Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Seszták: a versenyképesség javítását tarja szem előtt az NFM

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) legfontosabb feladata, hogy a társadalmi érdekek összehangolásával, az együttműködés erejére támaszkodva, növelje Magyarország versenyképességét - mondta Seszták Miklós miniszter, a korábbi stratégiai partnerségi megállapodások megújítása, illetve új megállapodások megkötése alkalmából tartott beszédében kedden Budapesten.
A tavaszi választások után létrejött kormánnyal azért kellett megújítani 16 cég megállapodását, mivel a korábbiak az akkori kormány mandátumának a lejártáig szóltak.

A korábbi megállapodások megújítása mellett további két céggel is stratégiai partnerségi megállapodást írt alá a miniszter.

Seszták Miklós kiemelte, hogy az összefogás jelentősége egyre jobban felértékelődik. Ennek köszönhetők az elmúlt évek sikerei, és ez ad történelmi lehetőséget az országnak.

Felidézte még a miniszter az idei három győztes választást, majd a kormány legfontosabb, a versenyképességet növelő céljait ismertette.

A korábbi stratégiai együttműködést megújította a tárca a Hungrail - Magyar Vasúti Egyesülettel, a Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetségével, a Logisztikai Egyeztető Fórummal, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozók Ipartestületével (NIT Hungary), a Magyar Autós Szakmai Szövetséggel, a Magyar Energiakereskedők Szövetségével, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületével, a Magyar Mérnöki Kamarával, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetséggel, a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségével, a Magyar Természetjáró Szövetséggel, a Magyar Útügyi Társasággal, a Magyar Vitorlás Szövetséggel, a Megújuló Energia Platformmal és a Volán Egyesüléssel.

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesületével egy későbbi időpontban újítja meg a tárca a megállapodást.

Új stratégiai partnerségi megállapodást írt alá a miniszter a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetségével, valamint a Magyar Energiafogyasztók Szövetségével.

A tárca közleménye szerint a minisztérium a meghatározott tárgykörökben készült tervezeteket legkésőbb a kormányzati szervekkel való egyeztetés megkezdésekor megküldi a stratégiai partnereknek. Az együttműködő szervezetek maguk is javaslatot tehetnek jogszabályok elkészítésére, illetve a véleményezésre megkapott anyagok közül kiválaszthatják azokat, amelyekről közvetlen egyeztetést kérnek. A stratégiai partnereknek törekedniük kell arra, hogy az adott jogterülettel foglalkozó más szervezetek észrevételeit összegyűjtsék és a minisztériumnak átadják - áll a közleményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vissza kell adni a megbízóleveleket Jászkiséren

Meg kell ismételni a választást Jászkiséren. A testület és a polgármester átvette már a megbízólevelét, de most vissza kell adniuk. Tovább olvasom