Kisalföld logö

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 7°C

Simó Tímea: Pocakosnapló

Fényképalbum, napló és szakmai tanácsokban bővelkedő könyv egyszerre a most  megjelent Pocakosnapló című kötet, amely nagy segítséget jelenthet a leendő kismamáknak és kispapáknak. 

A New Age Média 2000 Kiadó szándéka az volt, hogy választ adjon az első gyereküket váró kismamáknak és kispapáknak életük eme izgalmas korszakának sok-sok kérdésére. Simó Tímea kötetében van hely a fotóknak, a beszerzendő kellékek listájának és arra is, hogy lejegyezze a leendő anya a kényelmesnek talált alvási pozitúrákat vagy a magzatmozgások gyakoriságát is. 

Hónapról hónapra orvosi, védőnői tanácsokkal és praktikus  figyelmeztetésekkel segíti a könyv a felkészülést a szülésre és a babával töltött első hetek idején is "kézen fogja" a szülőket. 

Dr. Czeizel Endre orvosgenetikus a könyv premierjén arra hívta fel a figyelmet, hogy nemcsak a terhességre, de a fogamzásra is fel kell készülni a pároknak, ez az idő optimális esetben három hónap. 
Bár magától értetődőnek tűnik, mégsem árt hangsúlyozni manapság,  hogy a babára való felkészülés kezdetén abba kell hagyni a dohányzást, az italozást és a drogozást. Már a fogamzáskor sok minden eldől. A fogamzás genetikai programja során - a megtermékenyítéstől számított 3. és 8. hét között alakulnak ki a szervek és testformák, éppen ezért ilyenkor az ártalmas tényezők megzavarhatják a fejlődést. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb mérnököket keresnek

A Philips kft. Győr legnagyobb üzletága az autóipari, amely az autórádiók piacán olyan nagy vevőknek szállít kazettás, CD-s és DVD-s autórádió-meghajtókat, mint a Siemens, a Becker, a Chrysler és a Visteon cég. A Philips kft. győri üzemében most indították el az úgynevezett kiválósági programot, amelynek célja, hogy a munkahibahatár közelítsen a nullához. Tovább olvasom