Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Simon-ügy: újabb titkos széfek nyílhattak ki

Az ügyészség több helyen is talált Welsz Tamáshoz köthető páncélszekrényeket, amelyekről egyelőre semmilyen információt nem közöltek.
Az ügyészség több helyen is talált olyan Welsz Tamáshoz köthető páncélszekrényeket, "iratmegörzőket", amelyekről látatlanban nem tudható, hogy vajon a néhai Welsz Tamásvagy Simon Gábor ügyével kapcsolatban rejtenek bizonyítékokat - írta keddi számában pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülését a Népszabadság, amely szerint a múlt héten is voltak "trezornyitások".

A lapnak Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője azt mondta: "az ügyészség az ügyben folyamatosan hajt végre nyomozati cselekményeket, amelyek közül csak azok tényét hozhatja nyilvánosságra, amelyek a nyomozás érdekeit nem veszélyeztetik".

A Népszabadság szerint arról egyelőre semmit sem lehet tudni, hogy a nyilvánosságra nem hozott széfkipakolások során milyen új bizonyítékok kerültek elő.

A lap ugyancsak Nagy Andreára hivatkozva arról is ír: "a Simon Gábor és társa ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban levő büntetőügytől a Központi Nyomozó Főügyészség elkülönített egy pénzmosás bűntettére utaló ügyrészt, amely az alapügyben közölt megalapozott gyanúhoz nem köthető".

A Népszabadság szerint mindez azt jelenti, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség a jövőben már csak Simon Gábor volt szocialista elnökhelyettes eltitkolt és nagyrészt külföldön parkoltatott százmillióival, illetve a gyanú szerint az azokkal összefüggésben elkövetett költségvetési csalásokkal és okirat-hamisításokkal foglalkozik. Simon Gábor korábbi gyanúsított-társához, az öngyilkosságot elkövető Welsz Tamáshoz köthető pénzmosás ügyében és más, elsősorban gazdasági-pénzügyi bűncselekmények gyanúját felvető kérdésekben pedig egy másik nyomozó hatóságnak kell nyomoznia, amelyet a Fővárosi Főügyészség fog kijelölni - írta a lap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma kezdődik a Hunvald-ügy harmadfokú tárgyalása

A volt szocialista politikust, Gál György volt szabad demokrata politikust és négy társát milliárdos… Tovább olvasom