Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

Seselj helyettese Harc a kurdok ellen Irán beleegyezett Brutális rendőrök Lövöldöző diák Verespatak – válasz

Belgrád–Brüsszel» Tomislav Nikolicot, a szerb nacionalisták vezetőjét választották meg kedd hajnalban a szerb parlament elnökének. A Hágában háborús bqnök miatt elítélt Vojislav Seselj vezette Szerb Radikális Párt alelnökére a 244 jelen levő képviselő közül 142 szavazott. Nyugtalanító jelnek minősítette az EU-bizottság bővítési biztosa, hogy egy ultranacionalista politikus lett a szerb parlament elnöke. Egyben meglepetését fejezte ki a vita során elhangzott, EU-ellenes nyilatkozatok miatt.

Isztambul» A török hadsereg húszezer katonával nagyszabású hadmqveletet kezdett az ország délkeleti részén a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) fegyveresei ellen. A hadmqvelet fő területe az iraki határhoz közeli Sirnak tartomány, de harcok folynak Hatay tartomány területén is.
Bécs» Megegyezés született az atomsorompó-egyezmény reformját előkészítő konferencia napirendi pontjairól, miután sikerült Irán támogatását elnyerni egy kompromisszumos javaslathoz. A 130 ország részvételével megrendezett fórum előkészületei egyetlen mondat miatt akadtak meg, amely az atomsorompó-egyezmény „teljes betartását” írta volna elő.
Los Angeles» A rendőrség egy vezetőjét lefokozták, 60 tagját pedig áthelyezték a május 1-jei zavargásokon tanúsított durva rendőri fellépés miatt. A múlt heti utcai zavargások során sok tüntető, köztük több újságíró is megsérült, amikor a kivezényelt rendfenntartó erők 140 gumilövedéket lőttek ki tömegoszlatás céljából. A május 1-jei felvonulás a rendőrségi fellépésig békés mederben zajlott.
Washington» Lelőtt egy embert és megsebesített két másikat egy amerikai egyetemista, amikor lövöldözni kezdett a fresnói Kaliforniai Állami Egyetem campusa közelében egy lakásban. A 19 éves Jonquel Brooks indítéka egyelőre nem ismert. Rendőrségi közlés szerint a lövöldözést veszekedés előzte meg a lakásban. Bár a különleges rendőri egységek körülvették az épületet, a lövöldözőnek sikerült megszöknie.

Bukarest» A verespataki aranybányát tervező kanadai vállalat megválaszolta a romániai és a magyarországi közmeghallgatásokon megfogalmazott közel hatezer kérdést és a terv ellen irányuló 93 kifogást. A válaszokat egy 12.600 oldalas angol nyelvq jelentésbe foglalták. (mti)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szívesen ülne Mercibe, de fejleszteni kell

A legtöbb embernek csapás, ha megszűnik a munkahelye, Németh István annak köszönheti szerencséjét, azaz hát annak a szerencsének maga volt a kovácsa. Nehézgépkezelőből vált aranykoszorús gazdává, lett az év biogazdája. Tovább olvasom