Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Simon cáfolja az ingatlan eladásának hírét

– Soha nem hittük volna, hogy a Fidesz első lépése az lesz, hogy bezárja a fiatalok és a gyermekek otthonát, a GYIK-ot! Így nyilvánvalóvá vált: a rombolás elkezdődött – mondta el Kalmár István (MSZP) tegnap. A városvezetés cáfolja a hírt.
A fideszes városvezetés a GYIK bezárására, a szakemberek szélnek eresztésére és az épület eladására készül – fogalmazott Kalmár István, MSZP-s önkormányzati képviselő tegnapi sajtótájékoztatóján. Mint mondta, hivatalos információ még nem jutott el hozzájuk, de úgy tudják, a városházán már készítik az eladásról szóló közgyűlési előterjesztést. – A várost károsító, szégyenteljes döntés készül a gyermekek és a fiatalok ellen, és ez lesz Fodor Tamás polgármester első városvezetői tette. A fideszes önkormányzati képviselők pedig ismét parancsra kell, hogy megszavazzák az intézmény bezárását.
A képviselő hozzátette, ezzel a lépéssel a polgármester első kárvallottjai a soproni gyerekek lesznek. – A városvezetés és a polgármester nem kérdezi meg a fiatalokat, a szülőket, a pedagógusokat, nem egyeztet senkivel – folytatta Kalmár. – Maga döntötte el, hogy lakatot tesz az ajtajára, hogy eladhassa az épületet. Vajon mi oka erre? Csak nem az értékes épület ingatlanspekulációja húzódik meg a háttérben?
– Szó sincs arról, hogy el szándékoznánk adni a GYIK Kht. Ady Endre úti épületét, és nem is készült ilyen előterjesztés – utasította vissza a vádat megkeresésünkre Simon István alpolgármester, aki azt is elmondta, a GYIK Kht. és a Pro Kultúra Kht. összevonásának kérdése régóta téma. – Ez azonban nem jelenti az ingatlan eladását. Egyelőre városházi és városházán kívüli szakembereink vizsgálják, hogy miként lehet megoldani a két intézmény közös működtetését olyan módon, hogy az gazdaságosabb legyen, ugyanakkor a feladatellátás ne sérüljön.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiányzik önnek az igazi tél?

Tovább olvasom