Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Sikkasztás és elbocsájtás miatt ölt a csepeli iskola őre

Nem volt álarcos támadó, sikkasztás és az amiatti elbocsájtás áll a szerda esti csepeli kettős gyilkosság hátterében. A rendőrök az iskola biztonsági őrét és a gazdasági igazgató-helyettest vették őrizetbe csütörtökön hajnalban. Öt lövés dördült, brutális leszámolás történt a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján Bodnár Zsolt, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese és Keszthelyi József, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályvezetője.
Sikkasztás miatt küldték el a munkahelyéről szerdán a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola gazdasági igazgató-helyettesét és a biztonsági őrt. 3-4 millió forintot tűntettek el. A gazdasági igazgató-helyettes emiatt szerda estére beszélt meg egy találkozót az alapítványi igazgatóval, aki elhívta az egyik tanár kollégáját is. A gazdasági igazgató-helyettes a szintén elbocsájtott, egyébként büntetett előéletű biztonsági őrrel érkezett. A 32 éves tanárnál később találtak egy magnetofont, amely rögzítette a beszélgetést és a gyilkosságot is. Csaknem fél órán keresztül beszélgettek, hogy pontosan miről azt egyelőre nem tudni. A lövések ezután dördültek. Ekkor egyébként már csak az őr tartózkodott a helységben, ő adta le az öt lövést. Kettő az alapítványi igazgatóval, kettő pedig a pedagógussal végzett. Végül a saját tenyerét is átlőtte, így akart alibit igazolni - közölte Bodnár Zsolt.

Az iskolában egyébként az egész épületet figyelő kamerarendszer működik, amely egy szerveren tárolja a rögzített felvételeket. A szerverszoba ajtaját a biztonsági őr rúgta be, a számítástechnikai eszközt pedig a gazdasági igazgató-helyettes vitte megával. Azt állítja, hogy a közelben a Dunába dobta. Ezt a rendőrök elképzelhető, hogy már csütörtökön délután keresni kezdik. A rendőrök a biztonsági őr viselkedése és a helyszínen talált, nem egyértelmű nyomok miatt fogtak gyanút. A szerver elrablása is azt feltételezte, hogy a tettesek ismerik az épületet, tehát belső emberre kezdtek gyanakodni.

Az őrt az éjjel kórházba vitték és megműtötték, most rendőrök őrzik. Még nincs kihallgatható állapotban, sokkot kapott. A gazdasági igazgató-helyettes is a helyszínre érkezett az éjszaka, őt már nem engedték haza - mondta Keszthelyi József.

A rendőrök először egyébként a biztonsági őr elmondása alapján egy símaszkos támadóra gyanakodtak. A nyomozás egyébként még az elején tart, elképzelhető, hogy a közeljövőben lesznek az ügynek újabb fejleményei is. Most annyi látszik biztosnak, hogy az őrt és a gazdasági igazgató-helyettest több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítják, utóbbit társtettesként.


Előzmények

Egy símaszkos támadó fejbelőtt két férfit egy csepeli iskolában, a gondnokot pedig súlyosan megsebesítette. A két áldozat az iskola egyik tanára és vezetője volt, ők a helyszínen meghaltak. A rendőrség lezárta a környéket, és ötmilliós nyomravezetői díjat tűztek ki.

A hirado.hu információi szerint este fél hétkor egy símaszkos (más hírek szerint csuklyát viselő) támadó két férfit fejbelőtt a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában, az iskola gondnokát pedig megsebesítette. A gondnokot a kezén érte lövés, így ő értesíteni tudta a mentőket. Közben a támadó elmenekült.  

A mentők ugyan percek alatt a helyszínre érkeztek, de a két fejbelőtt férfin már nem tudtak segíteni. Az egyik halálos áldozat egy tanár, a másik az intézmény vezetője - közölte az [origo]-val Kormos Endre, a BRFK sajtóügyeletese. Kormos azt mondta, hogy a harmadik meglőtt férfi biztonsági őrként dolgozott az iskolában, őt a mentőszolgálat szerint súlyos sérülésekkel szállították a Merényi Gusztáv Kórházba.

Az index.hu úgy tudja, hogy az egyik áldozat, az igazgató, Takács József, a XXI. kerület szocialista frakciójának helyettes vezetője, korábban alpolgármester volt, a másik áldozat, az igazgatóhelyettes, P. László pedig szintén egy helyben ismert szocialista szimpatizáns. A helyi- és a párthírek szerint az utóbbi időben többször is megpróbáltak fellépni kábítószer terjesztők ellen.

Tóth Mihály csepeli polgármester szóvivője, Polgár György az index.hu kérdésére elmondta, hogy a Széchenyi István Általános Iskola környékét, a Kikötő utcát és a Széchenyi utcát a rendőrség lezárta, a polgármester pedig a helyszínről követi az eseményeket. Ötmillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya a csepeli lövöldözés kapcsán.

A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában döntően hiperaktív, halmozottan hátrányos helyzetű, autista, túlkoros, nehéz befogadóképességű, de nem szellemi sérült fiatalok oktatása zajlik - értesült az MTI csepeli önkormányzati forrásokból. Az iskolát egy éve privatizálta az önkormányzat, és azóta egy alapítvány működteti az intézményt, amelynek a neve jelenleg Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola.

Elfogták a csepeli kettős gyilkosság elkövetőjét - értesült az MTI csütörtök  reggel.   A szerda esti kettős emberölés felderítéséről 10 órakor tart sajtótájékoztatót a rendőrség.

Olvasóink írták

68 hozzászólás
 • 68. Túrabakancs 2009. január 09. 22:52
  „67.
  ÁMEN!”
 • 67. antistar 2009. január 09. 20:25
  „Túrabakancs!

  Te egy remek ember vagy!
  Részemről befejezettnek tekintem a szóváltást!

  Tisztelettel: antistar”
 • 66. Túrabakancs 2009. január 09. 08:50
  „antistar!
  Először is, szerencsére ritkán szoktam hibázni, másodszor pedig az hibázik sokat akinek a kevéske
  esze, és tettei szorgalommal párosulnak! Hihetetlen hogy te még mindig a találgatások hibájainál
  tartasz, gondolom erre céloztán a "hiba" szónál! Úgy látszik stresszes napod volt a tegnapi! :)
  Egyébként a kérdésemre nem feleltél. /nick- név kitalálása/ Bár ha jobban belegondolok a rosseb sem
  kíváncsi rá... /Antal a sztár :) /”
 • 65. ungi 2009. január 09. 06:35
  „Na, hat most meglepödtem. Ez beillik egy jo kriminek. De egyesek elfelejtik, hogy nem politikai inditatasu volt az egesz törtenet, hanem arrol szol, hogy valaki sikkasztott, a masik meg rajött. A legszomorubb az, hogy mindez 3-4 millio forintert. Az meg egy lakasra , vagy egy jobb kocsira sem eleg. Ket ember elete ennyit er. Sajnalom öket, meg a csaladjukat.Reszvetem!”
 • 64. elemér 2009. január 08. 23:32
  „Az hogy biztonsági ör, meg rendör is lehet bünözö nem ujság. Hogy kap ilyen munkát egy bünözö ? Nehezen, szerencse, összeköttetés. Mióta volt alkalmazva ?”
 • 63. antistar 2009. január 08. 22:35
  „Túrabakancs!
  Nem szoktam figyelmetlen lenni!
  De te most elkövettél egy nagy hibát!!!”
 • 62. kalanyos 2009. január 08. 22:07
  „Fedayn;"Te seM,helyesen.Miert is nem tudok irni???”
 • 61. Túrabakancs 2009. január 08. 21:56
  „antistar!
  Nem csak én értettem személyeskedőnek az írásodat, hanem Hyundai is! Az hogy
  kisbetűvel írtad a bakancsot az akár lehetett volna figyelmetlenségből is a részed-
  ről. Tudtad jól hogy mit írogatsz, ne magyarázd meg az egyértelműt! Ez tipikus
  szoci duma... Tehát legközelebb ne személyeskedj, ez a fórum nem erről kell
  hogy szóljon! A beírók persze hogy találgattak az elkövető/k/ kilétével kapcso-
  latban, ennek az oldalnak(fórumnak) ez a lényege. Te egyébként honnan kaptad
  a nevedet, az sem semmi hidd el?! Én rengeteget túrázom, innen ered a név!
  Tudod aki a természetet szereti, az rossz ember nem lehet! :)”
 • 60. antistar 2009. január 08. 21:36
  „Kedves Túrabakancs!
  Részben igazat adok neked. Viszont megkérlek ne személyeskedj! Csodálkoznál ha tudnád mennyivel magyarabb vagyok mint te. Egyébbként kisbetűvel egy használati tárgyat említettem, amiről meggyőződéssel állíthatom, hogy nincs esze, tehát buta!
  Ha véletlenül (vagy nem), meg erről kaptad a neved nem az én problémám!

  Tisztelettel: a ganyé”
 • 59. patriot 2009. január 08. 19:40
  „csak egy kis szösszenet:
  Azért mentek, hogy megöljék az igazgatót, s mivel ott volt a másik tanár, hát vele is végeztek. A felvétel bizonyítja: nem egy eldurvult vita végén, hirtelen felindultságból rántott fegyvert K. Tamás, hanem előre eltervezte a gyilkosságot, majd hidegvérrel végrehajtotta.

  egyébként meg lehet nézni D.Gábor tettestárs honlapját,tanulságos hozzászólások vannak rajta.
  .és a képek amint az áldozattal parolázik,hááát elég durva!”
 • 58. Fedayn 2009. január 08. 19:14
  „kalányos!Végezd el a 8. osztályt,mert te se tudsz írni!”
 • 57. valaki13 2009. január 08. 19:13
  „IGEN!!!

  PONTOSAN ILYENEK AZOK AZ ÁLLATOK AKIK BIZTONSÁGI ŐRNEK ÁLCÁZZÁK MAGUKAT!!!

  EMBERT VERNEK NYOMORÉKKÁ, EMBER ÍRTANAK - MIK EZEK, ELSZABADULT TERMINÁTOROK???

  EZÉRT VAN SZÜKSÉG A SECURITY CÉGEKRE???- MELYEKET MÉG A KORMÁNY és az ÖNKORMÁNYZATOK IS FINANSZÍROZNAK MEGBÍZÁSOKKAL???”
 • 56. patriot 2009. január 08. 19:12
  „Azt már megszoktuk ahol szocialistákról és pénzről van szó ott a korrupció is jelen van, de az egymás legyilkolása az megdöbbentő.”
 • 55. kalanyos 2009. január 08. 18:42
  „5454;inkabb irni tanulj meg.Nem filmbe,hanem filmben,peldaul...”
 • 54. katka892 2009. január 08. 18:40
  „Élve nyúznám meg az ilyen köcsög,szívtelen embereket!Szánalmas!Most biztos "jobban" érzi magát!Akkor már magával is végezhetett volna!Hányingerem van az ilyenektől!!!:S”
 • 53. Poncius 2009. január 08. 18:30
  „A dolgok kezdenek jóra fordulni. Nincs szebb háború mint a testvérháború.
  Komcsi mszp-s gyilkoltat egy másik komcsi mszp-t.
  Bár gondolom erről is a Fidesz és Orbán Viktor tehet.”
 • 52. 5454 2009. január 08. 17:46
  „a hirrel foglalkozz KANÁLOS!!! amugy a neved egy filmbe a Princ a katonába tünt fel!és egy roma szinész játszotta remekül,aki sajna már nem él!!!nézd inkább a heti hetest,meg a győzikét!!mert gondolkodni a lantmüvész gondolkozzon helyetted!”
 • 51. pancser 2009. január 08. 17:32
  „Az előítéletek nem jöttek be, óvatosan ezzel a dologgal. Viszont vannak másféle előítéletek melyekkel a biztonsági cégek tagjait illeti. Ezt a dolgot is felejtsük el. Viszont ez esetben a halál lenne a méltó büntetés. Fölszisszennek egyesek most micsoda barbár gondolat? Nem barbár egyáltalán, barbár az ami történt!”
 • 50. patriot 2009. január 08. 17:00
  „azt hiszem a lényeg nem a biztonsági őrön van.. nem ő volt az értelmi szerző és nem az elbocsátás volt az indok!”
 • 49. kalanyos 2009. január 08. 16:55
  „5454,te egy akkora bunko paraszt vagy,amekkorat meg nem lattam.Az ilyen barmokat kellene lelovoldozni,mint te vagy,te idiota allat.”
68 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éves autópálya-matrica már mobilon is

Mobiltelefonon is vásárolhatnak éves autópálya-matricát januártól az autósok - tájékoztatta a… Tovább olvasom