Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Siker az Árkád-sztori Győrben

Az Árkád közel ezer munkahelyet teremtett, ezzel a régió munkaerő-piaci helyzetét is javította.

Az Árkád közel ezer munkahelyet teremtett, ezzel a régió munkaerő-piaci helyzetét is javította.
A Rába olyan erősen kötődött a győriekhez, ahogyan ők a nagy múltú vállalat Budai úti  telephelyéhez. Az  irodaépület, ahol egykor Horváth Ede tartotta az értekezleteket, még akkor is jelkép volt, amikor a Rába már nem volt jelen régen azon a területen, mert onnan elköltözött.

Talán érthető módon nehezen emésztették meg a városlakók, hogy egyszer csak megjelentek a bontógépek, és hatalmas karmaikkal belemartak a falakba. Elterjedt a híre, itt alig egy év alatt európai színvonalon szolgáltató üzletház épül. A neve pedig  Árkád lesz. Ennek is, akárcsak azoknak, melyeket már Budapesten és Pécsett felépített az üzemeltető ECE-csoport.

Az emberek már akkor, 2005 őszén arról beszéltek, szükséges-e a megyeszékhelyen egy újabb bevásárlóközpont, kellenek-e még üzletek? Lapunk, a Kisalföld tudósításaiból hamar kiderült, kellenek, hiszen az árukínálatban bizony voltak olyan lyukak, amelyeket betömni a kereskedők és a fogyasztók közös érdeke. Hegyi Ferenc, akit mi talán inkább igazgatónak neveznénk, de a hivatalos ECE üzleti titulusok közül a centermenedzser címet viseli, első megszólalásában már tudatta minden aggódóval, az Árkád más lesz. Olyan kereskedelmi egység, amely a minőséget képviseli.

Hegyi Ferenc
És tizennégy hónappal ezelőtt lehelyezték az alapkövet, múlt pénteken pedig birtokukba vehették a vásárlók a hatalmas, 35 ezer négyzetméteres bevásárlóközpontot. Mint lapunk szombati számában arról beszámoltunk,  özönlöttek az emberek a nyitás hírére. És áradatuk hétvégén sem maradt abba. A német precizitással előkészített nyitás és maga az Árkád is úgy tűnik, igazolja, a régiónak szüksége van egy ilyen méretű, ilyen kínálatú komplex üzletközpontra.

Az üzletközpont építkezését úgy vállalta a kivitelező, hogy közben megépít egy 36.000 négyzetméteres útburkolatot is, pontosabban felújítja azt, miközben kialakítja azt a körforgalmi csomópontrendszert, amely naponta teszi átadása óta könnyebbé a győriek vagy a városon átutazók életét. Nem semmi ajándék ez a városnak az épületen, a mellette kialakított parkon kívül. Hihetetlen, 14 hónap alatt hozták mindezt létre a ECE szakemberei, támaszkodva a Real I. S. ingatlanfenntartó és fejlesztőtársaságra, akik Németország egyik legnagyobb banki kötődésű alapkezelői. A Real I. S. 1991 óta közel 90 alapot indított összesen 4 milliárd(!) euró értékben. A győri 100 millió eurós beruházás is ebbe a sorba illeszkedik már bele. A cég nem a gyors haszonra épít. Sokkal inkább kedvelik a hosszú távon eredményes, jól jövedelmező vállalkozásokat, olyanokat, mint az Árkád Győr.

Az Árkád vonzáskörzetébe több mint 500 ezer ember tartozik. Soprontól Szlovákián keresztül Pápa, Kisbér is.
Hegyi Ferenc centermenedzser mindvégig ott volt az építkezésen. Bár a kivitelezésért Daróczi Ferenc projektvezető volt a felelős, a centermenedzsernek mégis ott kellett tartania mindenen a szemét.

Mint a megnyitón elmondta, az a három szóban megfogalmazható ECE-filozófia lebegett a szeme előtt végig, amely szerint az építkezés közben és az átadott áruházban is dolgozni fognak. Ez a három szó az Árkádokra vonatkozik, de mélyebb tartalmuk tényleg egy céghitvallást takar: tisztaság, világosság, biztonság.

Az Árkád, ma már bárki láthatja, egy tiszta, világos, biztonságos üzletközpont, ahol nem csupán vásárolni, de találkozni is élvezet. „Azt szeretném elérni, hogy pár hónappal a nyitás után ha két győri vagy Győr környéki azt mondja egymásnak, akkor holnap négykor találkozunk, már ki se kelljen ejteniük a szájukon, hol. Mert az egyértelmű lesz, az Árkádra gondolnak mindketten" – mondta még jóval a megnyitó előtt a centermenedzser. Sétálva az új épületben, nézegetve a kényelmes kiülőket, a hívogató éttermeket, úgy tűnik, ebben is igaza lesz. Az Árkád nagy találkozások színtereként is első osztályú hely.

Természetesen a legtöbb ember azért vásárolni tér majd be az Árkádba. Olyan márkákkal találkozik a közel százharminc üzlet kínálatában, melyek még nem jelentek eddig meg a régióban. Pontosabban nagy, nemzetközileg is ismert láncok terítésében nem. Elég csak a H&M-re vagy a C&A-ra utalni, de a Zara, a Hervis, az Orsay, az Espirit, esetleg a Douglas felemlítése is jó példa lehet.

Az Árkád építői, üzletei tartották szavukat, időre kinyitottak, az áruválaszték lenyűgöző, az épület Európát idézi Győrbe. Lesz miről beszélgetni, lesz hol vásárolni és találkozni a régióban élőknek, ha egy ilyen üzletközpont által nyújtott minőségre vágynak.

(Public Relation)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilenc emberrel

is nyert a kapuvár

Tovább olvasom