Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Simonyi Károly Budapesten: internetes közvetítés

Simonyi Károly magyar származású űrturista rádióamatőrökkel és diákokkal találkozik április 30-án. Az eseményt élőben közvetíti az interneten a Magyar Csillagászati Egyesület.
Április 30-án, hétfőn délután 17 órától Simonyi Károly, hazai látogatása keretében a Puskás Tivadar Távközlési Technikumban magyar rádióamatőrökkel és diákokkal találkozik. Az "Űrhajós találkozó a Puskásban" rendezvényt a Magyar Asztronautikai Társaság, a Műegyetemi Rádió Club, a Puskás Tivadar Távközlési Technikum és a Természet Világa című folyóirat szervezi.

Az egy órás rendezvényen az április 12-i beszélgetésen részt vevő rádióamatőrök és az április 13-i beszélgetésen részt vevő diákok lesznek jelen, valamint a hazai űrkutatáshoz kötődő szervezetek (Magyar Asztronautikai Társaság, Magyar Űrkutatási Tanács, Magyar Űrkutatási Iroda, Űrkutatási Tudományos Tanács) tagjait várják. Beszédet mond, valamint kitüntetéseket ad át Kovács Kálmán (a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkára, a Magyar Űrkutatási Tanács elnöke), dr. Horváth László (a Puskás Tivadar Távközlési Technikum igazgatója), dr. Horváth András (a Magyar Asztronautikai Társaság elnöke) valamint Bacsárdi László és dr. Both Előd (mindketten a Természet Világa folyóirat szerkesztőbizottságának a tagjai).

A rendezvényen ezután Simonyi Károly a jelenlévő diákok és rádióamatőrök kérdéseire válaszol majd. A szervezők néhány meglepetéssel is szeretnének Charles Simonyinak kedveskedni, valamint ezen a rendezvényen fogja meghirdetni a Magyar Asztronautikai Társaság az űrkorszak 50. évfordulójával kapcsolatos országos ifjúsági vetélkedőjét.

A rendezvényt élőben közvetíti az interneten a Magyar Csillagászati Egyesület. A közvetítés winamp lejátszóprogram segítségével vagy az internetes böngészővel nézhető. Az élő közvetítés a Magyar Csillagászati Egyesület főoldaláról elérhető linkeken nézhető, a http://www.mcse.hu oldalon.

(Forrás: Magyar Csillagászati Egyesület)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régi idők majálisa

„Itt van május elseje..." – szólt a dal az ötven évvel ezelőtti felvonulásokon, melyek… Tovább olvasom