Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Sikerre éhes fiatal labdarúgók

Megerősített játékosállománnyal, biztos anyagi háttérrel indul az idei NB III-as bajnokságban az SVSE labdarúgócsapata. A céljuk: bekerülni az első ötbe, de a feljutás sem kizárt.
Az átigazolási határidő ezen a pénteken jár le a labdarúgó-csapatoknál. A soproni SVSE-nél már körvonalazódik a játékoskeret. Végső döntés az elnökségi ülés után, csütörtökön várható. A tervek szerint az FC Sopron juniorcsapatától három focista igazol át, hárman pedig kölcsönbe érkeznek, és a télen érkezett labdarúgók többsége is marad. Csütörtökig mindennek tisztázódnia kell, hiszen a vezetőség pénteken utazik Győrbe, és az utolsó napon intézi el az átigazolással járó teendőket. Az utánpótláscsapathoz egyébként 12-15 fiatal játékos érkezik, míg az SVSE-től három-négy tehetséges hasonló korú kerül az FC Sopronhoz. Jabronka Béla, a szakosztály vezetője szerint jó a kapcsolatuk az első osztályban szereplő együttessel. Többségi tulajdonosuk, Vízer László Máriusz több kötelezettséget is vállalt, hogy kapcsolatai révén segíti az egyesületet.
– Az elmúlt időszakban sikerült megteremtenünk a csapat körüli biztos hátteret, a nyugodt munka feltételeit – fogalmazott Jabronka Béla. – A csapathoz érkező Gőbl Gábor feladata a szponzorok felkutatása, az egyesület menedzselése lesz. A csapat költségvetése egyébként mintegy 35 millió forint. Ebből a versenyeztetési költségek 21 milliót tesznek ki. Ezt a pénzt a tulajdonos, a GYSEV Zrt. biztosítja. A fennmaradó részt pedig a támogatóink segítségével teremtjük elő.
Jabronka Béla a tervekkel kapcsolatban elmondta, a legfőbb céljuk, hogy az NB III-ban szereplő együttes bekerüljön az első öt helyezett közé. Természetesen a feljutás lehetősége sem kizárt. A fiatal, lelkes labdarúgók nem akarják az idejüket vesztegetni, ezért már a mostani szezonban szeretnék a lehető legtöbbet kihozni magukból.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sáremberből új ember

Népi megfigyelés az alapja a gyógyiszapkúrának. A Marosban fürdőző makóiak az 1950-es években, de a… Tovább olvasom