mindkettőben reménykednek egy kicsit. Alig hihető, nehezen kezelhető hősök univerzuma, akik nem adják fel.

A film három sztoriból áll össze. Az elsőben Marv (Mickey Rourke) indul bosszúhadjáratra, miután szenvedélyes éjszakájuk után valaki meggyilkolja Goldie-t (Jaime King), az aranyszőke szépséget. A következő történet főszereplője Dwight (Clive Owen), a hajdani fotóriporter, aki tévedésből megöl egy köztiszteletnek örvendő rendőrt és menekülnie kell. A harmadik sztoriban Hartigan, a nyugdíjazás előtt álló zsaru (Bruce Willis) azért nyomoz, hogy bebizonyítsa, nem ő követte el a bűnöket, amivel megvádolták.

A Sin City Frank Miller kultképregényéből készült Robert Rodriguez rendezésében. A film munkálataiban társrendezőként Tarantino és maga Miller is részt vett. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - stjnr

"A három egymásba folyó epizód három rendező munkáját dicséri: az
ötletgazda Roberto Rodriguez meghívására maga Miller és az örök haver, Quentin Tarantino is részt vállalt a rendezésben, az alkotók azonban gondosan ügyeltek arra, hogy a három epizód egységes képi világot alkosson. Rodriguez, Tarantino és Miller minden tekintetben kitettek magukért: a Sin City-vel a képregény-mozik végre nagykorúvá értek, aminek - oly sok elvetélt próbálkozás után - már nagyon is itt volt az ideje."
A teljes cikk

mozinet.hu - BP


"Az egyszerű, ám mégis rafinált módon összekovácsolt forgatókönyv mellett a látvány az, ami a székbe szögezi az embert. Hasonló stilizációt legutóbb a Halhatatlanok esetében láthattunk a vásznon, s Bilal munkájához hasonlóan Rodriguez és Miller párosa is green screen előtt végezte el a munka oroszlánrészét, hogy a filmet a képregény egyedi vizuális szintjére emelhessék. A megoldás fergeteges, az eredményről jobb, ha mindenki saját maga győződik meg. A Sin City ugyanis nem csupán a rajzolt sorozat rajongóit fogja lenyűgözni, hanem azokat is, akik szeretik az egyedi megoldással dolgozó igazán ütős, látványában és hangulatában is acélos darabokat."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
A film hivatalos magyar honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Osztrák játékos Sopronban

A nemzetközi átigazolási időszak lejárta előtt két nappal osztrák középpályással erősített az FC… Tovább olvasom