Kisalföld logö

2017. 03. 01. szerda - Albin 3°C | 12°C Még több cikk.

Shakira márciusban Budapesten koncertezik

Shakira, a latin zene legnagyobb sztárja, 2007. március 5-én a Papp László Budapest Sportaréna vendége lesz. A szenzációs hírt a kolumbiai születésű, többszörös Grammy-és Latin Grammy nyertes, és jelölt énekesnő koncertjét szervező Multimédia Concerts közölte az MTI-vel.
Shakira, a latin zene legnagyobb sztárja, 2007. március 5-én a Papp László Budapest Sportaréna vendége lesz. A szenzációs hírt a kolumbiai születésű, többszörös Grammy-és Latin Grammy nyertes, és jelölt énekesnő koncertjét szervező Multimédia Concerts közölte az MTI-vel. Shakira budapesti fellépésére a Ticketpro hálózatban már árusítják a jegyeket. Shakira személyében aktuális sztár lép magyar rajongói elé. Az énekesnő az egész világon rendkívül keresett sztár, ami csak az elmúlt években nyújtott teljesítménye alapján is érthető. Csúcson van Európában, Amerikában, s ezt a díjain kívül a listás dalainak helyezései is jelzik.

Shakira - barátainak csak Shaki - négyéves korától táncolt, s gyermekként megírta első szerzeményét. Éppen tíz éve jelent meg első albuma, a legutóbbiak pedig a - spanyol nyelvű Fijación Oral Vol. 1, és az angol nyelvű Oral Fixation Vol 2. - tavaly kerültek a boltokba, a spanyol nyelvű album listavezető volt.

A következő Latin Grammyre Shakira hat jelölést kapott. Fantasztikus sikerében nyilván szerepe van annak is, hogy külsőre is gyönyörű, ráadásul szívvel-lélekkel dolgozik. Szűk 10 év alatt 30 millió darabot adtak el a lemezeiből.

Szerinte nem igaz, hogy túl sokat mutogatna testéből a koncertjein, csak annyit enged látni, amennyit a tánc megkíván. Legutolsó nagy slágere a La Tortura című dal. Utolsó két lemezéhez Shakira összesen 60 dalt írt, ezekből végül 20 került fel albumaira.

Nemcsak a zenét, hanem a dalszövegeket is ő maga írja, s a lemezkészítéssel kapcsolatos egyéb munkákba is belemerül. Rick Rubin csúcsproducer segíti munkáját, aki a Red Hot Chili Peppers, Mick Jagger, Johnny Cash, Run D.M.C és Neil Diamond lemezeit készítette.

Közös munkájukról Shakira elmondta. "Olyan ember tanácsát és támogatását akartam, akinek keze alól olyan anyagok kerültek ki, amelyek számomra is értékesek és tiszteletreméltóak." Szerepel a zenészpartnerei között Carlos Santana is, akinek gitárjátéka tovább emelte a lemez színvonalát. Kedvenc témája a szerelem, de politikai, vagy társadalmi színezetű gondolatait is beleszövi dalaiba.

Létrehozott egy alapítványt azoknak a kolumbiai gyermekeknek a segítségére, akik különféle erőszakos cselekmények következtében utcára kerültek. A Pies Descalzos (Mezítláb) alapítvány révén meg akarja óvni a gyerekeket attól, hogy kiszolgáltatottságuk következtében prostitúcióra, bűnözésre kényszerüljenek, vagy különböző gerillacsapatokba kényszerítsék őket.

Az UNICEF beválasztotta Shakirát nagykövetei közé. Mostani turnéja után "szellemi szabadságra" megy, történelem órákat vesz, New York-ba költözik, kertészkedik, esetleg szobrászkodik és talán gyereket is nevel majd. Koncertjeire a jegyek rendkívül kelendőek, a sajtó tele van a dicsérő kritikákkal. A jegyek a feketepiacon az eredeti ár 50-szeresét érik. Európában viszonylag kevés koncertet vállalt, ebből az egyik a budapesti lesz.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szaktanácsadók helybe mennek

Csongrád megyében a MOSZ keretein belül két szaktanácsadó segíti a termelőket a… Tovább olvasom