Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Sima MSZP-DK-s győzelem Újpesten

Az MSZP és a DK közös jelöltje, Barrel Zoltán nyerte az újpesti időközi önkormányzati képviselő-választást.

Az MSZP-DK jelöltje nyert az újpesti időközi önkormányzati képviselő-választáson

Az MSZP és a DK közös jelöltje, Barrel Zoltán nyerte az újpesti időközi önkormányzati képviselő-választást - tájékoztatta Tahon Róbert, a IV. kerület jegyzője vasárnap este az MTI-t.

Újpest 2. számú egyéni választókerületében 6241-en voltak jogosultak szavazni, közülük 1499-en jelentek meg az urnáknál. A jegyző tájékoztatása szerint Barrel Zoltánra 845 érvényes szavazat érkezett; Jánszkyné Ulman Mária, a Fidesz és az Újpestért Egyesület jelöltje pedig 363 voksot kapott. A jobbikos Gál Györgyre 133-an; az LMP-s Kanász-Nagy Mátéra 84-en; Antal Gáborra, az Együtt jelöltjére 50-en; a Magyar Liberális Párt színeiben induló Körmendi Istvánra 16-an, a Magyar Munkáspártot képviselő Janoviczki Imrénére 5-en szavaztak.

Tahon Róbert azt is elmondta: a szavazás során nem történt rendkívüli esemény. A képviselő-választást azért kellett kiírni, mert tavaly novemberben Horváth Imre önkormányzati képviselőt országgyűlési képviselőnek választották az elhunyt Kiss Péter szocialista képviselő megüresedett helyére.

Mivel pedig az önkormányzati és az országgyűlési képviselői mandátum összeférhetetlen, Horváth Imre lemondott helyi képviselői megbízatásáról.

A DK üdvözli Barrel Zoltán újpesti győzelmét

A Demokratikus Koalíció (DK) üdvözli, hogy Barrel Zoltán, az MSZP és a DK közös jelöltje nyert az újpesti időközi önkormányzati képviselő-választáson - tudatta az ellenzéki párt vasárnap este az MTI-vel. A DK megköszönte a voksolás eredményét a szavazóknak, akik a párt szerint nemet mondtak "az Orbán-kormány önkényes és korrupt hatalomgyakorlására, a különadókra, az útdíjra és a vasárnapi zárva tartásra".

A közlemény méltatta az ellenzéki pártok együttműködését, és utalt arra, hogy a DK álláspontja szerint a Fidesz bukásának következő állomása Tapolca lesz, ahol ugyancsak az MSZP-vel közös jelöltet indít a DK. Újpest 2. számú egyéni választókerületében vasárnap tartottak időközi önkormányzati képviselő-választást. Barrel Zoltánra 845 érvényes szavazat érkezett, Jánszkyné Ulman Mária, a Fidesz és az Újpestért Egyesület jelöltje a második helyen végzett 363 vokssal.

MSZP: az újpesti választók döntésükkel ismét azt üzenik, hogy a Fidesz legyőzhető

Az MSZP szerint a vasárnapi időközi önkormányzati választás eredményével az újpestiek ismét azt üzenik, hogy a Fidesz legyőzhető. Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke az MTI-hez eljuttatott közleményében pártja nevében egyúttal gratulált az MSZP-s Barrel Zoltánnak, aki - mint írta - a DK által is támogatva a szavazatok 56,48ű-át kapta az újpesti időközi önkormányzati képviselő-választáson. A szocialista politikus szerint Barrel Zoltán és az MSZP ismét bebizonyította: a Fidesz és a Jobbik a helyiek által ismert, és hosszú évek munkája révén elismert jelölttel legyőzhető.

Az MSZP arra kéri "a valódi változást akarókat", hogy az április 12-i időközi országgyűlési képviselő-választáson az ajkai-tapolcai körzetben is menjenek el szavazni, támogassák a Fidesz és a Jobbik legyőzésére esélyes Pad Ferencet. Kunhalmi Ágnes azt írja: fontos, hogy Magyarország minden változást akaró választója értse, a kétharmad lebontása után időközi választásról időközi választásra kell "visszatolni Magyarországot a centrumba. Meg kell védeni az országot a szélsőségektől, a Jobbiktól és a Fidesz szélsőséges önkényétől".

Az időközi önkormányzati képviselő-választáson Barrel Zoltánra 845 érvényes szavazat érkezett, Jánszkyné Ulman Mária, a Fidesz és az Újpestért Egyesület jelöltje a második helyen végzett 363 vokssal. A jobbikos Gál Györgyre 133-an szavaztak. Újpest 2. számú egyéni választókerületében azért tartottak időközi önkormányzati képviselő-választást, mert tavaly novemberben Horváth Imre önkormányzati képviselőt országgyűlési képviselőnek választották az elhunyt Kiss Péter szocialista képviselő megüresedett helyére. Mivel az önkormányzati és az országgyűlési képviselői mandátum összeférhetetlen, Horváth Imre lemondott helyi képviselői helyéről.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt egy motoros Somogyban

A motorkerékpár vezetője személyautóval ütközött vasárnap este Csömenden. Tovább olvasom