Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

Síbaleset: meghalt egy 12 éves magyar kislány

A baleset a karintiai Gerlitzen síterületen történt. A budapesti kislány lesiklás közben egy pénztárbódénak ütközött.
Halálos síbalesetet szenvedett szombaton egy tizenkét éves magyar kislány a karintiai Gerlitzen síterületen - közölte a rendőrség.

A kislány lesiklás közben egy pénztárbódénak ütközött, és súlyos sérülést szenvedett. Mentőhelikopterrel a klagenfurti klinikára szállították, ahol nem sokkal később belehalt sérüléseibe.

A kislány osztálytársaival érkezett Budapestről a gerlitzeni sporthétre.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. ccc 2012. február 28. 10:03
  „És az oktató utánarepüljön? Szörnyen sajnálom a kislányt, de ha valóban bepánikolt és az oktatót már elkerülte, nem nagyon hiszem, hogy az oktató megoldhatta volna a helyzetet. Ma reggel a média megint ügyes volt, mert elhangzott az iskolaigaztgató szájából, hogy a sítábort lezáró, az ott tanultakat bemutató "versenyen" történt a baleset. Ettől kezdve csak a versenyt hangsúlyozták ki pedig ez dehogy verseny!!! Ilyenkor mutatják be a gyerekek, hogy mennyit fejlődtek a tábor alatt. Semmiféle vérremenő versenyről nincs szó!!! Minden tiszteletem az iskolaigazgatóé aki bátran, de megrendülten kiáll a kamerák elé és nem sunnyog. Egy dolog megváltoztathatatlan: szegény kislány elment, egy borzasztó BALESETBEN.”
 • 23. westminster 2012. február 27. 21:37
  „22. ccc

  "Westminster:
  persze, hogy felgyorsul, de akkor MÉGIS AZ OKTATÓ A HIBÁS?"
  Így van.
  Ha te, mint kezdő, siklás közben megijedsz, bepánikolsz, félelmed kizárja a külvilágot. Így nem hiszem, hogy reagálsz a rád kiabálókra. A síoktatónak ilyenkor kell (kellett volna) villámgyorsan cselekednie.”
 • 22. ccc 2012. február 27. 12:26
  „Westminster:
  persze, hogy felgyorsul, de akkor MÉGIS AZ OKTATÓ A HIBÁS? Ezt nagyon nehéz eldönteni....vagy egyedül volt a kislány éppen. Nem tud folyamatosan figyelni az oktató, pillanatok alatt megtörténik a baj. Ha látja, biztosan rákiált hogy dőljön el, vagy hóekézzen. Síelőként nem értem, hogy történhetett.....Tragédia, bármennyire ragozzuk. Mindenesetre jó lenne tisztázni az ügyet, hogy elkerülhető legyen hasonló baleset. Amíg nem ismerjük a részleteket, nem lehet ítélkezni senki felett. Addig csak a keserűség marad szülőnek tanárnak egyaránt.”
 • 21. Hyppolit 2012. február 27. 11:48
  „A legmélyebb együttérzésem és döbbenetem. Még a durva hozzászólást sem ítélem el, mindnyájunkat másképp érint ennek a tragikus balesetnek a "sokk"-hatása, szomorú, hogy mindnyájunknak tartogat okulást és figyelmeztetést. Kultúrált sportolást és időtöltést választott a szegény kislány, míg honfitársai (tisztelet a kívételeknek) részben ezalatt is a monitor előtt görnyedve "sok aggyal" "gépeznek". Az más kérdés, hogy sajnos ezek a túrák jócskán érintik a tanítási időt is, és általában egy hetet kiesik az érintett diák a tanulásból. Amikor nap mint nap irdatlan tempóval haladnak (már ahol), ez számomra értelmetlen konsrukció.Ettől függetlenül, amikor én is tanítottam a gyerekemet, reggeltől estig szinte "mellette" voltam. Az információk alapján tényleg el kellett volna magát idő előtt dobnia,de kicsi volt ahhoz, hogy felmérje, mekkora a baj. Kállai F. színművész mondta nagy betegeb: "Nem az hal meg, aki koros, hanem aki soros." Végtelenűl szomorú!”
 • 20. kerteszb 2012. február 27. 11:36
  „Részvétem :(((”
 • 19. westminster 2012. február 27. 10:49
  „16. ccc
  Bármennyire kis lejtésű volt a pálya, ha elindul egy 30 kilós test pár méter után jól felgyorsul. Az osztrák újság képe alapján 100 métert is tehetett a bódéig. Ki lehet számolni mekkora sebesség volt az ütközéskor. Esélye sem volt a túléléshez.
  18. mindigatutit
  Az utolsó mondatoddal egyetértek. Akárhogy írják itt, hogy nem kell senkit hibáztatni. Hibája egy gyerek életébe került.”
 • 18. mindigatutit 2012. február 27. 09:51
  „itt sokan tévedésben vannak.ugyanis nem hiszem ,hogy azért felelőtlen egy szülő,hogy megtaníttassa a gyerekét síelni!Valamint mindig kiscsoportokban tanítják a lurkókat.Itt igazából talán az oktató/tanár lehet a felelős aki engedte ilyen tudással egyedül síelni a kislányt!”
 • 17. Libra 2012. február 27. 09:40
  „Rettenetesen sajnálom a családot, főleg az édesanyját... Mint anya, összeszorul a gyomrom mindig, ha gyerekhalálról hallok. Sok-sok erőt kívánok nekik a kibírhatatlan kibírásához, velük vagyok. Nyugodjon békében a kicsi lelke.”
 • 16. ccc 2012. február 27. 08:23
  „Ha valaki látta a ma reggeli híradásokat, akkor láthatta, hogy egy igen csekély lejtésű helyen történt a baleset. Ettől függetlenül lehetne egy hálót vagy valami védőpalánkot rakni a pénztár elé jópár méterre, mert további sérültek is lehettek volna, ha a pénztárnál álltak volna. Szörnyű baleset. Nagyon sajnálom a családot.
  Más: kérdés, hogy a hazai sítáborokat kísérő tanárok (síoktatók?) csupán a több pénzért vagy a sport népszerűsítéséért vállalnak nagy létszámú csoportokat? Nagyon veszélyes sport a sízés pláne 1 oktató 15 gyerekkel (láttam már ilyet) .
  Általános iskolai keretek között biztos nem engedem el a gyerekemet sítáborba, ez itthon még nagyon gagyi keretek között van. Szerencsére nincs túl sok baleset, de a veszély óriási és ezen a sisak sem segít.”
 • 15. Szerén 2012. február 27. 07:58
  „Bizony lehet hibáztatni valakit! Mégpedig azokat a felnőtteket, akik kitalálták, hogy sielni viszik a sielni nem tudó gyerekeket. Nem tudom ennek mikor vetnek véget, de ideje lenne. Itthon biztonságos körülmények között először meg kellene tanulni, ahogy kell, azután lehet csoporttal menni. Egyébként nem lennék a pedagógusok helyében, akinek ilyen őrültségeket kell felvállalni. 12 éves gyerekekkel egy városlátogatás sem kis felelősség.
  Nagyon sajnálom a családot! Rézvétem.”
 • 14. Lobbo71 2012. február 27. 06:38
  „Itt egy felelős van: a gyerekre felügyelő oktató. Én is tanítottam síelni kisgyereket, tudom, hogy egy gyerekre minimum egy felnőtt kell ahhoz, hogy biztonságos legyen. De még jobb, ha két felnőtt felügyeli, egy az indulást, egy a megállást. Egy sítábor eleve elmebetegség, mert 10 gyerekre jut egy oktató, lehetetlen garantálni a biztonságot. Ráadásul itt nem is oktatópályán voltak, mert azok körül vannak véve hálóval, pont azért, hogy az ilyen baleseteket megakadályozzák. Remélem, az illetőnek lesz ideje átgondolni ezt a börtönben.”
 • 13. mc 2012. február 26. 20:40
  „Aki hülyén született, az hülyén is hal meg.
  A mondás nem igaz teljesen, mert aki termett, az is hülyén él, nyilatkozik meg s hal meg.
  Mert ember az születik, a paraszt meg bokorban terem.

  Egy fiatal és családjának tragédiája kapcsán így megnyilatkozni csak egy primitív barom tud.
  Ha az iyen lelketlen nem lenne, azt ki sem kéne találni.

  A kisérők, az osztálytársak is nagy fájdalmat érezhetnek a baleset kapcsán.

  Azért vélem, a legtöbb olvasó első gondolata a sajnálkozás és a részvét érzése volt.
  Egy angyallal sajnos több.”
 • 12. Túrabakancs 2012. február 26. 20:15
  „Szegény kislány! :(
  Madarász!
  Ne hibáztassunk senkit, ez a pálya már szerintem több évtizede így működik, és nem hinném
  hogy történt volna egy ilyen súlyos baleset. Ezen a pályán óvodásokat is oktatnak, tehát az egyik
  legenyhébb lejtésű pályáról van szó. Szakértők mondják, hogy el kellett volna szándékosan dőlnie
  a lánynak! Ami miatt szerintem megtörténhetett mégis ez a tragédia: a kislány valami miatt hamarabb
  gyorsult fel mint ahogy ő maga számított rá, emiatt a szándékos elesést nem merte bevállalni. Nem gondolta,
  hogy egy esetlegesen bekövetkező házfalnak való becsapódás bekövetkezhet, ez a lehetőség lesiklás
  közben fel sem merülhetett benne. Összességében teljesen bepánikolhatott, begörcsölhetett, ez meggátolta
  őt a helyes döntéshozásban. Sajnos vannak olyan helyzetek amikor nincsenek felelősök. A pszichológiai
  vizsgálatokra egyszerűen nincsen idő és lehetőség a kicsik ill. fiatalok esetében.”
 • 11. fortuna54 2012. február 26. 19:52
  „Nagy fájdalom a szülök,rokonság részéröl.Öszinte részvétem.”
 • 10. lolita 2012. február 26. 18:17
  „Pretorianus-al egyetertek,es ezert az esetert valaki felelös,nem szabadott volna megtörtennie remelem ezekutan tesznek valamit a tovabbi balaesetek elkerülese vegett.”
 • 9. lolita 2012. február 26. 18:13
  „Ez tragikus amire nincsenek szavak.Fiam enyi idös lehetett mikor Semmeringen sielt lefele amit gyorsnak talaltam,azon izgultam hogy essen el mert különben vagy neki megy valaminek ,talan epp az utra es a baj megtörtenik,de szerencsere megtudott allni.Akkoriban nem is gondoltam,de most igen hogy valami nem biztonsagos.Öszinte reszvetem.”
 • 8. Pretorianus 2012. február 26. 17:47
  „Részvétem a családnak.A hír arról szól,hogy lesiklás közben ütközött egy bódénak.Nos,minden bizonnyal a pálya üzemeltetője volt a hibás.A pálya közelében úgy kellett volna elhelyezni a bódét,hogy körülkerítsék hálóval,pontosan az ilyen tragikus balesetek elkerülése végett.”
 • 7. Madarász 2012. február 26. 15:56
  „Manka, te hogy lehetsz ilyen bunkó?! Ezek az osztálykirándulások nem kerülnek olyan sokba és a gyerekek általában gyűjtik rá az osztályépnzt.

  Egyébként meg szerintem az a kísérő a felelős, aki le enged csúszni egy olyan gyereket a lejtőn, akinek bizonytalan a tudása.”
 • 6. vv 2012. február 26. 15:33
  „Mankapunka! Máskor is olvastam már bunkó hozzászólásodat, de ez most túllő a célon, ez már nagyon durva. Nem lehetsz ekkora bunkó.
  Részvétem a családnak.”
 • 5. Mankapunka 2012. február 26. 15:26
  „tekken

  Összetévesztesz a saját fajtáddal,akik olyan tökéletesek.”
24 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ szombati nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a február 25-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom